preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mihovil Pavlek Miškina Đelekovec

Login
Kalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 1. 2016.

Ukupno: 50780
Danas: 36
 

 

 

 

 

Arhiva dokumenata
vijesti
U ŠKOLSKOM MEDNOM DANU UGOSTILI PČELARE OPG-a VOLARIĆ
Sonja Vuljak / datum: 7. 12. 2018. 13:48

Tijekom sudjelovanja u Školskom mednom danu, ugostili smo pčelare Mariju i Miju Volarić koji se već godinama bave pčelarstvom te dobivaju brojne nagrade za svoje proizvode, a osobito za med.

Učenicima su na zanimljiv način prikazali život i rad pčela, proces nastanka meda i ostalih pčelinjih proizvoda te ukazali na važnost ovih proizvoda za čovjekovo zdravlje.

  

                                     

Učenicima je osobito bilo zanimljivo vidjeti radno odijelo pčelara te isprobati neke proizvode od meda kojima su nas naši gosti iznenadili.

                    

Kušali smo sjajne medanjake i suhe rolade od meda i oraha, a na poklon dobili nekoliko staklenki slatkog proizvoda kojeg ćemo iskoristiti u čaju tijekom zimskih, hladnih dana.

                

Na kraju su učenici pogledali edukativnu prezentaciju pod nazivom "Priče s cvjetne livade".


[OPŠIRNIJE]SUDJELOVALI U PROGRAMU "ŠKOLSKI MEDNI DAN"
Sonja Vuljak / datum: 7. 12. 2018. 13:20

Danas, 7.prosinca 2018. u našoj je školi obilježen Školski medni dan. "Medni" pano, uređen u holu škole, već je danima učenike pozivao na uključivanje u ovaj slatki dan.

Program je ovo kojega provodi Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u prvim razredima osnovnih škola na području cijele Republike Hrvatske. Cilj je programa promocija meda lokalnih proizvođača, povećanje unosa meda u prehranu djece podizanje razine znanja o važnosti zdrave prehrane te educiranje učenika o važnosti pčelarstva.

 

S oduševljenjem smo se uključili u ovaj program i od gospodina pčelara Branimira Kneza dobili 16 staklenki meda za naših 16 prvašića (u Matičnoj i u Područnoj školi). 

 

Učenicima 1.r. podijeljeni su paketi koji su sadržavali staklenku meda, slikovnicu i promotivni letak, a na školskom je jelovniku bilo med. Med i pčelice spominjali su se i u diktatima na nastavi hrvatskog jezika u 1.r. Učenici su vrlo brzo shvatili važnost pčela i njihovog proizvoda meda.

                                     

 

 

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]"VEČER MATEMATIKE" ODUŠEVILA RODITELJE I UČENIKE
Sonja Vuljak / datum: 6. 12. 2018. 20:17

Da matematika može biti vesela i zabavna, pokazala je današnja matematička večer u našoj školi. 

Večer matematike već niz godina organizira Hrvatsko matematičko društvo, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, a ove godine održava se u četvrtak, 6. prosinca 2018. 

        

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava prema matematici. Sudjelovanjem u zabavnim aktivnostima otkriva se često zaboravljena, zabavna strana matematike, stvaraju se nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te se dokazuje da matematičke probleme svakodnevno svi uspješno možemo riješiti. 

Ova je večer nalik  sajmu. Zadaci su pripremljeni za dobne skupine, tj.za svaki razred. Sudionici obilaze „matematičke stanice“ i odabiru aktivnosti u kojima će sudjelovati. Pritom učenici imaju "putovnice" u koje im se nakon svake uspješno riješene "stanice" upisuje ili otisne bod. 

   

Ideja je da uz djecu na večeri matematike sudjeluju roditelji i izuzetno smo zadovoljni odazivom naših roditelja te njihovim angažmanom. 

Glavni je koordinator u našoj školi bila učiteljica Lidija Raičković, a svoj su doprinos dale i učiteljice RN te razredinici, predmetni učitelji, asistentice i učiteljica pripravnica.

         

U našim je razredima bilo puno interakcije, a osobito u nižim razredima gdje se i odazvalo najviše roditelja, a došlo je i nekoliko baka. Svi su se oni izvrsno zabavili u matematičkim zavrzlamama sa svojom djecom i proveli krasnu večer u zajedničkim aktivnostima.

Fotografije možete pogledati u fotogaleriji: http://os-mpavlek-miskina-djelekovec.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=191

                             


[OPŠIRNIJE]BLAGDANSKO OZRAČJE ZAVLADALO U PŠ IMBRIOVEC
Sonja Vuljak / datum: 6. 12. 2018. 09:27

Dolaskom blagdana sv.Nikole, među učenicima PŠ Imbriovec zavladalo je pravo predbožićno veselje. Sa svojim su učiteljicama okitili božićnu jelku te uredili hol škole. Preostale dane provest će u iščekivanju Božića i zimskih praznika kojima se svi vesele.

 


[OPŠIRNIJE]Mađioničarska predstava Luke Vidovića u našoj školi
Dijana Pleadin / datum: 5. 12. 2018. 13:18

Danas su naši učenici sudjelovali u mađioničarskoj predstavi Luke Vidovića „Četiri čarobne riječi“. Uz mnoštvo zanimljivih iluzionističkih trikova Luka je učenicima ukazao na važnost riječi hvala, izvoli, molim i oprosti, a pritom ih je i nasmijao do suza. I sami učenici su sudjelovali u izvođenju trikova što je još više izazvalo oduševljenje svih prisutnih. U ovoj terapiji smijehom svi smo uživali, a naš gost je za najmlađe učenike dočarobirao i simbolične poklone koji su stigli izravno od svetog Nikole.

 

 


[OPŠIRNIJE]MIRA ADAMOVIĆ -UČITELJICA MENTORICA
Sonja Vuljak / datum: 5. 12. 2018. 07:29

Dugogodišnja đelekovečka učiteljica Mira Adamović nedavno je stekla naziv "učiteljica mentorica" te time postala prva učiteljica naše škole s takvim nazivljem.

Veliki je to uspjeh same učiteljice jer je ovaj naziv plod višegodišnjeg rada, stručnih usavršavanja, uključivanja u razne projekte i aktivnosti  te rada na sebi. U 34 godine staža, učiteljica Mira podučila je mnoge generacije učenika i dala veliki doprinos školstvu u Đelekovcu. Dana, 22.11.2018., nakon uvida u održavanje nastavnih sati te u pedagošku dokumentaciju Mire Adamović,  gosp. Igor Rukljač, savjetnik za razrednu nastavu iz Agencije za odgoj i obrazovanje, dao je "zeleno svjetlo" za napredovanje u zvanje mentora. Svečana promocija održat će se u Zagrebu.

Na sjednici Učiteljskog vijeća, ravnateljica škole čestitala je kolegici Miri Adamović na uspjehu koji je na ponos cijeloj školi i poticaj drugim učiteljima da krenu u istom smjeru. 

Mira Adamović zahvalila je svima na podršci te na malom iznenađenju-poklonu kojeg je primila od svog kolektiva.

                    

Učitelji Miri želimo puno uspjeha, novih izazova i napredovanja  u daljnjem radu.

 


[OPŠIRNIJE]EDUKACIJA O SIGURNOSTI NA VODI ZA UČENIKE 4.r.
Sonja Vuljak / datum: 29. 11. 2018. 14:37
Učenici 4. razreda danas su sudjelovali u radionici Kodovi sigurnosti na vodi koja je dio projekta Hrvatskog Crvenog križa "Sigurnost na vodi". 
U sklopu radionice učenici su imali prilike čuti osnovna ponašanja u i oko vode, naučiti što je posao spasioca na plažama, upoznati se s opremom kojom se spasioci koriste, a najzanimljiviji dio bila je komunikacija dviju razrednih grupa putem radio-stanica.
                                    

[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO STRUČNO VIJEĆE RAVNATELJA ODRŽANO U NAŠOJ ŠKOLI
Sonja Vuljak / datum: 20. 11. 2018. 19:33

20.11.2018., u našoj je školi održano Županijsko stručno vijeće ravnatelja osnovnih škola Koprivničko-križevačke županije.

                                 

Skup je organizirala i otvorila voditeljica Vijeća, gđa Mirjana Bazijanec, ravnateljica OŠ Ivan Lacković Kroata Kalinovac, a prisutne je ispred škole domaćina pozdravila ravnateljica Sonja Vuljak. Prisutne je ravnatelje kratko upoznala s mjestom u kojem se nalaze te s osnovnim podacima o školi. Istaknula je uspjehe škole iz posljednjih nekoliko godina, a zatim su djelatnost i uspjehe Učeničke zadruge "Mak" predstavile najaktivnije zadrugarke i voditeljica zadruge, učiteljica Sabina Matiša.

  

                 

                 

Osobito srdačnu i veselu dobrodošlicu ravnateljima priredili su učenici 1., 2. i 3.razreda kazivanjem poezije Paje Kanižaja.

Svaki od ravnatelja na poklon je dobio paketić izvornih đelekovečkih požiraka i broš u obliku maka.

               


[OPŠIRNIJE]NAŠ PONOS - POBJEDNICI U MEĐUOPĆINSKOM FUTSALU
Sonja Vuljak / datum: 19. 11. 2018. 14:22

Na nedavno održanom Međuopćinskom natjecanju u futsalu (dvoranski nogomet) za dječake, naša je ekipa osvojila 1.mjesto i plasirala se na Županijsko natjecanje.

Ponosni smo na ove naše učenike i na njihovog mentora jer su dokazali da i male škole mogu biti pobjednice u ovakvim masovnim natjecanjima.

Našu su školu, uz učitelja Marijana Zvonara, predstavljali: Dorian Piškor (kapetan), Mislav Juras, Patrik Friščić, Domagoj Medved, Marko Medved, Mihael Celiščak (vratar), Ivan Matotan i Ivan Bilješko.

Uz izuzetnu borbenost, upornost i timsku igru, dečki su stigli do prvog mjesta nakon razigravanja u skupini (pobijedili školske ekipe iz Drnja i Legrada ne primivši ni jedan zgoditak) te polufinalne utakmice protiv ekipe iz OŠ A.N.Gostovinski (pobijedili 3:0).

Finalnu smo utakmicu igrali protiv ekipe OŠ Braća Radić Koprivnica i pobijedili 3:1, a uspjeh nas još dodatno veseli jer znamo da dolazimo iz škole koja ima samo 85 učenika.

Našim nogometašima želimo da  budu ovako ustrajni i na višoj razini natjecanja te da uspješno prezentiraju svoju školu i mjesto!

 

 

 


[OPŠIRNIJE]VUKOVAR VJEČNO PLAMTI U NAŠIM SRCIMA
Sonja Vuljak / datum: 16. 11. 2018. 18:26

Vukovaru u čast danas smo zapalili svijeće i lampione na školskom igralištu, a u svojim srcima rasplamsali plamen ponosa i sjećanja na žrtvu koju je taj grad dao za našu domovinu. 

Već u jutarnjim satima osmaši su pripremili "sat sjećanja", iskazali nam svima svoje dojmove grada kojeg su nedavno posjetili, podsjetili nas na najvažnije momente bitke za Vukovar i na stradanja nedužnih civila te nas poveli kroz Vukovar u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

            

Obilježavanje žrtve Vukovara nastavilo se u predvečerje pred školom uz paljenje lampiona te kazivanjem stihova o Vukovaru koje su pripremili učenici 4.r. 

Hvala svima koji su od srca darovali lampione da i mi, iz naše male škole, možemo poslati snažnu poruku vječne zahvalnosti gradu heroju - Vukovaru!


[OPŠIRNIJE]POSJET I POKLON IZ ŽUPANIJE
Sonja Vuljak / datum: 6. 11. 2018. 22:00

Danas su nas svojim posjetom razveselili dožupan g. Ratko Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine gđa Ana Mušlek. Osobito su se ovim gostima iz Županije obradovali naši prvašići koji su dobili i poklon - didaktičku ploču s temom hrvatskih županija. Ovo će nastavno pomagalo koristiti i ostalim učenicima škole, a učenici 1.razreda već su danas krenuli u istraživanje pomoću didaktičke ploče. 

Učenici su posve spontano i otvorenih srca pozdravili goste pjesmom i recitacijama koje uče na nastavi, a u veselom razgovoru s dožupanom i pročelnicom izrazili su svoju zahvalnost za uručeni poklon. 

Više o ovom susretu pronađite na poveznici: https://kckzz.hr/zamjenik-ljubic-skolarcima-u-delekovcu-urucio-didakticku-plocu/


[OPŠIRNIJE]ODRŽANA RADIONICA IZRADE "POŽIRAKA"
Sonja Vuljak / datum: 26. 10. 2018. 12:50

UZ "Mak" organizirala je radionicu izrade požiraka. Bake naših učenika, Slava Sabolić, Ana Mihalec i Štefica Sabolić,  zamijesile su tijesto i pokazale nam umijeće pravilnog razvačenja da bi požiraki bili što ljepši.

U izradi ove tradicionalne đelekovečke tjestenine za juhu, pomogle su i mame Ivana Janeković, Branka Juras, Nataša Bilješko i Ljerka Sabolić.

U radionici je sudjelovalo desetak učenika koji su s interesom prionuli oblikovanju tijesta na drvenim daščicama uz pomoć štapića, a pomagale su im učiteljice Sabina Matiša, Vanja Raletić i ravnateljica Sonja Vuljak.

Na kraju smo dobili lijepo izrađene zlatnožute rebraste požirake koje ćemo posušiti i koristiti u promociji naše zadruge, škole i mjesta.

Veliko HVALA svima koji su nam pomogli u ovoj aktivnosti!

                    


[OPŠIRNIJE]UČENICI 1.-4.RAZREDA UPOZNAVALI ZAGREB
Sonja Vuljak / datum: 25. 10. 2018. 13:06

24.10.2018. učenici nižih razreda svoju su nastavu proveli u Zagrebu. Najprije su pogledali kazališnu predstavu "Snježna kraljica" u kazalištu Trešnja, gdje su na neobičan način uplovili u ovu poznatu Andersenovu bajku.

Slijedilo je upoznavanje užeg središta grada Zagreba.

                       

Zanimljiva je bila šetnja kroz Vlašku i trg bana Jelačića do Tkalčićeve ulice gdje su ručali u restoranu "Mali medo". Nakon ručka valjalo je opet prošetati pa su učenici upoznali jedan dio Gornjeg grada i uživali u pogledu na Kaptol.

               

                               

Na svom putu prema Etnografskom muzeju, uskoro su stigli do Hrvatskog narodnog kazališta i malo se odmorili. 

Vrlo je ugodan bio i boravak u samom Etnografskom muzeju gdje je na zanimljiv način učenicima predočeno putovanje braće Seljan, a pri završetku obilaska održana je likovna radionica.

 

                                  

Učenicima je ova terenska nastava bila vrlo poučna i zabavna.

 


[OPŠIRNIJE]MAŠTOVITA TERENSKA NASTAVA ZA UČENIKE 5.-8.R.
Sonja Vuljak / datum: 23. 10. 2018. 12:20

Na terenskoj nastavi u Zagrebu, 22.10.2018., uživali su i učenici i učitelji. Maštovito isplanirana, ova je nastava za učenike bila izuzetno zanimljiva i poučna.

   

Najprije su prisustvovali kazališnoj predstavi "Kamenje", u kazalištu Mala scena, gdje su i sami iskušali što znači stajati na kazališnim daskama.

Oduševljenje je kod učenika izazvao posjet Muzeju iluzija, a na kraju i posjet Muzeju automobila.

                  

                         

Puni dojmova, učenici su poželjeli još ovakvih terenskih nastava.

               


[OPŠIRNIJE]ZADRUGARKE SNIMALE NA RADIJU GLAS PODRAVINE
Sonja Vuljak / datum: 22. 10. 2018. 07:33

Učenice Patricija i Dora s voditeljicom zadruge, učiteljicom Sabinom Matiša, bile su gošće RGP-a i sudjelovale u emisiji koja je za temu  imala uspjeh Učeničke zadruge "Mak" i aktivnosti iz škole Đelekovec. Učenice i učiteljica predstavile su svoje mjesto i školu te prezentirale aktivnosti kojima se najviše bavimo. Ugostio ih je novinar Sandrino Sabolić.

                     


[OPŠIRNIJE]MIRISNI DAN KRUHA I DAN JABUKA
Sonja Vuljak / datum: 19. 10. 2018. 19:12

Zamirisali su hodnici škole i donijeli nam okuse i zvuke jeseni. Zahvalni Bogu i prirodi za plodove koje možemo blagovati, okupili smo se i uživali u raznim delicijama. Mame i bake i ove su se godine potrudile i uljepšale nam Dan kruha i Dan jabuka, a učenici su donijeli starinske sorte mirisnih jabuka koje su nas podsjetile na neka prošla vremena. Učenici nižih razreda pripremili su kratak program pun pjesme i stihova, a nakon blagovanja sudjelovali su na radionicama koje su sami odabrali. Radionice izrade voćnih salata, nizanja dijelova jabuka u ogrlice te  kreacije buketa od lišća vodile su učiteljice. Dan je zaista obilovao maštovitim aktivnostima u kojima su radosno sudjelovala i djeca i odrasli.

                

      


[OPŠIRNIJE]SOLIDARNO PRIKUPILI POMOĆ ZA SIROMAŠNE
Sonja Vuljak / datum: 19. 10. 2018. 19:07

Udruženim snagama uključili smo se u akciju "Solidarnost na djelu - Ne dvoji, za drugog izdvoji". Veliki se broj učenika uključio u ovu akciju i uz svoje učitelje prikupio značajna sredstva za siromašne. Ponosni smo na učenike jer su pokazali da znaju i žele brinuti o drugima i da to rade s puno volje.


[OPŠIRNIJE]VESELI DAN KRUHA I DAN JABUKA U PŠ IMBRIOVEC
Sonja Vuljak / datum: 19. 10. 2018. 09:55

U PŠ Imbriovec sve je zamirisalo na kolače i voće koje su učenici s učiteljicama i kuharicom pripremali i obrađivali povodom Dana kruha i Dana jabuka.

Poigrali su se smjesama za slatke kuglice, rezali razno voće i uživali u okusima.

                    


[OPŠIRNIJE]ZA DAN KRAVATE SVI U KRAVATAMA!!!
Sonja Vuljak / datum: 19. 10. 2018. 09:08

18.10.slavi se kao Dan kravate pa i mi svake godine dajemo svoj doprinos ovom danu.

Učenici i učitelji ponosno su nosili kravate i leptir mašne kao modni dodatak svojim odjevnim kombinacijama. 

I Miškina je dobio svoju kravatu oko vrata.

                         

Kravatu su učenici kreirali od kore jabuke i time pokazali svoju maštovitost.

   


[OPŠIRNIJE]EDUKACIJA ZA UČITELJE: KAKO USPJEŠNO UČITI U ONLINE OKRUŽENJU
Sonja Vuljak / datum: 19. 10. 2018. 09:00

Kao dio  aktivnosti koje Ministarstvo znanosti i obrazovanja provodi u sklopu Cjelovite kurikularne reforme i eksperimentalnog progama "Škola za život", planirana je i provedba edukacije "Kako uspješno učiti u online okruženju". Radionici u trajanju 3 sunčana sat prisustvovali su i naši učitelji te se susreli sa zanimljivim temama koje će im obogatiti individualno usavršavanje. Kompetencije stečene na ovoj radionici svim će sudionicima olakšati sudjelovanje u online edukacijama za kurikularnu reformu, koje slijede uskoro. 

Radionicu je za naše učitelje vodila gđa Maja Puhač, profesorica informatike u OŠ Braća Radić Koprivnica i voditeljica Županijskog stručnog vijeća nastavnika informatike.

                          


[OPŠIRNIJE]PRIZNANJE ZA NAJPROIZVOD NA DRŽAVNOJ SMOTRI UČENIČKIH ZADRUGA
Sonja Vuljak / datum: 15. 10. 2018. 09:41

S četverodnevne Državne smotre učeničkih zadruga u Vinkovcima, voditeljica Sabina Matiša te učenice Patricija i Dora vratile su se s vrijednim priznanjem za Najproizvod 2018. U ovoj je kategoriji bio kandidran proizvod naše zadruge - ukrasni stakleni poslužavnik, kojeg zadrugari izrađuju salvetnom tehnikom na staklu. Zbog upečatljivog motiva maka, naš je izložbeni stol bio zapažen, a učenice su dobile pohvale za prezentaciju zadruge i demonstraciju izrade staklenog poslužavnika. Našli smo se tako u društvu još 5 škola koje su dobile ovakvo priznanje.

U školi su dočekane s oduševljenjem i priređenim iznenađenjem u obliku torte.

      

Voditeljica Sabina Matiša zahvalila je i ostalim zadrugarima, koji su sudjelovali u kreaciji staklenog poslužavnika te time postali zaslužni za ovaj uspjeh.

                


[OPŠIRNIJE]UČENIČKA ZADRUGA "MAK" PONOVNO NA DRŽAVNOJ SMOTRI ZADRUGA
Sonja Vuljak / datum: 12. 10. 2018. 10:50

I ove nas godine naša Učenička zadruga "Mak" predstavlja na državnoj smotri. To je već 30. po redu državna smotra učeničkih zadruga, a održava se od 11.10. do 14.10. u Vinkovcima. Voditeljica zadruge Sabina Matiša i učenice Patricija Mađerić i Dora Vuljak uredile su prodajno - izložbeni stol, a tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana praktičnim će radom pokazati izradu staklenih ukrasnih poslužavnika s motivom maka, prezentirat će rad zadruge i škole te će moći sudjelovati u mnogim radionicama koje priprema organizator. Izvrsno je to iskustvo, osobito za učenice, zbog razvoja poduzetničkih i prezentatorskih vještina te ravoja kreativnosti.

Voditeljici i učenicama želimo puno uspjeha na ovogodišnjoj smotri!

                   


[OPŠIRNIJE]STRUČNI IZLET UČITELJA POVODOM DANA UČITELJA
Sonja Vuljak / datum: 9. 10. 2018. 09:09

5.10.2018. zaposlenici škole proveli su u timskom stručnom usavršavanju na izletu u mjestu Brodić kod Ferdinandovca, na OPG-u obitelji Karlovčan.

Bilo je ovo krasno iskustvo i praktično istraživanje ovog dijela Podravine uz uživanje na svježem zraku i vožnju brodom po Dravi.

Osim toga, obitelj Karlovčan prezentirala je svoje imanje na kojem su u etno štihu prikazani zaboravljeni zanati te nekadašnji način stanovanja i života na selu. Uživali smo i u malim likovnim galerijama smještenim u prostore koji su bili nekadašnje gospodarske zgrade na seoskom dvorištu, a vidjeli smo i mnoga pomagala koja su nekada služila za rad  na imanju.

           

Sve viđeno potaknulo nas je na pripremanje mogućih terenskih nastava za učenike naše škole u budućem razdoblju.

U društvu zaposlenika iz Srednje škole iz Pitomače i iz OŠ Ferdinandovac proveli smo prekrasan jesenski dan - Dan učitelja i ponijeli puno lijepih dojmova u svoju školu.

 


[OPŠIRNIJE]DRAGI UČITELJI, SRETAN VAM DAN UČITELJA!!!
Sonja Vuljak / datum: 4. 10. 2018. 18:19

5.listopada slavi se Svjetski dan učitelja i u našoj školi, već tradicionalno, učenici biraju najboljeg učitelja ili učiteljicu.

Ove godine najboljom je proglašena Jasminka Hrenić, učiteljica geografije, koja već niz godina radi u našoj školi. Učenici su ju izabrali zbog kreativnosti, pravednosti, smirenosti i ljubaznosti kojom zrači. U kratkom programu koji je bio upriličen u školskom hodniku, učenici su svojim učiteljima pročitali krasne poruke i lijepe misli te im poželjeli još puno godina uspješnog rada!

SRETAN DAN UČITELJA SVIM UČITELJIMA U NAŠOJ DOMOVINI!

 


[OPŠIRNIJE]MLADI MATEMATIČARI U BORBI S TABLICOM MNOŽENJA
Sonja Vuljak / datum: 4. 10. 2018. 18:13

Nedavno smo u našoj školi proslavili Svjetski dan tablice množenja i tom se prilikom pozabavili raznovrsnim zadacima s tablicom množenja.

Učenici od 4.-8.r. s puno su interesa bili uključeni u aktivnosti te su tablicu množenja "igrali" čak i na satu TZK.

Sretni i ponosni bili su na kraju svi koji su sudjelovali jer su jedni dobili priznanje kao ispitivači, a drugi kao natjecatelji. Bilo je i onih koji su osvojili medalje pa smo im zapljeskali kao pravim matematičarima.


[OPŠIRNIJE]TERENSKA NASTAVA 8.R.: PRIČA IZ VUKOVARA
Sonja Vuljak / datum: 27. 9. 2018. 11:53

U sklopu projekta ”Posjet osmih razreda Vukovaru” učenici osmog razreda bili su na dvodnevnoj terenskoj nastavi u Vukovaru 25. i 26. rujna 2018. godine u organizaciji „Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar“. Putovali su s učenicima osmog razreda iz OŠ Ferdinandovac.

                              

Učenici već nekoliko godina dolaze u Vukovar učiti o vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar obilazeći mjesta posebnog pijeteta.

 

Više o ovom dvodnevnom posjetu pročitajte pod OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]NAŠ MIŠKINA SLAVI 131.ROĐENDAN!!!!
Sonja Vuljak / datum: 24. 9. 2018. 14:38

Kratkim programom i paljenjem lampiona kod biste u školskom dvorištu, prisjetili smo se i ove godine našeg Miškine i njegovog rođendana.

                    

                                  

I učenici i učitelji počastili su se pravom rođendanskom tortom koja je napravljena Miškini u čast. 

Miškinini nezaboravni stihovi i priča o njegovom životu, žive u svima nama i nećemo dopustiti da ikada padnu u zaborav!

                           


[OPŠIRNIJE]PRVAŠIĆI U DRUŽENJU S POLICIJOM
Sonja Vuljak / datum: 22. 9. 2018. 09:25

Da bi postali što savjesniji sudionici u prometu, prvašiće već tradicionalno obilaze djelatnici Policijske postaje Koprivnica. U ugodnom druženju đaci su ponovili važna pravila za ponašanje na putu od kuće do škole. Dobili su i poklone koji će im pomoći da se tih pravila u prometu svakodnevno pridržavaju.

                          


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN SADNJE DRVETA
Sonja Vuljak / datum: 21. 9. 2018. 15:41

Kao i prijašnjih godina, ekološka skupina obilježila je Svjetski dan sadnje drveta, 21.9. Ovaj  su put sadnice ukrasnog ruja našle  mjesto u školskom dvorištu i nadamo se da će nam za koju godinu pružati hladovinu.

                      


[OPŠIRNIJE]JUTARNJOM TJELOVJEŽBOM DO BISTRIH GLAVICA
Sonja Vuljak / datum: 14. 9. 2018. 09:04

Da brinu o zdravlju, već su dokazali učenici 1.r., koji svakog jutra prije nastave vježbaju u učionici s učiteljicom Mirom. Odličan su primjer i drugima jer vježbanje nam svima bistri um i odlična je priprema za dnevne aktivnosti.


[OPŠIRNIJE]I MI SMO BILI OLIMPIJCI!!
Sonja Vuljak / datum: 10. 9. 2018. 13:34

Glasno navijanje i žustro pljeskanje orilo se školskim igralištem na zajedničkom satu Tjelesne i zdravstvene kulture učenika razredne nastave – obilježavao se Hrvatski olimpijski dan. Ručice i nožice zagrijali smo u različitim oblicima hodanja, pretrčavanja i općih pripremnih vježbi, a zatim se odlično zabavili natječući se u štafetnim igrama.

                         

Preskakivali su se čunjići i odgovaralo se na pitanja vezana uz olimpijske discipline, trčalo se s loptom nošenom na leđima, a najveću koncentraciju iziskivalo je nošenje jabuke na žlici.

          

Bez obzira na pobjedu, zabave nije nedostajalo među svim učenicima, a i učiteljicama.   

 


[OPŠIRNIJE]SIGURNO U ŠKOLU S HAK- om
Sonja Vuljak / datum: 10. 9. 2018. 08:52

U sklopu akcije "Sigurno u školu s HAK-om", u posjet prvašićima stigle su djelatnice koprivničke podružnice HAK-a s vrijednim i zanimljivim poklonima. 

Naše su gošće malim đacima osvjestile neka važna pravila ponašanja na putu u školu i iz nje te su istaknule koliko je važno poštivati ta pravila.

                   

Učenici su se obradovali poklonima: svjetlećim ruksacima, prslucima i školskom priboru. Obećali su da će uvijek biti pažljivi sudionici u prometu.


[OPŠIRNIJE]S VESELJEM DOČEKANI NOVI PRVAŠIĆI
Sonja Vuljak / datum: 3. 9. 2018. 15:44

13 novih đaka prvaka, uz pjesmu, stihove i veselje,  dočekano je danas u našoj školi. 

Učenici starijih razreda razveselili su prvašiće svojim kratkim programom, a pozdravile su ih i učiteljica Mira te ravnateljica Sonja Vuljak.

Za sigurno kretanje u prometu dobili su poklone - sigurnosne svjetleće prsluke, koje je osigurala Županija, a od škole su im poklonjene školske majice. 

Veselo su naši najmlađi đaci zakoračili u svoju uređenu učionicu i spremno započeli svoje školovanje!

                      

Želimo im uspješno i radosno školovanje!


[OPŠIRNIJE]S UČENIČKOM ZADRUGOM "MAK" PREDSTAVILI SMO SE NA RENESANSNOM FESTIVALU
Sonja Vuljak / datum: 26. 8. 2018. 07:03

Učenička zadruga "Mak" tijekom ljeta je za učenike održala nekoliko radionica izrade predmeta s kojima se predstavila na ovogodišnjem koprivničkom Renesansnom festivalu.

    

                             

            

Vrijedne učiteljice i učenice uredile su štand prepoznatljivim predmetima s motivima maka, ali i novim proizvodima koji su privukli posjetitelje. Susreti s kraljem i kraljicom, renesansnim krvnikom i vitezovima bili su nezaboravni, a cjelodnevni boravci na srednjovjekovnim koprivničkim bedemima bili su prekrasno iskustvo za sve nas.

  

                    


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju