preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mihovil Pavlek Miškina Đelekovec

Login
Tražilica
Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Školstvo u HR
Lista linkova je prazna
Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 1. 2016.

Ukupno: 64457
Danas: 63
 

 

 

 

 

Projekti

Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2013  je završio! Sudionici kviza su, nakon marljivog čitanja, odgovorili na postavljena pitanja. Sada s nestrpljenjem čekaju izvlačenje pobjednika kao bi vidjeli jesu li i oni među nagrađenima. A u međuvremenu, vrijeme mogu kratiti čitajući!  


Dana 24.10.2013. roditelji učenika 3. i 4. razreda, na roditeljskom sastanku, upoznati su s projektom Čitamo mi, u obitelji svi (nacionalnim projektom poticanja (obiteljskog) čitanja kod učenika). Nakon odabira knjiga knjižnični ruksak putovati će od jednog do drugog učenika. Knjižnični ruksak s 8 knjiga doći će, na svom „proputovanju“, i u njihovu obitelj. Čitajući u krugu obitelji, kod učenika će se razvijati navika čitanja i ljubav prema čitanju, a time ujedno i čitalačka sposobnost te pismenost učenika. 

Čitamo mi, u obitelji svi (nacionalni projekt poticanja (obiteljskog) čitanja kod učenika)

 

Razvoj vještine čitanja ključan je za razvoj svih drugih vrsta pismenosti. Nakon što učenici u prvom razredu osnovne škole nauče čitati važno je razvijati naviku čitanja i promicati važnost čitanja. Djeca uče oponašanjem i zato je važno da budu okružene osobama koje čitaju i uživaju u pročitanomu štivu.

Cilj projekta „Čitamo mi, u obitelji svi“ je da se, u suradnji s roditeljima, potiče djecu da zajedničkim čitanjem knjiga lakše usvajaju tehniku čitanja, razvijaju naviku čitanja i pozitivan odnos prema čitanju te da zajednički utječemo na razvoj čitalačkih kompetencija i informacijske pismenosti učenika općenito.

I naša škola je prepoznala vrijednost ovakvog projekta te se ove školske godine po prvi puta, zajedno s učenicima i njihovim roditeljima, uključila u njegovo provođenje.

Projekt se organizira u sklopu Hrvatske mreže školskih knjižničara, a školska knjižničarka Dijana Muhvić je voditeljica i organizatorica projekta u našoj školi. Uz zajedničku suradnju razrednica, roditelja i učenika ostvarit će se planirane aktivnosti. 

Projekt će se, s obzirom na mali broj učenika, provesti među učenicima 3. i 4. razreda Matične i Područne škole i njihovim roditeljima. Knjižnični ruksak s 8 knjiga putovat će od jednog do drugog učenika, koji ga nosi doma u petak na pet dana, gdje čitajući u krugu obitelji stječe naviku čitanja i razvija čitalačke sposobnosti. Učenik će sa svojom obitelji 5 dana barem 15 minuta dnevno zajednički čitati i/ili razgledavati knjige, a svoje dojmove, zanimljivosti i lijepe doživljaje zajedničkog čitanja zapisivat će u priloženu bilježnicu dojmova. U srijedu će učenik vratiti naprtnjaču u školu te će ostalim učenicima u razredu, razrednici i knjižničarki kroz 15-ak minuta prepričati svoje doživljaje čitanja u obitelji. 


U okviru Mjeseca hrvatske knjige započeo je Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2013.!

Nacionalni kviz za poticanje čitanja  provodi se on-line u narodnim i školskim knjižnicama diljem Hrvatske.

Ovogodišnja tema kviza je PROČITAJ TRI DNEVNIKA I POBIJEDI!

Darko, Klara i Paula, učenici 5. razreda naše škole, prionuli su čitanju dnevnika, a prvi dnevnik je već pročitan!!!

Vremena je još malo ali i vi se još možete uključiti u kviz!!! 

I zato… …za ovaj kviz pročitajte knjige: 

1.  SANJA  POLAK: Pobuna Pauline P.

2.  DAMIR MAĐARIĆ: Kako smo od bankrota spasili mamu i tatu

3. JEFF KINNEY: Gregov dnevnik : Rodrick rastura

 

Kviz možete riješiti najkasnije do 25.10.2013., a link za kviz nalazi se ovdje: http://www.knjiznica.hr/kviz/  . Plakat kviza možete vidjeti ovdje: http://www.knjiznica.hr/kviz/plakat/plakat_kviz_2013.pdf

 

Na završnoj svečanosti koja se odvija u okviru sajma knjiga Interliber, u petak, 15.11. 2013. u 12 sati održat će se izvlačenje i dodjela glavne i utješnih nagrada pobjednicima iz svih knjižnica koje su sudjelovale u kvizu.

Sve dodatne informacije potražite u svojoj školskoj knjižnici ili na http://www.kgz.hr/default.aspx?id=1621

preskoči na navigaciju