« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Dobro došli u knjižnicu.
Pratite događanja.
Pretražite katalog i pronađite knjigu koja vam je potrebna.
Učenici naše Matične škole Đelekovec i Područne škole Imbriovec izvanučioničkom – terenskom nastavom pod nazivom “Plodovi zemlje” 7.10.2015. godine obilježili su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Obilježavanje Dana kruha u našoj školi je tradicija, a ove godine odlučili smo se za nešto malo drugačiji način slavljenja plodova zemlje. Kako nam je bilo, pročitajte u OPŠIRNIJE....
Krenuli smo u posjet voćnjacima Jara u Novigradu Podravskom u kojima se uzgajaju sočne breskve, nektarine, višnje, trešnje, te razne sorte jabuka (Elstar, Idared, Zlatni delišes, Mutsu, Crips Pink). Kod voćnjaka ljubazno nas je dočekala gospođa Sandra Miklošić i odmah nas upoznala s povješću voćnjaka i asortimanom njihovih proizvoda vrlo visoke kvalitete. Saznali smo da u svojim voćnjacima uzgajaju mirisno i slasno voće za jelo, ali i zdrave ukusne sokove. O tome koliko su jabuke ukusne osvjedočili smo se kušajući domaću pitu od jabuka uz koju se savršeno uklapao hladno- prešani sok od jabuka. Nakon slatke okrjepe učenici su se iskušali u berbi jabuka. Što su đaci ubrali ponjeli su sa sobom! Naš put nastavili smo do OŠ “Prof. Blaž Mađer” Novigrad Podravski. Ispred škole nas je veselo i srdačno dočekala ravnateljica škole Lidija Peroš. Nakon uvodnih riječi dobrodošlice učenici naše škole su se kratko okrijepili, te krenuli u pripreme za sportski susret s učenicima domaćinima. Odigrane su prijateljske utakmice graničara i nogometa, a zatim je uslijedio razgled škole. Ispraćeni smo uz pozive da ponovno dođemo i obećanje ravnateljice da će i oni doći u goste k nama! Tako smo u duhu zajedništva i prijateljstva obilježili međunarodni Dan djeteta. Našu terensku nastavu nastavili smo obilaskom pekare Dergez gdje su nas ljubazni djelatnici upoznali s proizvodnjom kruha, ukusnih peciva i raznih pekarskih proizvoda. Svojim opojnim mirisom, peciva su nas mamila već na samom ulazu pekare pa smo se silno razveselili slatkom poklončiću koji su nam pripremili kod izlaza (krafne i kifle!) Vrhunac proslave Dana kruha i zahvalnosti bit će u nedjelju 11.10.2015.u našoj đelekovečkoj crkvi kod nedjeljne mise .Učenici naše škole pripremaju kratki program, a roditelji će donijeti u skladu sa svojim mogućnostima krušni uradak te se tako s puno ljubavi i pažnje uključiti u humanitarnu gestu darivanja starijih i nemoćnih osoba naše župe.
Možemo reći da je geslo ovogodišnje terenske nastave “Plodovi zemlje”: Mirisno, fino, humano!
Ljiljana Stubić, vjeroučiteljica