preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mihovil Pavlek Miškina Đelekovec

Login
Kalendar
« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 1. 2016.

Ukupno: 30538
Danas: 3
 

Arhiva dokumenata
vijesti
GOSTOVANJE U RADIO-EMISIJI "BOLJE SUTRA" RGP-a
Sonja Vuljak / datum: 18. 9. 2017. 18:08

Učenica 5.r. Sara Gašpar gostovala je, s ravnateljicom Sonjom Vuljak, na Radio Glas Podravine, u emisiji "Bolje sutra", urednice i voditeljice gđe Marije Mraz, predsjednide Udruge osoba s invaliditetom "Bolje sutra". Emisija je namijenjena osobama s invaliditetom, njihovim obiteljima i cjelokupnoj zajednici te obrađuje teme značajne za inkluziju osoba s invaliditetom u svakodnevne aktivnosti.

Ravnateljica i učenica odazvale su se pozivu gđe Mraz da budu gosti ovotjedne emisije s temom "Učim, pomažem, sudjelujem". S urednicom su razgovarale o projektima u kojima škola sudjeluje s Udrugom osoba s invaliditetom "Bolje sutra", o učenicima s teškoćama u razvoju koji su polaznici đelekovečke škole te o načinima uključivanja tih učenika u aktivnosti koje se provode.

                            

U ugodnom razgovoru tijekom trajanja radijske emisije, koja se emitirala uživo u ponedjeljak 18.9.2017. od 16.10 do 16.40, slušatelji su mogli čuti zanimljivosti o našoj školi, mjestu i općini Đelekovec. Sugovornice su zaključile da su aktivnosti s Udrugom "Bolje sutra" i dalje u planu i da je potrebno već od ranih godina pripremati djecu za suživot i inkluziju djece i osoba s invaliditetom.

                           

Snimka radio-emisije moći će se poslušati na RGP-u sljedećeg ponedjeljka, 25.9.2017., od 16.10 do 16.40.


[OPŠIRNIJE]UČENICI 4.RAZREDA ZAPOČELI RAZREDNI PROJEKT "UČENJE I IGRA U VRTU"
Sonja Vuljak / datum: 12. 9. 2017. 19:02

Učenici 4. razreda OŠ M.P.Miškina Đelekovec s učiteljicom Mirom Adamović, u sklopu razrednog projekta Učenje i igra u vrtu, posjetili su školski vrt i voćnjak.Ubrali su sezonsko voće, uredili kut učionice, osladili se i poslali svima vama pozdrave iz Đelekovca!

                     

                           


[OPŠIRNIJE]NA SATU TZK OSVAJALI "OLIMPIJSKE" MEDALJE I OBILJEŽILI OLIMPIJSKI DAN
Sonja Vuljak / datum: 12. 9. 2017. 12:09

11.9.2017. učenici 1.-3.razreda sudjelovali su u "olimpijskim" sportovima i osvojili "olimpijske" medalje. Uživali su u raznim igrama i dobro se zabavili u natjecanjima.

                                 


[OPŠIRNIJE]S UDRUGOM "BOLJE SUTRA" U NOVOM PROJEKTU I U OBILJEŽAVANJU OLIMPIJSKOG DANA
Sonja Vuljak / datum: 11. 9. 2017. 13:49

I u ovoj školskoj godini naša škola nastavlja suradnju s Udrugom osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ te smo se uključili u njihov novi projekt „UPS-UČIM-POMAŽEM-SUDJELUJEM“.

Nositelj je projekta Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice s predsjednicom gđom Marijom Mraz, a voditeljica je projekta gđa Renata Glavica.

Partneri u projektu su naša škola i Općina Đelekovec.

U ovom je projektu jedan od ciljeva educirati djecu bez teškoća o osobama s invaliditetom te proširiti znanja o takvim osobama kao i stvarati uvjete za jednake mogućnosti za sve u zajednici, a samim time stvarati uvjete za inkluzivno društvo.

Budući našu školu pohađa učenica s invaliditetom, sretni smo što možemo sudjelovati i biti dio ovog projekta. Upravo danas, 11.9.2017. provedena je u našoj školi prva radionica iz Projekta.

                           

S obzirom da smo obilježavali i Olimpijski dan, radionica pod nazivom „Čovječe ne ljuti se“, koju je vodila prof. tjelesne i zdravstvene kulture Jasmina Markić, imala je sportski karakter. Sudjelovali su učenici 4.i 5.razreda u suradnji s članovima Udruge. Bacali su veliku kocku i kretali se na igralištu po označenim krugovima. U svakoj je ekipi bila osoba s invaliditetom te su učenici naučili pomagati tijekom igre. Igra je bila izuzetno zabavna i korisna svim sudionicima.

   

                                         

U sklopu projekta UPS, naši će učenici tijekom ovog polugodišta sudjelovati u još dvije radionice, a suradnja s Udrugom osoba s invaliditetom nas izuzetno raduje.

                           


[OPŠIRNIJE]S HAK-om SIGURNO U ŠKOLU
Sonja Vuljak / datum: 6. 9. 2017. 08:21

Na samom početku i ove  školske godine prvašići su imali prilike naučiti kako biti sigurni u prometu na putu od kuće do škole. Edukativno predavanje za učenike održao je predstavnik HAK-a, g. Ivica Ressler te ih upozorio na opasnosti u prometu i skrenuo pažnju na prometna pravila kojih bi se trebali pridržavati. Na kraju predavanja učenici su dobili na poklon edukativne bojanke i žute reflektirajuće prsluke koji su ih veoma razveselili.

                                                  Tatjana Međimorec, učiteljica 1.r.


[OPŠIRNIJE]VESELI POČETAK NASTAVE I U PŠ IMBRIOVEC
Sonja Vuljak / datum: 6. 9. 2017. 07:31

6 učenika PŠ Imbriovec radosno je započelo svoju novu nastavnu godinu i vrijedno su s učiteljicama počeli izvršavati svoje školske obveze.

Samo jedan učenica prvi put je ušla u školsku zgradu, a njezini prijatelji su je toplo dočekali.

        


[OPŠIRNIJE]MALI PRVAŠIĆI ZAPOČELI SVOJE ŠKOLOVANJE
Sonja Vuljak / datum: 4. 9. 2017. 14:07

Osmero malih prvašića započelo je danas svoje školovanje u đelekovečkoj školi. Važan je danas dan i za njih i za njihove roditelje, a dječja su lica govorila više od riječi. Pjesmom i stihovima o školi dočekali su ih stariji učenici i otvorili im vrata u školski život.

Malim prvašičima i njihovim roditeljima obratile su se i ravnateljica Sonja Vuljak te učiteljica Tatjana Međimorec poželjevši im puno uspjeha i lijepih doživljaja u školi.

 Učenicima su podijeljeni i mali poklončići - svjetleće krijesnice, rasporedi sati i magnetići.

                      


[OPŠIRNIJE]VESELI POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE
Sonja Vuljak / datum: 4. 9. 2017. 13:17

U veselom ozračju započeo je današnji 1.dan nove školske godine.

Malo smo stariji, mudriji, veći i pametniji.

Čekaju nas  novi izazovi i nova druženja.

Jutro je osobito  bilo radosno za brata i sestru Ivana i Samantu Matotan koji su zaslužili poklončić jer su jutros prvi došli u školu.

Dragi naši đaci, želja nam je da svi i dalje radosno i znatiželjno dolazite u svoju školu gdje provodite svoje najljepše dane.

Jer, zna se: "Od kolijevke pa do groba, najljepše je đačko doba!"

 


[OPŠIRNIJE]ŠKOLA ZOVE ĐAKE SVOJE!
Sonja Vuljak / datum: 25. 8. 2017. 11:07

Dragi naši učenici, roditelji, prijatelji!

Odbrojavamo zadnje dane ljetnih praznika i već polako, svi zajedno, mislimo na školske radosti.

Čekamo i naše male đake-prvake, kojima želimo sretno putovanje kroz školski život!

Za sve vas škola će otvoriti svoja vrata 4.rujna 2017.:

Jutarnja smjena (5.-8.r.) u 8.00 sati (za učenike putnike autobus vozi po uobičajenom rasporedu, a 1.dan ih vraća u Imbriovec nakon 4.sata);

Poslijepodnevna smjena (1.-4.r.) u 13.30 sati (završetak 1.dana je u 16.15);

Područna škola Imbriovec (1.-4.r.) u 8.00 sati (završetak 1.dana je u 10.40)

Želimo vam uspješan početak nove školske godine, puno radosti, zanimljivih sadržaja i petica!

 

                                           Vaši učitelji


[OPŠIRNIJE]DOŽUPAN LJUBIĆ POSJETIO NAŠU ŠKOLU
Sonja Vuljak / datum: 22. 8. 2017. 21:44

Danas, 22.8.2017., posjetio nas je dožupan Ratimir Ljubić, s kojim smo se družili u ugodnom razgovoru i razgledu škole. Pri ovom su se susretu dotaknule mnoge teme koje se tiču škole, a ravnateljica Sonja Vuljak izrazila je zadovoljstvo ovogodišnjim ulaganjem županije u zgradu škole, poglavito u vanjsku stolariju. Naime, ovih će dana biti zamijenjen i preostali dio vanjske stolarije pa se očekuju i uštede energenata u razdoblju koje je pred nama.

Više o posjetu dožupana našoj školi pročitajte i pogledajte na stranicama Koprivničko-križevačke županije: https://kckzz.hr/zamjenik-ljubic-posjetio-os-mihovila-pavleka-miskine-delekovec/

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju