preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mihovil Pavlek Miškina Đelekovec

Login
Kalendar
« Srpanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 1. 2016.

Ukupno: 45690
 

 

 

 

 

Arhiva dokumenata
vijesti
UČENIČKA ZADRUGA ORGANIZIRA RADIONICE ZA UČENIKE I POD LJETNIM PRAZNICIMA
Sonja Vuljak / datum: 3. 7. 2018. 11:23

I za vrijeme ljetnih praznika zadrugari uživaju na maštovitim radionicama u školi. Učiteljice Sabina i Vanja organizirale su ih s ciljem dobre pripreme za izlaganje proizvoda Učeničke zadruge "Mak" na koprivničkom Renesansnom festivalu, koji će se na gradskim bedemima održati od 24.8. do 27.8. ove godine.

                 

                              

Zato su na nekoliko radionica učenice i učiteljice marljivo izrađivale predmete od prirodnih materijala, a za svoj izložbeni stol pripremaju i posebno renesansno iznenađenje za posjetitelje.

Sve vas već sada pozivamo da  planirate posjet Renesansnom festivalu u Koprivnici, uz obavezno posjećivanje štanda naše učeničke zadruge.

Vidimo se!


[OPŠIRNIJE]NAŠI UČENICI NA NATJECANJU U AMATERSKOJ RADIOGONIOMETRIJI
Sonja Vuljak / datum: 2. 7. 2018. 07:53

30.6.2018. naši su učenici sudjelovali na natjecanju u amaterskoj radiogoniometriji koje se održalo na jezeru Betonara uz ribički dom u Đelekovcu.

Natjecanje je organizirala Sportska udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije, a naši su se učenici mogli natjecati u kategoriji "juniori".

Od njih 5, tri su učenika osvojila medalje za prva tri mjesta: Luka Lončar brončanu medalju, Borna Rašanec Bilješko srebrnu, a Mislav Juras zlatnu medalju.

U ovom je natjecanju bilo potrebno zavezanih očiju, kretanjem u smjeru najtišeg zvuka, pronaći "lisice" tj. doći do 5 stanica u što kraćem roku.

                     

Učenici su tako isprobali kako je kretati se kao slijepa osoba te su se družili s članovima Udruge slijepih osoba iz naše županije te iz drugih krajeva Hrvatske.


[OPŠIRNIJE]STRUČNO USAVRŠAVANJE UČITELJA
Sonja Vuljak / datum: 29. 6. 2018. 21:35

Dana 29.6.2018. godine djelatnice Centra za odgoj i obrazovanje Vinko Bek iz Zagreba u našoj su školi održale stručna predavanja za učitelje predmetne nastave. Tema skupa bili su učenici s višestrukim teškoćama.

                             

Psihologinja, tiflopedagoginja i edukatorice-rehabilitatorice podijelile su svoja znanja i iskustva u radu te je, osim predavanja, održana i radionica. Učitelji su čuli mnogo korisnih informacija za rad s djecom s teškoćama te je dogovorena i daljnja suradnja.

                                                             Ena Sulimanec, pedagoginja


[OPŠIRNIJE]VODITELJICA UZ "MAK" PREDSTAVLJALA NAŠU ŠKOLU I ŽUPANIJU NA SAVJETOVANJU ZA VODITELJE ŽUPANIJSKIH PODRUŽNICA
Sonja Vuljak / datum: 26. 6. 2018. 11:27

Voditeljica UZ „Mak“, učiteljica Sabina Matiša sudjelovala je na trodnevnom savjetovanju za voditelje podružnica HUUZ-a, koje je Hrvatska udruga učeničkih zadruga organizirala u Srednjoj školi u Maruševcu  (Varaždinska županija) od 22. do 24. lipnja 2018.

Savjetovanje se sastojalo od izvješća sažupanijskih podružnica iz cijele Hrvatske, organiziranih posjeta i radionica.

Učiteljica Sabina imala je zadatak da, u zamjenu za voditelja koprivničko-križevačke podružnice Krunoslava Havaića, PowerPoint prezentacijom predstavi rad Koprivničko-križevačke podružnice, broj aktivnih zadruga, Županijsku smotru i način bodovanja. Također je navela aktivnosti i suradnje koje je podružnica ostvarila tijekom protekle školske godine. Na taj su način svoje županije predstavljali i ostali voditelji.

                   

Drugi dio savjetovanja sastojao se od prezentacije škole domaćina, razgleda SŠ Arboretum Opeka, Vinica, Marčan s obilaskom Arboretuma koji se nalazi pokraj škole i posjeta muzeju čipke i crkve u Lepoglavi.

Sudionici savjetovanja bili su članovi Upravnog i Nadzornog odbora HUUZ-a, voditelji županijskih podružnica, koji su istovremeno voditelji zadruga koje već dugi niz godina rade i djeluju. Zajedno su utvrđivali brojne prednosti i nedostatke na koje zadruge nailaze te zajedno usvojili prijedloge za poboljšanje rada.

                     

Svi sudionici mogli su sudjelovati u raznim zanimljivim radionicama i okušati se u izradama maštovitih predmeta. Sve prikupljene ideje koristit će zadrugama koje djeluju u školama iz kojih su voditelji došli.


[OPŠIRNIJE]POSLJEDNJI DAN EKSKURZIJE PROVELI NA KRKU
Sonja Vuljak / datum: 23. 6. 2018. 10:50

Poslijednji dan svoje ekskurzije, sedmaši su proveli na Krku. Vjetrovito i kišno vrijeme iskoristili su za posjet crkvi sv. Lucije u Jurandvoru kraj Baške,  poznatoj po pronalasku Baščanske ploče, najstarijeg cjelovitog dokumenta na hrvatskom jeziku pisanog glagoljicom.

   

Putem u sam grad Krk, vrijeme se znatno poboljšalo pa su učenici, uz pratnju lokalnog vodiča, posjetili gradske zidine, kaštel, Kamplin, gradsku vijećnicu, vidjeli velika gradska vrata i mala vrata. Posebno im se svidio posjet tropskom akvariju, a najviše su se zadržali kod akvarija s morskim psima. "Točka na i" bio je sladoled na gradskom trgu. Obogaćeni novim znanjima, iskustvima i prijateljstvima, sedmaši su se zadovoljno i sretno vratili svojim domovima.


[OPŠIRNIJE]ODUŠEVLJENJE SEDMAŠA NA LOŠINJU
Sonja Vuljak / datum: 21. 6. 2018. 22:06

Učenike 7. razreda sunce je pratilo i predposlijednjeg dana njihovog putovanja, kada im je destinacija bila otok Lošinj. Oduševile su ih ljepote Malog Lošinja, fascinirala statua Apoksiomena, opustili mirisi u Miomirisnom otočkom vrtu, a nakon obroka i veoma zanimljivog predavanja o dupinima, osvježenje su potražili u moru Velog Lošinja.

               

       

                          

Posebno im je ugodno iznenađenje bio susret s Nikolinom, bivšom učenicom naše škole, koja u ovom predivnom gradu živi i radi.

Iako umorni od cjelodnevnog izleta, zdušno su navijali za našu reprezentaciju u večernjim satima.

 


[OPŠIRNIJE]PUTOVANJE CRESOM
Sonja Vuljak / datum: 21. 6. 2018. 06:33

 

 

Sto kuća, sve su stare
sto ulica, sve su uske,
a naokolo more,
svo more za ribarenje,
to je Beli !

 
Trećeg dana svog putovanja, sedmaši su posjetili živopisno mjesto Beli. Vidjeli su sve posebnosti mjesta, crkvu sv. Marije u kojoj se nalazi oltar od maslinovog drveta, vidikovac s kojeg se pruža predivan pogled na otok Krk, te posjetili centar za zaštitu prirode "Caput insulae" koji se bave zaštitom bjeloglavih supova. Posjet mjestu zaključili su kupanjem na plaži u moru koje je svakim danom sve toplije i toplije.
                                          

[OPŠIRNIJE]SEDMAŠI ŠALJU POZDRAVE S VIŠEDNEVNE EKSKURZIJE NA CRESU, KRKU I MALOM LOŠINJU
Sonja Vuljak / datum: 19. 6. 2018. 23:02

18.6.2018. sedmaši su započeli svoje najvažnije i najljepše putovanje - višednevnu ekskurziju na Cres, Krk i Mali Lošinj. Zajedno sa svojom razrednicom Vanjom Raletić, pridružili su se sedmašimaiz OŠ "Braća Radić" Koprivnica te "zaplovili" u upoznavanje novih mjesta.

            

                          

Prvo im je odredište bila Rijeka gdje su posjetili Astronomski centar i zvjezdarnicu te mnoge riječke znamenitosti. Smjestili su se na Cresu, u hotelu Zlatni lav, u mjestu Martinšćica. Otuda su, drugog dana putovanja, krenuli u upoznavanje otoka Cresa i grada Cresa, gdje su prošli kroz gradska vrata, prema crkvi sv. Marije, a fotografirali su se i  kod stupa srama, gdje su nekada svakog prijestupnika vezali i pljuvali na njega.

                     

Okupali su se i na jednoj od creskih plaža i uživali u morskom ugođaju.


[OPŠIRNIJE]SRETNO VAM, DRAGI NAŠI OSMAŠI!
Sonja Vuljak / datum: 15. 6. 2018. 23:31

Posljednjeg nastavnog dana, 15.6.2018., osmaši su zajedno sa svojim roditeljima priredili oproštajno druženje sa svojim učiteljima i drugim zaposlenicima škole.

                     

 

Emotivni stihovi i govor predsjednice razreda Lare Habrke izmamili su suze prisutnima. Učenici su kratkom prezentacijom prikazali svoje osmogodišnje školovanje te zahvalili svima koji su bili uz njih. Razrednica Sabina Matiša uputila je učenicima lijepe želje za nastavak školovanja te ih počastila tortom. 


[OPŠIRNIJE]LUDA ZABAVA U FUN PARKU MIRNOVEC
Sonja Vuljak / datum: 15. 6. 2018. 14:43

Četvrti dan Škole u prirodi učenici 4. razreda proveli su u upoznavanju grada Biograda na Moru. Posjetili su Zavičajni muzej Biograd na Moru i saznali tajnu potopljenog broda. U Fun parku Mirnovec ostali su zaprepašteni ponudom i zabavom te ludim provodom.

               

                                   


[OPŠIRNIJE]UŽIVANCIJA U BIOGRADU I ZADRU
Sonja Vuljak / datum: 15. 6. 2018. 07:40

Četvrtak prijepodne za učenike 4.r. bio je rezerviran za provjeru temperature mora. Bez obzira na burin kupali su se na biogradskim plažama Soline, Dražica i Bosana.

                                   

 

Navečer su upoznavali Zadar sa svim   njegovim znamenitostima.

                                                                 Mira Adamović, učiteljica 4.r.


[OPŠIRNIJE]POZDRAV S BRODA!
Sonja Vuljak / datum: 14. 6. 2018. 12:29

Drugog dana Škole u prirodi učenici 4. razreda krenuli su na morsku avanturu. Brodom su oplovili otok Pašman te se vozili pored nebrojeno mnogo otoka. Prolaz Mala Proversa, Velika Proversa, ulaz u NP Kornati te ulaz i pristajanje u uvali Telašćica samo su neki od izazova. Uživali su u svemu i proveli divan dan.

                                 


[OPŠIRNIJE]NAJLJEPŠI DOGAĐAJ ZA ČETVRTAŠE: ŠKOLA U PRIRODI
Sonja Vuljak / datum: 14. 6. 2018. 08:01

Učenici 4. razreda, u pratnji učiteljice Mire, započeli su svoje višednevno putovanje. Prvog dana Škole u prirodi, 12.6.2018., posjetili su  solanu u Ninu te šetali bazenima soli starim 2000 godina. Upoznali  su način dobivanja soli te vidjeli biljni i životinjski svijet. Nakon toga ušli su u grad na otočiću- Nin. Vidjeli su najmanju katedralu na svijetu, crkvu sv.Križa iz 9.stoljeća, spomenik Grguru Ninskom  i Višeslavovu krstionicu. Dan u Ninu završili su kupanjem u Ninskoj laguni i Kraljičinoj plaži.

                                                  Mira Adamović, učiteljica 4.r.

                   

                                                  


[OPŠIRNIJE]185 GODINA ŠKOLSTVA U ĐELEKOVCU SVEČANO PROSLAVLJENO NA DANU ŠKOLE
Sonja Vuljak / datum: 9. 6. 2018. 07:34

Učenici naše škole cjelodnevnim su programom Dana škole, uz mještane i uzvanike proslavili 185.obljetnicu organiziranog školstva u svom selu.

Uz ovaj je događaj u prijepodnevnim satima održana i svečana promocija novog broja školskog lista „Makići“ te su uzvanici počašćeni ručkom u školi. Prekrasna torta u izradi gđe Snježane Porić bila je u znaku visoke školske obljetnice. Prijem za najuspješnije učenike i mentore organizirala je načelnica Štefica Sirutka te ih darivala prigodnim poklonima.

 

                         

U večernjim je satima u Domu kulture „Pajo Kanižaj“ održana svečana priredba u kojoj su svi učenici i učitelji pokazali zajedništvo i timski rad, a prisutne su oduševili svojim novim školskim majicama. Svojim dolaskom proslavu je uveličala gđa Ana Mušlek, pročelnica Upravnog odgoja za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine te je čestitala 185. rođendan školi, učenicima, učiteljima i mještanima.

                   

I načelnica Općine, gđa Štefica Sirutka, ponosno se obratila prisutnima te izrekla lijepe želje. Ravnateljica škole, gđa Sonja Vuljak, u kratkom je govoru istaknula najvažnije uspjehe tekuće školske godine te zahvalila svima koji školu vjerno prate i pomažu u njezinom radu, opremanju i napretku. Učenici su pokazali svoje umijeće kroz pjesmu, ples, recitacije i sviranje, a osobito je iznenađenje bio tamburaški orkestar koji je izveo novu školsku himnu posvećenu Miškini.

                    

Pri kraju priredbe predstavili su se ovogodišnji osmaši te izmamili veliki pljesak podrške. Učenici, učitelji i mještani ovom su svečanosti pokazali da je 185 godina školstva svima veliki ponos i zaželjeli da škola još dugo djeluje.

Fotografije pogledajte u fotogaleriji: http://os-mpavlek-miskina-djelekovec.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=189


[OPŠIRNIJE]NA IZLOŽBI "TRAG DOBROTE" U MUZEJU GRADA KOPRIVNICE
Sonja Vuljak / datum: 6. 6. 2018. 12:46

Dana 5. lipnja 2018. godine nekoliko učenika naše OŠ Mihovil Pavlek Miškina iz Đelekovca posjetilo je u pratnji vjeroučitelja Lea Sačera i nastavnice povijesti Marije Harambaše izložbu "Trag dobrote: 20 godina Varaždinske biskupije" u Muzeju grada Koprivnice. Izložba je osmišljena, pripremljena i postavljena uz prošlogodišnje slavlje 20. obljetnice postojanja naše Varaždinske biskupije.

                                    

            U sklopu izložbe, prikazani su najvažniji događaji iz povijesti, djelovanja i ustroja Varaždinske biskupije. Predstavljena su i biskupijska blaga, liturgijsko ruho i posuđe, vrijedne knjige te biskupijska izdanja. Izložba sadrži i multimedijske sadržaje, koji su učenike osobito dojmili. Izložbu je učenicima ukratko predstavila kustosica Maša Zemljičanec i viši kustos Dražen Ernečić, prof. Učenici su s osobitim zanimanjem mogli čuti i vidjeti kako "živi" i djeluje naša Varaždinska biskupija.

 

 

                                                                                       Vjeroučitelj: Leo Sačer


[OPŠIRNIJE]SPORTSKI DAN U NAŠOJ ŠKOLI
Sonja Vuljak / datum: 1. 6. 2018. 21:18

Sportski dan u našoj je školi bio dobra prilika da se odigraju štafetne igre, malonogometni turnir između razreda, da se poteže uže i da se razvija sportski duh. Svi su učenici obukli jednake majice u žutoj boji žita s crvenim makom na prsima i natpisom škole na leđima.

   

 

             

 Posjetili su nas i bivši učenici te s osmašima odigrali tradicionalnu nogometnu utakmicu. U ovom danu bez nastave učitelji su postali đaci, a učenici su bili učitelji, pedagozi, knjižničari i ravnatelji. Dobro su odradili svoj posao i time završili projekt "Škola naglavačke". 

Svi su se dobro zabavili te se osvježili sladoledom.


[OPŠIRNIJE]DRUŽENJE S KRISTIJANOM BISTROVIĆEM
Sonja Vuljak / datum: 30. 5. 2018. 13:15

Učenici naše škole nekoliko su sati proveli u sportskom druženju s Kristijanom Bistrovićem.

Kristijan je bivši učenik škole u Đelekovcu i izuzetno smo ponosni na njega i njegove sportske uspjehe. Odnedavno je član momčadi CSKA Moskva te ga možemo pratiti na njegovim utakmicama putem sportskih programa.

Iskoristili smo priliku pozvati ga na druženje jer ovih dana boravi u svom rodnom Imbriovcu na „godišnjem odmoru“. Učenici su u ugodnom razgovoru s Kikijem saznali kako mu je u Moskvi, kako izgleda njegov dan i kakvi su treninzi. Prisjetio se Kristijan i svojih školskih dana i svojih učitelja.

                              

                   

Učenici 8. razreda su uz Kristijanovu pomoć odigrali kratku nogometnu utakmicu protiv ekipe sačinjene od najboljih nogometaša 5.,6. i 7.razreda te izborili pobjedu na jedanaestercima. Na oduševljenje svih prisutnih, naš je gost pokazao nekoliko trikova loptom te svu djecu počastio sokovima i grickalicama.

                     

                                       

Ovo će lijepo druženje ostati svima u sjećanju, a osobito zaljubljenicima u nogomet.


[OPŠIRNIJE]SUDJELOVALI NA MATHEMI 2018.
Sonja Vuljak / datum: 25. 5. 2018. 13:51

Učenici 4. i 5. razreda danas, 25.5.2018. sudjelovali su na Mathemi, državnom natjecanju u matematici. Specifičnost je ovog natjecanja grupni rad na zadacima i učenici to jako vole. Organizator je Udruga mladih koprivničkih matematičara, a domaćin nam je bila OŠ "Braća Radić" Koprivnica.

                  

U ovom su se natjecanju učenici  pomučili na zadacima, ali i dobro zabavili. Za natjecanje ih su ih pripremale učiteljice Mira Adamović i Lidija Raičković koji su učenike nakon natjecanja počastile sladoledom.


[OPŠIRNIJE]Upisi u srednju školu
Miljenko Vuković / datum: 24. 5. 2018. 10:41

Dana 23.5.2018. u našoj je školi održan roditeljski sastanak za roditelje i učenike 8. razreda. U sklopu projekta Što ću biti kad odrastem predstavnici HGK – Županijske komore Koprivnica,  CISOK-a, RADNIK-a, Obrtničke i Srednje škole Koprivnica te Strukovne škole Đurđevac predstavili su deficitarna strukovna zanimanja i svoje škole.

Naglasili su kako su visok udio nezaposlenosti mladih, nesrazmjer između ponude i potražnje na tržištu rada, nedostatak kadrova sa strukovnim zanimanjima te poteškoće poslodavaca u pronalaženju novih zaposlenika razlozi pokretanja projekta. Predstavnica tvrtke Radnik d.o.o ukratko je objasnila koja zanimanja traže te istaknula kako će učenicima koji se odluče na upis osigurati praksu, stipendiju i na kraju posao. Učenici i roditelji dobili su i informacije o CISOK centru, njegovim uslugama te osnovnim informacijama o upisima i zaposlenosti.


[OPŠIRNIJE]Bajkaonica s predškolarcima
Dijana Pleadin / datum: 23. 5. 2018. 20:29

Budući učenici 1. razreda posjetili su u srijedu (23.5.2018.) školsku knjižnicu kako bi se upoznali s knjižničarkom i saznali  što sve u knjižnici mogu raditi. Druženju s predškolarcima prisustvovao je i Josip, učenik koji je želio upoznati knjižničarski posao te se okušati u njemu. Predškolarci su pričali s Josipom i knjižničarkom o najdražim bajkama koje su čuli. Pročitali smo im slikopriču Nova Crvenkapica, a predškolarci su odgonetavali po čemu je Nova Crvenkapica drugačija od one Crvenkapice koju svi znaju. Josip je za predškolarce pripremio bajkokviz te su svoje znanje u poznavanju najljepših bajki pokazale grupe jabučice, gusjenice, prvaci i školjkice.


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽILI DAN OČARANOSTI BILJKAMA
Sonja Vuljak / datum: 18. 5. 2018. 21:53

18.svibnja prilika je da se obilježi Dan očaranosti biljkama. Zato su učenici i učitelji odlučili urediti školske cvjetnjake. Sadnice je donacijom osigurao Vrtni centar Agrokuća Koprivnica.

                                   

Nakon odrađenog posla, bili smo očarani prekrasnim cvjetovima i zelenilom. Uživali smo i u školskom vrtu, u hladovini voćaka.

                   


[OPŠIRNIJE]BUDUĆI PRVAŠIĆI U DRUŽENJU S UČITELJICOM I S UČENICIMA
Sonja Vuljak / datum: 16. 5. 2018. 14:44

Nedavno je u našoj školi izvršen upis učenika u 1. razred za školsku godinu 2018./2019. te se možemo pohvaliti s 13 budućih đaka koji će veselo prihvatiti svoju novu obavezu.

Radosno su čekali da se upoznaju sa školom, učiteljicom, drugim učenicima i svime što ih čeka na jesen.

U četvrtak 10.5. učiteljica Mira ih je posjetila u njihovom vrtiću te su taj dan zajedno proveli u igri i druženju.

15. 5. postali su jako „veliki i važni“ jer su boravili u školi, sudjelovali u svim aktivnostima, učili kao mali znalci i na kraju dana dobro užinali u školskoj blagovaonici.

                       

Ovim velikim –malim  prvašićima želimo dobrodošlicu u novi period života, najljepše doba, a to je đačko doba.

Njihovim roditeljima želimo puno veselih trenutaka tokom školovanja njihove djece.

 

DOVIĐENJA DO JESENI !

                                                      Učiteljica Mira Adamović


[OPŠIRNIJE]U IGRI I DRUŽENJU PROSLAVLJEN DAN OBITELJI
Sonja Vuljak / datum: 15. 5. 2018. 21:38

Proslava Dana obitelji, 15.5.2018., za sve okupljene ispred škole, bila je vesela i zabavna. Mame su uživale u štafetnim igrama, a njihova djeca slavila su pobjedu u igri "Graničar".

               

                                      

Osvježenje su svi potražili u školskom vrtu uz trešnje, grickalice i sok, a onda se, čitajući poeziju, družili uz labirint s makovima u centralnom parku. I načelnica Općine, gđa Štefica Sirutka, pridružila nam se u ovoj proslavi te smo svi zajedno uživali u ljepoti Miškininih makova. 

Fotografije možete pogledati u fotogaleriji: http://os-mpavlek-miskina-djelekovec.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=188


[OPŠIRNIJE]UČENIČKA ZADRUGA NA SAJMU ZADRUGA U ĐURĐEVCU
Sonja Vuljak / datum: 14. 5. 2018. 21:14

Učenice Ines i Samanta, članice UZ "Mak", danas su u pratnji knjižničarke Dijane Pleadin i učiteljice Snježane Dolenec sudjelovale u Sajmu učeničkih zadruga u Srednjoj strukovnoj školi u Đurđevcu. Bio je ovo 3. po redu Sajam zadruga u organizaciji ove srednje škole. Osim sajma, učenici Srednje strukovne škole pripremili su prezentaciju svojih zanimanja pa su svi sudionici mogli uživati u njihovim kulinarskim uradcima.

 

 


[OPŠIRNIJE]UČENICI 4.RAZREDA NA MALOJ VIROVSKOJ PRKAČIJADI
Sonja Vuljak / datum: 12. 5. 2018. 22:13

11.5.2018., na Maloj virovskoj prkačijadi, učenici 4.r. Melani Pavlić i Matija Margetić, osvojili su odlično 2.mjesto u pripremanju kolača  te 1.mjesto za tradicionalno uređeni stol. Učenici su se za ovo natjecanje pripremali s učiteljicama Mirom Adamović i Sabinom Matiša. 

Čestitamo učenicima i učiteljicama na ovome uspjehu!!!

                                       

                                        

Više pročitajte i pogledajte na https://drava.info/2018/05/foto-pocela-je-treca-po-redu-virovska-prkacijada-veceras-nastupa-miroslav-skoro/ 


[OPŠIRNIJE]SUDJELOVALI NA ZNANSTVENOM SKUPU O MIŠKINI
Sonja Vuljak / datum: 11. 5. 2018. 22:29

Povijesno društvo Koprivnica i Društvu za hrvatsku ekonomsku povijest i ekohistoriju organizirali su znanstveni skup o Mihovilu Pavleku Miškini koji se 11.svibnja 2018. održao u Koprivnici, u hotelu Podravina. Naši su učenici dobili čast da recitiranjem „Crvenih makova“ otvore ovo događanje i time uveličaju skup. UZ „Mak“ pozvana je da prikaže dio svojih aktivnosti i proizvoda te su naše zadrugarke Dora i Lara ukratko ispričale o osnivanju zadruge, imenu, proizvodima i uspjesima.

                             

Prisutni su pokazali veliko zanimanje za predmete koje zadruga proizvodi te su čestitali učenicima na uspješnom očuvanju sjećanja na život i djela Mihovila Pavleka Miškine.

                      

                     Osim brojnih znanstvenika i povjesničara, skupu su nazočili i Miškini potomci s kojima smo proveli nekoliko trenutaka u ugodnom druženju.


[OPŠIRNIJE]PRIJEM PRVAŠIĆA U PODMLADAK CRVENOG KRIŽA
Sonja Vuljak / datum: 10. 5. 2018. 07:09

Dana 9.5.2018. učenici prvog razreda MŠ Đelekovec primljeni su u Podmladak Crvenog križa.

Sa značajkama Crvenog križa kao humanitarne organizacije i njegovim aktivnostima širom svijeta učenike je upoznao predstavnik Gradskog društva CK Koprivnica – g. Zdravko Janković. Svrha ove manifestacije je mlade, koliko je to

u njihovoj dobi moguće, senzibilizirati za sve ono što znak Crvenog križa predstavlja i za sve što se dobro čini u ime CK te je preporučio učenicima da se uključe u volontiranje za CK kad budu malo stariji.     

                         

Nakon kratkog kulturno-umjetničkog programa, učenicima prvog razreda uručene su članske iskaznice Crvenog križa, a na poklon su dobili zanimljive bojanke i sokove.

Ravnateljica škole – gđa Sonja Vuljak čestitala je novim članovima Podmlatka Crvenog križa.

                           Tatjana Međimorec, učiteljica 1.r.


[OPŠIRNIJE]IZLET UČENIKA NIŽIH RAZREDA U OZALJ I KARLOVAC
Sonja Vuljak / datum: 9. 5. 2018. 07:27

Dana 7.5. 2018. učenici nižih razreda sudjelovali su u terenskoj nastavi u Ozlju i Karlovcu. Upoznali su tako prirodne ljepote brežuljkastog zavičaja i povijesne znamenitosti Karlovačke županije. Posjetili su stari grad Ozalj i razgledali muzejsku zbirku o povijesti iz doba Zrinskih i Frankopana te zbirku o umjetnici Slavi Raškaj.

                        

U Karlovcu je bilo vrlo zanimljivo razgledavati akvarij slatkovodnih riba pod nazivom Aquatika koji predstavlja floru i faunu hrvatskih rijeka i jezera i povijest porječja četiriju karlovačkih rijeka: Korane, Kupe, Mrežnice i Dobre pa tako svaki posjetitelj može doživjeti riječni tok od izvora do ušća i uživati u uzbudljivom pogledu u tajanstveni slatkovodni svijet.

                              

Terenska nastava završila je ručkom u McDonald'su gdje su se učenici zasladili sladoledom, malo se poigrali i nakon toga zadovoljni i sretni krenuli svojim kućama.    

           

                                                                         Tatjana Međimorec, učiteljica 1.r.


[OPŠIRNIJE]ZNANSTVENI SKUP O MIHOVILU PAVLEKU MIŠKINI
Sonja Vuljak / datum: 7. 5. 2018. 11:47

Povijesno društvo Koprivnica i Društvu za hrvatsku ekonomsku povijest i ekohistoriju organiziraju znanstveni skup o Mihovilu Pavleku Miškini koji će se održati 11.svibnja 2018. u Koprivnici, u hotelu Podravina.

    

Mnogi će predavači govoriti o životu i radu ovog našeg seljačkog pisca.

Skup započinje u 12.30 i traje do 19.00, a teme skupa možete naći u priloženom dokumentu, pod OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]POSJET PLITVIČKIM JEZERIMA I RASTOKAMA
Miljenko Vuković / datum: 7. 5. 2018. 06:15

Terenska nastava 4.5.2018., za đelekovečke je učenike bila osobito zanimljiva jer je organiziran posjet Plitvičkim jezerima i Rastokama. Unatoč kiši koja je učenike i učitelje pratila na dijelu staze u najpoznatijem hrvatskom nacionalnom parku, Plitvička su jezera bila veličanstvena.

Učenici su osobito uživali u vožnji brodićem jezerom Kozjak. Sljedeća je stanica bila u Rastokama, mjestu s mnoštvom slapova. Zvuk slapova i prirodne ljepote viđene na ovoj terenskoj nastavi svima će dugo ostati u živom sjećanju.

   


[OPŠIRNIJE]UZ "MAK" PONOVNO PLASIRANA NA DRŽAVNU SMOTRU
Sonja Vuljak / datum: 3. 5. 2018. 20:12

Učenička zadruga "Mak" ponovno je zabljesnula na Županijskoj smotri učeničkih zadruga koja je održana 3.5.3018. u Rasinji. Prikazom izrade staklenih poslužavnika ukrašenih motivima maka u salvetnoj tehnici, prezentacijom uređenog stola i dekoracijama, naša je zadruga osvojila 2.mjesto i plasman na državnu smotru koja će se u listopadu ove godine održati u Vinkovcima. Ovaj je uspjeh izuzetno razveselio zadrugare jer je dokaz da kvalitetno i odlično rade na očuvanju tradicije uz korištenje modernih načina izrade proizvoda.

Ovogodišnja je tema našeg stola bila "Rođendanska godina s Miškinom" jer cijelu školsku godinu provodimo istoimeni projekt kojim slavimo 130.Miškinin rođendan.

      

 

Fotografije možete pogledati u fotogaleriji:       http://os-mpavlek-miskina-djelekovec.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=185     


[OPŠIRNIJE]NENASTAVNI DAN ORGANIZIRAN KAO DRUŽENJE SA ŠRK ĐELEKOVEC
Sonja Vuljak / datum: 30. 4. 2018. 14:06

Posljednji travanjski dan đelekovečki su učenici i učitelji proveli u druženju s članovima Športskog ribolovnog društva Đelekovec na jezeru Betonara. Tako su na najbolji mogući način proveli svoj nenastavni dan prije Međunarodnog praznika rada – 1.svibnja.

                     

                                  

Članovi ŠRK Đelekovec dočekali su školarce u svom ribičkom domu, prošetali s njima uz jezero te im spremili osvježavajući obrok. U znak zahvalnosti za organizaciju druženja i za odličnu suradnju, koja između škole i ovog Društva traje već nekoliko godina, učenici 8.razreda su uz pomoć učiteljice povijesti Marije Harambaša pripremili prekrasnu prezentaciju o 40 godina rada ŠRK-a.

Druženje se tijekom prijepodneva nastavilo uz sportske igre i zabavu na otvorenom.

Fotografije možete pogledati u fotogaleriji: http://os-mpavlek-miskina-djelekovec.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=184


[OPŠIRNIJE]POVODOM NOĆI KNJIGE UGOSTILI SMO PROFESORA POVIJESTI HRVOJA PETRIĆA
Sonja Vuljak / datum: 23. 4. 2018. 22:20

I ove godine za učenike je organizirano niz aktivnosti povodom Noći knjige, a posebno nam je drago što smo mogli ugostiti gospodina Hrvoja Petrića, profesora na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Hrvoje Petrić, koji i sam "vuče" korijene iz Đelekovca, učenicima je na zanimljiv način približio bitne događaje đelekovečke povijesti, s osobitim osvrtom na postanak i značenje grba Đelekovca.

Ovo lijepo druženje bilo je izuzetno korisno i za učenike i za učitelje te je na najbolji mogući način otvorilo obilježavanje Noći knjige koje se nastavilo u zavičajnom muzeju u Domu kulture te u samoj školi.

Fotografije možete pogledati u fotogaleriji: http://os-mpavlek-miskina-djelekovec.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=183


[OPŠIRNIJE]TERENSKOM NASTAVOM OBILJEŽILI DAN PLANETA ZEMLJA
Sonja Vuljak / datum: 20. 4. 2018. 22:41

20.4.2018. svi su učenici naše škole sudjelovali u terenskoj nastavi posvećenoj obilježavanju Dana planeta Zemlje koji se slavi 22.travnja. Učenici 5.-8.razreda već su u jutro posjetili HE Donja Dubrava i prvi se put neposredno susreli s posebnostima tog postrojenja.

                     

Nakon toga uputili su se u posjet vršnjacima u OŠ Legrad, a tamo su im se pridružili i učenici od 1.-4.r. Učitelji i učenici OŠ Legrad priredili su Đelekovčanima srdačnu dobrodošlicu i sportske igre u kojima su odmjerili snage. Druženje je proteklo u vedrom ozračju, a onda su đelekovečki učenici svoj boravak u Legradu iskoristili i za posjet prekrasnoj legradskoj crkvi. Posjetili su i muzej „Legradska hiža“ te školski muzej u staroj školskoj zgradi. Vrhunac terenske nastave bio je odlazak u Regionalni park Mura-Drava, na ušće Mure u Dravu - popularnu Halasz Cardu. Tu su učenici uživali u igrama uz rijeku Dravu, a mogli su i istraživati biljni i životinjski svijet. Terenska je nastava godila svima u prekrasnom proljetnom danu.

Fotografije pogledajte u fotogaliriji:

  1. HE Donja Dubrava: http://os-mpavlek-miskina-djelekovec.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=180
  2. OŠ Legrad: http://os-mpavlek-miskina-djelekovec.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=181
  3. Halasz Carda: http://os-mpavlek-miskina-djelekovec.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=182

[OPŠIRNIJE]SPAŠAVANJE VODOZEMACA NA PROMETNICI KOPRIVNICA - ĐELEKOVEC
Sonja Vuljak / datum: 18. 4. 2018. 07:28

17.4.2018. naša se škola uključila u akciju Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije. Akcija „Spašavanje vodozemaca na prometnici Koprivnica – Đelekovec“ provodi se već niz godina, a mogu se uključiti i škole. Učenici naše škole vrlo su se zainteresirali za ovu aktivnost te s pratiteljicama Marinom Salajec, Sabinom Matiša i Sonjom Vuljak doprinjeli spašavanju žaba. 

                                                


[OPŠIRNIJE]ĐELEKOVEČKE TRADICIONALNE PISANICE OSVOJILE 1.MJESTO NA "VUZMENOJ KOŠARICI"
Sonja Vuljak / datum: 29. 3. 2018. 21:18
Na dodjeli priznanja i nagrade - izvor e-podravina

Đelekovečke tradicionalne pisanice osvojile su 1.mjesto u projektu "Vuzmena košarica" u kategoriji osnovnih škola. Spoj prirodnih materijala i narodnih običaja u ukrašavanju jaja, bio je pun pogodak te donio učeničkoj zadruzi, učenicima i učiteljicama ovo vrijedno priznanje.  

                             

I uskrsne košarice drugih vrtića i škola bile su maštovite te su prikazale dijelić uskrsnih narodnih običaja mjesta iz kojih dolaze.

                               

Sve sudionike sajma "Vuzmena košarica", danas, na Veliki četvrtak, ugostio je župan Darko Koren s predstavnicima Turističke zajednice koprivničko-križevačke županije. Bila je ovo i prilika da se Udruzi za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama "Latice" daruju novčana sredstva koja su škole i vrtići ostvarili prodajom na svojim uskrsnim štandovima prošle subote.

                                     


[OPŠIRNIJE]POTRAGA ZA USKRSNIM ČOKOLADNIM JAJIMA U ŠKOLSKOM VRTU
Sonja Vuljak / datum: 29. 3. 2018. 09:06

                   


[OPŠIRNIJE]SRETAN USKRS SVIMA IZ PŠ IMBRIOVEC
Sonja Vuljak / datum: 28. 3. 2018. 07:41

Učenici i učiteljice iz PŠ ovih su dana marljivo i kreativno prionuli izrađivanju uskrsnih motiva te su školu ukrasili pisanicama, čestitkama, zečevima i košaricama.

Veselo poručuju: "SRETAN USKRS SVIMA!"


[OPŠIRNIJE]UČENICI 3.RAZREDA NA PAR MINUTA POSTALI RADIJSKI VODITELJI
Sonja Vuljak / datum: 27. 3. 2018. 15:59

Učenici 3. razreda naučili su na satu hrvatskoga jezika što je radio, studio i emisija.  Pomoću mobilnih telefona, učenici su se okušali u snimanju radijskih emisija. Odabrali smo parove i odredili vremenski rok. Učenici su sastavili pitanja o školi, životu, obitelji, prijateljstvu i ljubavi te napravili kratak intervju sa prijateljem iz razreda. Bili su pravi profesionalci te imali u pozadini glazbu, osmislili zanimljive nazive emisija te kratka predstavljanja sudionika.

 Jedan takav razgovor vodili su učenici Matija Logar (voditelj) i Claudio Mastrovincenzo (gost) u emisiji „Ljubičasti dinosaur“,  a pravu dječju emisiju snimili su Ivan Bilješko (voditelj), Tara Đurkan i Ema Culek (gošće).

Učenici su se dobro zabavili, a istovremeno puno naučili!


[OPŠIRNIJE]UČENICI U RADIONICI "NAŠ ŠAROLIKI SVIJET"
Sonja Vuljak / datum: 27. 3. 2018. 15:57

Predsjednica udruge CISV Hrvatska, Mirjana Miklić održala nam je u petak 23.3.2018 radionicu po nazivom „Naš šarolik svijet“.

 Ciljevi radionice bili su stereotipi vezani uz različite države i narode, prepoznavanje istih, njihovo prenošenje i otvorenost prema drugačijem načinu razmišljanja.

Na radionici su aktivno sudjelovali učenici viših razreda naše škole.

Pokazali su zanimanje za ponuđenu temu te razumijevanje za različite ljude i njihove kulture.


[OPŠIRNIJE]Lektira iz vrećice
Dijana Pleadin / datum: 26. 3. 2018. 11:54

Nakon što su pročitali lektiru Djevojčica iz Afganistana, sedmaši  su djelo predstavili na drugačiji način nego inače. Sve predmete za koje su smatrali da imaju neku poveznicu s pročitanim djelom stavili su u papirnatu vrećicu. Prednju stranu vrećice oslikali su motivom iz knjige, a na zadnjoj strani su pisali dojam o pročitanom djelu te svoju usporedbu s likom. Tijekom predstavljanja učenici su izvlačili predmete iz vrećice te objašnjavali zašto baš taj predmet zaslužuje svoje mjesto u njihovoj priči.


[OPŠIRNIJE]ĐELEKOVEČKE "PREPISANKE" NA "VUZMENOJ KOŠARICI"
Sonja Vuljak / datum: 24. 3. 2018. 20:36

Tradicionalno izrađene pisanice, nastale na nedavnoj uskrsnoj radionici, zabljesnule su na sajmu "Vuzmena košarica" u Koprivnici na sam dan prije Cvjetnice. U košarici, koju su  đelekovečki učenici s učiteljicama Sabinom Matiša i Vanjom Raletić te s ravnateljicom Sonjom Vuljak, stavili u središte svog izložbenog stola, našle su se pisanice rađene voskom u tradicionalnim đelekovečkim bojama.

                            

Učenice Lara Kapusta i Dora Vuljak sve su o tehnici pisanja voskom ispričale na snimanju uskrsne emisije koju možete poslušati u nedjeljnoj emisiji RGP-a od 12.45 -13.30, a isto su objasnile i povjerenstvu koje je odabiralo najbolje košarice.

U mnoštvu prekrasnih uskrsnih stolova koje su prikazali vrtići i škole, naš je uređeni prostor bio prepoznatljiv kroz motiv maka koji već godinama krasi proizvode naše učeničke zadruge.

                       

Sve je izložbene stolove obišao i župan Darko Koren te predstavnici Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, koji će za sudionike održati zajednički prijem na Veliki četvrtak te  proglasiti najbolje štandove i košarice.

 

Fotografije možete pogledati u fotogaleriji:http://os-mpavlek-miskina-djelekovec.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=178


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽILI DAN DAROVITIH UČENIKA I DAN VODA
Sonja Vuljak / datum: 21. 3. 2018. 21:08

Obilježavajući Dan darovitih učenika, svi su mogli predstaviti neku svoju darovitost i talent pa smo imali prilike vidjeti kojim se aktivnostima učenici bave i kakva odličja imaju. Istaknuti su i oni učenici koji su u ovoj školskoj godini našu školu predstavljali na nekom od natjecanja ili smotri te su ti učenici nagrađeni odlaskom u kino.

Učenice Lara Habrka i Nikolina Fičko nagrađene su kao najaktivnije i najsvestranije  učenice iz 8.razreda, a sportsku je nagradu za njih osigurala Općina Đelekovec. Gđa Marina Mihalec, zamjenica načelnice, učenicima je čestitala te im poželjela da i dalje budu tako uspješne i na ponos svima.

Prezentaciju o Danu darovitih učenika imale su učenice Hana Hren i Dora Vuljak iz 7.r., dok su o Danu voda prezentirale Lara Habrka i Nikolina Fičko.

Učenici 5.razreda izveli su "cup song", a učenici 6.razreda svirali su na bocama napunjenim vodom.

           

Zatim su uslijedile radionice na kojima su učenici 4.razreda s učiteljicom Mirom prikazali pokuse na temu "voda".

                 

Posebna je gošća bila naša bivša učenica Ana Puhar koja je učenicima viših razreda prikazala tradicionalan način bojanja jaja voskom te pokazala svoje umijeće oslikavanja pisanica na starinski način.

                            

                      

Fotografije možete pogledati u fotogaleriji: http://os-mpavlek-miskina-djelekovec.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=177

               


[OPŠIRNIJE]Dani hrvatskoga jezika
Dijana Pleadin / datum: 19. 3. 2018. 11:44

U razdoblju od 11. do 17.3.2018. obilježeni su Dani hrvatskoga jezika. Tom prilikom za učenike je organizirano natjecanje u poznavanju hrvatskog jezika i njegove povijesti. Kroz timski rad učenici su rješavali križaljku i rebus te  pronalazili pravopisne greške, a svoje znanje mogli su nadopuniti i informacijama izloženim na plakatu.  

 


[OPŠIRNIJE]OSVOJILI 2.MJESTO U NATJECANJU MLADIH CRVENOG KRIŽA
Sonja Vuljak / datum: 13. 3. 2018. 11:59

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica je u subotu, 10.3.2018., bilo organizator Natjecanja mladih Crvenog križa koje se održalo u OŠ "Đuro Ester" u Koprivnici.

Sudjelovalo je 7 ekipa podmlatka Crvenog križa, a među njima našala se i ekipa naših učenika koja je osvojila visoko 2.mjesto! Učenici koji su nas predstavljali bili su: Lara Kapusta, Mislav Juras, Dorian Piškor, Dora Vuljak i Lara Habrka. Učenici su pokazali dobru teorijsku pripremljenost, a osobito su oduševili praktičnim prikazom pomoći unesrećenim i ozlijeđenim osobama. Za ovo natjecanje pripremala ih je mentorica Marija Harambaša.

                     

U školu su se vratili s osvojenim medaljam, peharom i torbom ispunjenom materijalima za pružanje prve pomoći.

                             


[OPŠIRNIJE]POSTALI SMO PRAVI PLIVAČI!!!
Sonja Vuljak / datum: 12. 3. 2018. 07:57

Nakon završene jednotjedne škole plivanja, učenici 3.razreda postali su pravi plivači. Testiranje je izvršeno u olimpijskom bazenu, u kojem su svi isprobali svoje plivačke vještine, tehnike plivanja i izdržljivost.

U završnom danu škole plivanja, plivače je posjetio i zamjenik župana gospodin Ratimir Ljubić, a intervjuirala ih je i novinarska ekipa VTV-a, što je bio poseban doživljaj.

                         

                                            

Zaključili su da im je škola plivanja bila zanimljiva i poučna, a izuzetno su se radovali i druženju s vršnjacima iz OŠ Legrad.

                           

Čestitamo malim plivačima!


[OPŠIRNIJE]UČENICI 3.RAZREDA CIJELI TJEDAN PROVODE U ŠKOLI PLIVANJA
Sonja Vuljak / datum: 9. 3. 2018. 11:56

Veselo i zanimljivo protiče ovaj tjedan učenicima 3.razreda koji sa svojim vršnjacima iz Legrad od ponedjeljka polaze školu plivanja na gradskim bazenima Cerine u Koprivnici.

              

                                        

Dobro se zabavljaju, uče o tehnikama plivanja i igraju se u vodi.

Kakvi su plivači postali, saznat ćemo nakon današnjeg testiranja i podjela diploma!

Sretno vam bilo, mali plivači!


[OPŠIRNIJE]SRETAN DAN ŽENA SVIM DJELATNICAMA ŠKOLE, UČENICAMA, MAMAMA I BAKAMA!!!!!!
Sonja Vuljak / datum: 8. 3. 2018. 08:25

Jutros su učenici naše škole priredili malo iznenađenje za žene - djelatnice škole čestitajući im Dan žena i darivajući ih cvijećem.

                       

Prekrasni jaglaci razveselili su naše učiteljice, pedagoginju, kuharice, spremačice, tajnicu, računovođu, asistentice i ravnateljicu.

Sretan Dan žena svim ženama! Uživajte u današnjem danu i u životu!

                           


[OPŠIRNIJE]PRVA SRIJEDA U OŽUJKU - SVJETSKI DAN MATEMATIKE
Sonja Vuljak / datum: 7. 3. 2018. 17:53

Svjetski matematički dan (WMD-WORLD MATHS DAY) jedan je od najpopularnijih dana posvećenih matematici, a održava se prve srijede u ožujku. To je ujedno dan velikog internetskog natjecanja koji se provodi od 2007. godine s ciljem popularizacije matematike i rješavanja matematičkih zadataka „uživo“. Ove godine na tom su natjecanju po prvi puta sudjelovali i učenici naše škole, članovi Matematičke skupine. Natjecali su se zajedno s četiri milijuna učenika iz cijeloga svijeta i to tako da su trebali odigrati 20 igara po 60 sekundi, a u svakoj igri imali su još 3 natjecatelja iz raznih zemalja.

                 

                                         

Naši učenici bili su vrlo aktivni pa su iskoristili i mogućnost igranja izvan natjecateljskog dijela u čemu se posebno istaknula Sara Gašpar, učenica 5. razreda te Mislav Juras i Patricija Mađerić, učenici 6.razreda.

                        

Svi troje su osvojili brončani certifikat. Rezultati natjecanja bit će poznati do 16. ožujka 2018. godine. Do toga vremena, učenici i dalje mogu koristiti svoje lozinke i na isti način vježbati matematiku na stranici Mathletics.

Internetskim stranicama posvećenim Svjetskom danu matematike možete pristupiti na poveznici http://community.mathletics.com/signin/#/student

https://www.worldmathsday.com/

 


[OPŠIRNIJE]IZLOŽBA UČENIKA 2. I 3. RAZREDA - PUTUJEMO KROZ VRIJEME
Sonja Vuljak / datum: 7. 3. 2018. 09:07

Hodnik škole već nekoliko dana krasi mala izložba učenika 2. i 3.razreda naše škole pod nazivom "Putujemo kroz vrijeme". Razveselili su nas učenici i učiteljica Mateja Mihoci ovom postavom, jer našlo se tu raznih predmeta, ručnih radova, odjeće i sl.

                         

Mali istraživači i povjesničari ponosni su na ovaj svoj uradak koji je dio cjelogodišnjeg projekta "Putujemo kroz vrijeme" u kojem učenici s učiteljicom istražuju prošlost zavičaja, običaje i tradiciju.


[OPŠIRNIJE]UČENICA KRISTINA KADIJA LIKOVNIM SE RADOM PLASIRALA NA DRŽAVNO NATJECANJE
Sonja Vuljak / datum: 6. 3. 2018. 09:32

Učenice 5.r. naše škole, sestre Kristina i Petra Kadija, u pratnji mentorice Sanje Sučić, u petak, 2. ožujka 2018., sudjelovale su na Županijskom natjecanju – izložbi učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna Koprivničko – križevačke županije – LIK 2018. Smotra je bila održana u Galeriji K2 u Križevcima. Tamo su bila izložena 49 pristigla rada. Tema za ovogodnišnji LIK bila je „Mitovi i legende – čudesni svijet mitskih bića“. Učenice su kroz rad žicom trebale uočiti, izraziti i spoznati dinamiku linijski istanjene mase u prostoru.

                      

   

U deset nagrađenih radova koji se upućuju na državnu razinu natjecanja je i rad naše učenice Kristine Kadija. Njezin je rad prikazivao mitološko biće - zmaja. Od srca čestitamo Kristini i želimo puno uspjeha u daljnjem natjecanju.

                                       

                                                               Sanja Sučić,učiteljica likovne kulture   


[OPŠIRNIJE]U uzbudljivoj pustolovini s trojicom iz Trnja
Dijana Pleadin / datum: 2. 3. 2018. 19:37

Danas su se učenici petog razreda upustili u uzbudljivu potragu za Hrvojem te istraživali kakve veze pljačka banke ima s njegovim nestankom. Glavni problem romana Trojica u Trnju, rasplet radnje te najdraži dio prikazali su pomoću kocke priče, a izrađivali su i plakat o knjizi kako bi i druge učenike motivirali da pročitaju ovaj uzbudljivi roman.


[OPŠIRNIJE]NAŠIVENI MAKOVI - POKLON BAKE ANKE
Sonja Vuljak / datum: 2. 3. 2018. 14:47

U dugim, hladnim, zimskim danima vrijedne ruke naših baka ne miruju. Oduvijek se žene naših krajeva bave ručnim radom.  Nažalost, sve je manje onih baka i mama koje uspijevaju u svoje dnevne obveze staviti i bavljenje ručnim radom pa osobito cijenimo trud onih koje ustraju u tome. Baka naših učenica Petre i Kristine Kadija te učenika Josipa Belija, gospođa Anka Kadija, ovih nas je dana razveselila krasnim poklonom - za školu je izradila dva stolnjaka s motivima makova. Unuci su te radove ponosno donijeli u školu i pozirali nam.

                            

Od srca zahvaljujemo baki Anki što je ove divne cvjetove, koji su simbol naše škole, Učeničke zadruge i sela, ovjekovječila na bijelom platnu i tako uljepšala školski prostor.

 


[OPŠIRNIJE]U RUŽIČASTIM MAJICAMA IZREČENA JASNA PORUKA: "STOP NASILJU!"
Sonja Vuljak / datum: 28. 2. 2018. 14:23

"Nasilje je obrana čovjeka nesigurnog u sebe" (nepoznat autor)

"Nenasilje čini plemenitim onoga koji ga upotrebljava." (Martin L. King)

Ove su poruke učenici dobili na letcima koje su jutros u sve razrede raznosili članovi Vijeća učenika, pripremivši ih s pedagoginjom Enom Sulimanec.  Svoju su vjeru u život bez nasilja i učenici i djelatnici Škole potvrdili dolaskom u školu u ružičastim majicama. Tako su "stop nasilju" izrekli i učenici viših i nižih razreda, a odlučili su takve poruke širiti i u budućnosti.

                           


[OPŠIRNIJE]UOČI SUTRAŠNJEG DANA RUŽIČASTIH MAJICA STIŽE PORUKA O NENASILJU IZ 2.I 3.RAZREDA
Sonja Vuljak / datum: 27. 2. 2018. 14:45

Na satu likovne kulture učenici su mogli izraziti svoju poruku u borbi protiv vršnjačkog nasilja i to su učinili bojom i ispisanim rečenicama.

                          

Pojedinačnim su radovima oblikovali veliku ružičastu majicu - simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja!

                                                               Mateja Mihoci, učiteljica 2. i 3. razreda


[OPŠIRNIJE]UČENICI 2. I 3. RAZREDA ISTRAŽIVALI NOŠNJU I PROŠLOST ZAVIČAJA
Sonja Vuljak / datum: 26. 2. 2018. 11:42

U mjesecu veljači učenici 2. i 3. razreda, zajedno s učiteljicama Sanjom Sučić, Marijom Harambašom i Matejom Mihoci nastavili su  svoje putovanje u prošlost u okviru cjelogodišnjeg projekta „Putujemo kroz vrijeme“. Učiteljica likovne kulture Sanja Sučić prikazala je učenicima narodne ukrase vezano uz nošnju te smo upoznali pitomačku i đelekovečku poculicu.

                           

Poculicu i šamiju te narodnu nošnju Đelekovca učenici su promatrali i u muzeju u Đelekovcu pod vodstvom  učiteljice povijesti Marije Harambaše.

                        

Bili su oduševljeni zubom bebe mamuta te oružjem i oruđem naših starih. Ovo putovanje  je upotpunila ravnateljica Sonja Vuljak  pokazavši učenicima kako se na djevojačku glavu veže poculica i šamija.

                             

Učenica –model, Ema Culek, na kraju je sata zablistala s đelekovečkom šamijom na glavi..


[OPŠIRNIJE]Brošura Hrvatskih željeznica - Opasnosti od strujnog udara uz prugu
Miljenko Vuković / datum: 20. 2. 2018. 12:07

Hrvatske željeznice izdale su Brošuru s ciljem promicanja sigurnosti unutar pružne mreže i na željezničkoj infrastrukturi. Želja im je da što više mladih osvijeste i upozore na opasnosti neovlaštenog kretanja unutar željezničke infrastrukture. 

Brošuru možete pogledati i pročitati putem mrežnih stranica na poveznici http://www.hzinfra.hr/wp-content/uploads/2017/01/opasnost-od-strujnog-udara-uz-prugu-brosura.pdf.

Brošuru možete pronaći i na plakatu koji se nalazi u hodniku škole.

 


[OPŠIRNIJE]VESELJE UČENIKA NIŽIH RAZREDA NA SNIJEGU
Sonja Vuljak / datum: 14. 2. 2018. 21:39

Sat tjelesno – zdravstvene kulture na dan Valentinova protekao je za učenike 1. – 3.r. u igri, smijehu i veselju jer su uživali u zimskim radostima na snijegu. Mali su se prvašići sanjkali na obližnjem brežuljku dok su učenici drugog i trećeg razreda gradili snjegovića na velikom nogometnom igralištu.

                                    

Potom su se svi zajedno grudali, natjecali tko će više puta grudom pogoditi zadanu metu ili napraviti najveću grudu. Snijeg je donio učenicima puno radosti pa se nadamo da će ova zimska čarolija potrajati barem još neko vrijeme na sveopće veselje najmlađih.

                                                                             Učiteljica: Tatjana Međimorec


[OPŠIRNIJE]NA ŠKOLSKOM MASKENBALU NAGRAĐENE MNOGE MASKE I OSUĐEN FAŠNIK
Sonja Vuljak / datum: 13. 2. 2018. 20:48

Maškare su završile svoju vladavinu i osudile Fašnika za sve nevolje. I ove su godine učenici pokazali svoju maštovitost u osmišljavanju individualnih i grupnih maski, ali i spretnost u raznim igrama. Zbog toga su dobili i krasne nagrade za koje zahvaljujemo sponzorima Sloga Podravskoj trgovini, Kitru, Frizerskom salonu Silvija i Ljekarni Hmelina-Kovačić. Vještice, vile, kauboji, filmski super-junaci i princeze pokazali su svoja umijeća, a sve posjetitelje najviše su oduševile grupne izvedbe maskiranih baka i djedova iz 6.razreda, Charlija Chaplina iz 7.razreda te šarolikog društva iz 4.razreda. Učenici 8.razreda osmislili su program,  pretvorili su se u konobare te nudili zdrave sokove, grickalice, čaj i kavu. Program su vodile učenice 8.razreda Lara Habrka i Nikolina Fičko.

 

            

                            

Fotografije možete pogledati u fotogaleriji :http://os-mpavlek-miskina-djelekovec.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=176


[OPŠIRNIJE]MALE MAŠKARE IZ VRTIĆA POSJETILE NAS U ŠKOLI
Sonja Vuljak / datum: 13. 2. 2018. 12:26

Vrtićanci iz đelekovečkog dječjeg vrtića oduševili su nas svojim dolaskom i pokazali koliko su oni i njihovi roditelji kreativni u maskiranju. Veselo su nam otpjevali pjesmu o maškarama i zaslužili bombone.

Svoje su kreacije pokazali u svakom razredu na radost učenika i učitelja.


[OPŠIRNIJE]VESELE MAŠKARE U PŠ IMBRIOVEC
Sonja Vuljak / datum: 13. 2. 2018. 12:21

Osim što već nekoliko dana učenici i učiteljice PŠ Imbriovec uređuju svoje učionice i hodnik motivima kojima najavljuju Fašnik i Valentinovo, danas su se maskirali i postali likovi iz bajki, priča i filmova. Veselje na učenička lica izmamile su i krafne kojima su se osladili.


[OPŠIRNIJE]ZIMSKE RADOSTI NA NASTAVI TJELESNE I ZDRAVSTVENE KULTURE
Sonja Vuljak / datum: 12. 2. 2018. 12:21

Satovi TZK-a za učenike su danas bili posebno zanimljivi zbog snijega koji nas je jutros iznenadio i zatrpao. Grudanje je danas bila glavna tema, a učenici 7.razreda u školskom su dvorištu napravili lijepog snjegovića i time razveselili mlađe učenike.


[OPŠIRNIJE]U PŠ IMBRIOVEC SVE JE SPREMNO ZA FAŠNIK!!!
Sonja Vuljak / datum: 12. 2. 2018. 12:11

Učenici PŠ Imbriovec sa svojim su učiteljicama uredili školske panoe i najavili dolazak Fašnika i Valentinova. Sigurni smo da će im biti veselo!

                 


[OPŠIRNIJE]Nisi sam i Zdrav za 5!
Miljenko Vuković / datum: 9. 2. 2018. 12:57

Danas, 9.2.2018. učenici 5. i 8. razreda sudjelovali su na predavanjima policijskih djelatnika. Učenici 5. razreda slušali su predavanje o sigurnosti na internetu u sklopu projekta Nisi sam. Naučili su koje su opasnosti te kako se pravilno zaštititi.

Učenici 8. razreda, u sklopu projekta Zdrav za 5!, poslušali su o Štetnim posljedicama i kaznenopravnim aspektima zlouporabe alkohola.

S policijskim službenicima dogovorena je daljnja suradnja oko novih, zanimljivh i korisnih projekata.


[OPŠIRNIJE]ZANIMLJIVA KREATIVNA QUILLING RADIONICA POVODOM NADOLAZEĆEG VALENTINOVA
Sonja Vuljak / datum: 8. 2. 2018. 08:18

Maštovitu radionicu izrada ukrasa quilling-tehnikom nedavno je za našu učeničku zadrugu vodila gospođa Emina Rac, mama učenice 1.razreda.

Quilling tehnika je posebna tehnika oblikovanja papirnih traka kojima se dobivaju zanimljivi oblici. Gđa Emina nas je upoznala s tom tehnikom kojom se ona vješto služi u izradi raznih motiva, a pokazala nam je i pribor koji je potreban za rad. Zainteresirane učenice i odrasli koji su sudjelovali, mogli su isprobati ovu tehniku i brzo su svi  uvidjeli koliko je zanimljiva.

          

                                         

     

Na kraju radionice sudionici su imali izrađene lijepe motive posvećene nadolazećem Valentinovu.

                          

Mami Emini od srca zahvaljujemo što nas je podučila nečem novom i zadrugarima otvorila put k novim izazovima!


[OPŠIRNIJE]GOSTOVANJE UDRUGE "BOLJE SUTRA" - IGROKAZ "TKO JE NATAŠA?"
Sonja Vuljak / datum: 7. 2. 2018. 14:35

Udruga osoba s invaliditetom "Bolje sutra" Koprivnica gostovala je u našoj školi igrokazom "Tko je Nataša?" u kojoj su prikazali odnos vršnjaka prema djeci s invaliditetom te istaknuli važnost uključivanja takve djece u društvo.

                         

Ovim su igrokazom završene aktivnosti projekta "UPS- učim, pomažem, stvaram" u kojem surađujemo s Udrugom "Bolje sutra" u ovoj školskoj godini.

Igrokaz je za vrijeme izvedbe prevođen na romski jezik pa su ga s lakoćom razumjeli i učenici romske nacionalnosti.

            

Nakon izvedenog igorkaza, naši su učenici mogli isprobati kako je biti u kolicima.

 

 


[OPŠIRNIJE]Brošura „Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati"
Miljenko Vuković / datum: 7. 2. 2018. 11:28

Zbog rastuće  dostupnosti  proizvoda koji sadrže  nove psihoaktivne  tvari te visokih  rizika koji se povezuju s njihovom konzumacijom, svrha brošure „Intervju  s roditeljima - odgovori koje  je dobro znati" Ureda za suzbijanje zlouporabe droga je informirati  roditelje o toj pojavi. U njoj će roditelji  naći osnovne  informacije  o tome što su nove psihoaktivne  tvari  (nove droge), u kakvim  se oblicima  pojavljuju, gdje se iste mogu nabaviti, koji su učinci  i štetne zdravstvene  posljedice  konzumacije novih droga te kako prepoznati  trovanje  novim psihoaktivnim  tvarima. Također, u brošuri su navedeni savjeti  za roditelje  kako na vrijeme uočiti i spriječiti problem vezan uz konzumaciju novih psihoatkivnih  tvari, odnosno kako razgovarati s djetetom  o novim  drogama i štetnim posljedicama  njihove konzumacije.

Spomenutu brošuru možete pronaći u privitku klikom na opširnije.


[OPŠIRNIJE]Lutkarska predstava "Put oko svijeta"
Dijana Pleadin / datum: 5. 2. 2018. 20:32

Danas smo ugostili lutkarsku predstavu  „Put oko svijeta“ kazališta Produkcija Z iz Splita. Učenici su u društvu malog Nikole putovali svijetom te zajedno s njime doživljavali zgode i nezgode na svome putu. Posjetili su Egipat i piramide, vozili se čamcem u društvu Kineza, sreli polarnog medvjeda, dupine, papigu Aru, plesali sambu na karnevalu u Brazilu te se zabavljali i nešto novo naučili.


[OPŠIRNIJE]NASTUPI NAŠIH UČENIKA NA MEĐUOPĆINSKOJ SMOTRI LiDraNo 2018. U LEGRADU
Sonja Vuljak / datum: 3. 2. 2018. 15:10

Na Međuopćinskoj smotri LiDraNo 2018. u Legradu, 2.2.2018. uspješno su našu školu predstavljali učenici od 2. do 7.r. u skupnom i pojedinačnom dramskom izrazu. Kazivanjem pjesme "Cuzeku" Mihovila Pavleka Miškine, zavičajnim se govorom predstavila Dora Vuljak, učenica 7.razreda te je dobila pohvale Povjerenstva za izražajni nastup, dikciju te mimiku lica.

                             

Dorina je mentorica bila učiteljica hrvatskog jezika Vanja Raletić.

Igrokazom "Hrvatska u ruksaku", autorica i mentorica Tatjane Međimorec i Sonje Vuljak, radost putovanja Lijepom našom dočarali  su učenici 2.,3.,4. i 5.razreda.

                

                                         

        

Unatoč tome što se nisu plasirali na Županijsku smotru, ponosni smo na nastup naših učenika te im zahvaljujemo na maštovitoj prezentaciji đelekovečke škole.

             


[OPŠIRNIJE]PRISJEĆANJE NA ŽRTVE HOLOKAUSTA - PREDSTAVA "DJEČAK KOJI JE GOVORIO BOGU"
Sonja Vuljak / datum: 30. 1. 2018. 17:05

Danas, 30. siječnja 2018. godine, učenici naše škole prisustvovali  su kazališnoj predstavi u Domoljubu u Koprivnici.

Monodrama u izvedbi Gorana  Košija, nikoga u dvorani nije ostavila ravnodušnim. Spomen na 2.svjetski rat, stradavanja Židova, logor i smrt, potaknula je učenike da nakon predstave  posjete Spomen područje „Danica“, prvi ustaški koncentracijski logor u blizini Koprivnice.

„Dječak koji je govorio Bogu“ drama je o židovskom dječaku Emanuelu Fucksu  koji je živio s bakom i djedom u malom beznačajnom gradu na periferiji svijeta i završio svoj mladi život kao Židov- logoraš.

Učenici sedmog i osmog razreda  te povijesne grupe na ovaj su način proširili svoje znanje o žrtvama Holokausta te vrijednosti ljudskog života.

Nakon predstave imali su čast fotografirati se s glumcem Goranom Košijem, koji se pokazao izvrsnim u ovoj monodrami i koji je na scenu donio ozračje okrutnog vremena koje je, na sreću, daleko iza nas.

                   


[OPŠIRNIJE]POSJET MUZEJU U "NOĆI MUZEJA"
Sonja Vuljak / datum: 27. 1. 2018. 20:16

26.1.2018. u Hrvatskoj je obilježena "Noć muzeja"  i tim su povodom mnogi muzeji otvorili svoja vrata posjetiteljima. Naša je škola dobila pozivnicu za posjet muzeju "Legradska hiža" i "Školskom muzeju". Učenice Lara Kapusta i Dora Vuljak, s učiteljicama Tatjanom Međimorec i Marijom Harambaša te s ravnateljicom Sonjom Vuljak, posjetile su ove izložbene prostore i uživale u viđenom. Legradsku hižu i mali Školski muzej opremila je legradska učiteljica Tamara Marcinjaš sa svojim učenicima i njihovim roditeljima, a lica zadovoljnih posjetitelja govorila su više od riječi.


[OPŠIRNIJE]2.DAN POSJETA OSMAŠA VUKOVARU
Sonja Vuljak / datum: 18. 1. 2018. 11:11

2. dan posjeta naših osmaša Vukovaru protječe u nizu aktivnosti koje se redaju.

U društvu koprivničkih i križevačkih učenika, đelekovečki učenici posjetili su Vukovarsku bolnicu, groblje, spomen-dom Ovčaru, a zaustavili su se i kod vodotornja, jednog od najvećih simbola stradanja Vukovara.

                          

        

 


[OPŠIRNIJE]UČENICI 8.R.ZAPOČELI DVODNEVNI POSJET VUKOVARU
Sonja Vuljak / datum: 17. 1. 2018. 12:18

Učenici 8.razreda, s razrednicom Sabinom Matiša, jutros su započeli svoj dvodnevni posjet Vukovaru, gdje će boraviti 17.1. i 18.1.2018. Ovaj je izlet sastavni dio projekta "Posjet učenika osmih razreda Vukovaru" u organizaciji Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar. Posjet Vukovaru za učenike je započeo prijepodnevnim upoznavanjem Muzeja vučedolske kulture, a onda i šetnjom do dvorcu Eltz.

                        


[OPŠIRNIJE]Izbor za Nacionalno vijeće učenika
Miljenko Vuković / datum: 16. 1. 2018. 12:53

Naša predsjednica Vijeća učenika Lara Habrka sudjelovala je u pratnji pedagoginje Ene Sulimanec na izboru za Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske. Izbor se održao 16.1.2018. u koprivničkoj gimnaziji. Nekolicina učenika iz ostalih škola kandidirala se te predstavila nakon čega se pristupilo izboru. Učenici iz osnovnih i srednjih škola Koprivničko-križevačke županije tako su odabrali svojeg predstavnika koji će sudjelovati u radu Nacionalnog vijeća koje je najviše tijelo učenika osnovnih i srednjih škola na nacionalnoj razini. Predstavničko je tijelo svih učenika s područja Lijepe Naše i savjetodavno tijelo Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa od 2005. godine. Neke od zadaća Vijeća su predstavljanje učenika u svim pitanjima na nacionalnoj razini koja se odnose na njih, njihov rad i odgojno-obrazovni sustav, briga o obvezama, pravima i interesima učenika i zastupanje istih, pripremanje i davanje prijedloga ministru znanosti, obrazovanja i športa o pitanjima važnim za učenike, njihov rad i rezultate u obrazovanju, predlaganje mjera poboljšanja (uvjeta) rada u školama te traženje rješenja s obzirom na probleme s kojima se svakodnevno susreću itd.


[OPŠIRNIJE]15.SIJEČNJA 2018. - PONOVNO U ŠKOLSKIM KLUPAMA!!!
Sonja Vuljak / datum: 9. 1. 2018. 08:34

Dragi učenici, poštovani roditelji!

15.1.2018. dan je početka  nastave u 2.polugodištu.

Vjerujemo da uživate na zimskim praznicima iako nema snježnih radosti i da ćete "napuniti baterije" za nove izazove koji nas čekaju u 2.obrazovnom razdoblju!

Svima želimo puno  zdravlja i zadovoljstva u novoj kalendarskoj godini te puno uspjeha i odličnih ocjena do kraja školske godine.

Nastava će se od ponedjeljka 15.1.2018. odvijati po važećem rasporedu!

 

                                                             Učiteljsko vijeće


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju