preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mihovil Pavlek Miškina Đelekovec

Login
Kalendar
« Srpanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 1. 2016.

Ukupno: 40399
Danas: 30
 

Arhiva dokumenata
vijesti
Dani hrvatskoga jezika
Dijana Pleadin / datum: 19. 3. 2018. 11:44

U razdoblju od 11. do 17.3.2018. obilježeni su Dani hrvatskoga jezika. Tom prilikom za učenike je organizirano natjecanje u poznavanju hrvatskog jezika i njegove povijesti. Kroz timski rad učenici su rješavali križaljku i rebus te  pronalazili pravopisne greške, a svoje znanje mogli su nadopuniti i informacijama izloženim na plakatu.  

 


[OPŠIRNIJE]OSVOJILI 2.MJESTO U NATJECANJU MLADIH CRVENOG KRIŽA
Sonja Vuljak / datum: 13. 3. 2018. 11:59

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica je u subotu, 10.3.2018., bilo organizator Natjecanja mladih Crvenog križa koje se održalo u OŠ "Đuro Ester" u Koprivnici.

Sudjelovalo je 7 ekipa podmlatka Crvenog križa, a među njima našala se i ekipa naših učenika koja je osvojila visoko 2.mjesto! Učenici koji su nas predstavljali bili su: Lara Kapusta, Mislav Juras, Dorian Piškor, Dora Vuljak i Lara Habrka. Učenici su pokazali dobru teorijsku pripremljenost, a osobito su oduševili praktičnim prikazom pomoći unesrećenim i ozlijeđenim osobama. Za ovo natjecanje pripremala ih je mentorica Marija Harambaša.

                     

U školu su se vratili s osvojenim medaljam, peharom i torbom ispunjenom materijalima za pružanje prve pomoći.

                             


[OPŠIRNIJE]POSTALI SMO PRAVI PLIVAČI!!!
Sonja Vuljak / datum: 12. 3. 2018. 07:57

Nakon završene jednotjedne škole plivanja, učenici 3.razreda postali su pravi plivači. Testiranje je izvršeno u olimpijskom bazenu, u kojem su svi isprobali svoje plivačke vještine, tehnike plivanja i izdržljivost.

U završnom danu škole plivanja, plivače je posjetio i zamjenik župana gospodin Ratimir Ljubić, a intervjuirala ih je i novinarska ekipa VTV-a, što je bio poseban doživljaj.

                         

                                            

Zaključili su da im je škola plivanja bila zanimljiva i poučna, a izuzetno su se radovali i druženju s vršnjacima iz OŠ Legrad.

                           

Čestitamo malim plivačima!


[OPŠIRNIJE]UČENICI 3.RAZREDA CIJELI TJEDAN PROVODE U ŠKOLI PLIVANJA
Sonja Vuljak / datum: 9. 3. 2018. 11:56

Veselo i zanimljivo protiče ovaj tjedan učenicima 3.razreda koji sa svojim vršnjacima iz Legrad od ponedjeljka polaze školu plivanja na gradskim bazenima Cerine u Koprivnici.

              

                                        

Dobro se zabavljaju, uče o tehnikama plivanja i igraju se u vodi.

Kakvi su plivači postali, saznat ćemo nakon današnjeg testiranja i podjela diploma!

Sretno vam bilo, mali plivači!


[OPŠIRNIJE]SRETAN DAN ŽENA SVIM DJELATNICAMA ŠKOLE, UČENICAMA, MAMAMA I BAKAMA!!!!!!
Sonja Vuljak / datum: 8. 3. 2018. 08:25

Jutros su učenici naše škole priredili malo iznenađenje za žene - djelatnice škole čestitajući im Dan žena i darivajući ih cvijećem.

                       

Prekrasni jaglaci razveselili su naše učiteljice, pedagoginju, kuharice, spremačice, tajnicu, računovođu, asistentice i ravnateljicu.

Sretan Dan žena svim ženama! Uživajte u današnjem danu i u životu!

                           


[OPŠIRNIJE]PRVA SRIJEDA U OŽUJKU - SVJETSKI DAN MATEMATIKE
Sonja Vuljak / datum: 7. 3. 2018. 17:53

Svjetski matematički dan (WMD-WORLD MATHS DAY) jedan je od najpopularnijih dana posvećenih matematici, a održava se prve srijede u ožujku. To je ujedno dan velikog internetskog natjecanja koji se provodi od 2007. godine s ciljem popularizacije matematike i rješavanja matematičkih zadataka „uživo“. Ove godine na tom su natjecanju po prvi puta sudjelovali i učenici naše škole, članovi Matematičke skupine. Natjecali su se zajedno s četiri milijuna učenika iz cijeloga svijeta i to tako da su trebali odigrati 20 igara po 60 sekundi, a u svakoj igri imali su još 3 natjecatelja iz raznih zemalja.

                 

                                         

Naši učenici bili su vrlo aktivni pa su iskoristili i mogućnost igranja izvan natjecateljskog dijela u čemu se posebno istaknula Sara Gašpar, učenica 5. razreda te Mislav Juras i Patricija Mađerić, učenici 6.razreda.

                        

Svi troje su osvojili brončani certifikat. Rezultati natjecanja bit će poznati do 16. ožujka 2018. godine. Do toga vremena, učenici i dalje mogu koristiti svoje lozinke i na isti način vježbati matematiku na stranici Mathletics.

Internetskim stranicama posvećenim Svjetskom danu matematike možete pristupiti na poveznici http://community.mathletics.com/signin/#/student

https://www.worldmathsday.com/

 


[OPŠIRNIJE]IZLOŽBA UČENIKA 2. I 3. RAZREDA - PUTUJEMO KROZ VRIJEME
Sonja Vuljak / datum: 7. 3. 2018. 09:07

Hodnik škole već nekoliko dana krasi mala izložba učenika 2. i 3.razreda naše škole pod nazivom "Putujemo kroz vrijeme". Razveselili su nas učenici i učiteljica Mateja Mihoci ovom postavom, jer našlo se tu raznih predmeta, ručnih radova, odjeće i sl.

                         

Mali istraživači i povjesničari ponosni su na ovaj svoj uradak koji je dio cjelogodišnjeg projekta "Putujemo kroz vrijeme" u kojem učenici s učiteljicom istražuju prošlost zavičaja, običaje i tradiciju.


[OPŠIRNIJE]UČENICA KRISTINA KADIJA LIKOVNIM SE RADOM PLASIRALA NA DRŽAVNO NATJECANJE
Sonja Vuljak / datum: 6. 3. 2018. 09:32

Učenice 5.r. naše škole, sestre Kristina i Petra Kadija, u pratnji mentorice Sanje Sučić, u petak, 2. ožujka 2018., sudjelovale su na Županijskom natjecanju – izložbi učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna Koprivničko – križevačke županije – LIK 2018. Smotra je bila održana u Galeriji K2 u Križevcima. Tamo su bila izložena 49 pristigla rada. Tema za ovogodnišnji LIK bila je „Mitovi i legende – čudesni svijet mitskih bića“. Učenice su kroz rad žicom trebale uočiti, izraziti i spoznati dinamiku linijski istanjene mase u prostoru.

                      

   

U deset nagrađenih radova koji se upućuju na državnu razinu natjecanja je i rad naše učenice Kristine Kadija. Njezin je rad prikazivao mitološko biće - zmaja. Od srca čestitamo Kristini i želimo puno uspjeha u daljnjem natjecanju.

                                       

                                                               Sanja Sučić,učiteljica likovne kulture   


[OPŠIRNIJE]U uzbudljivoj pustolovini s trojicom iz Trnja
Dijana Pleadin / datum: 2. 3. 2018. 19:37

Danas su se učenici petog razreda upustili u uzbudljivu potragu za Hrvojem te istraživali kakve veze pljačka banke ima s njegovim nestankom. Glavni problem romana Trojica u Trnju, rasplet radnje te najdraži dio prikazali su pomoću kocke priče, a izrađivali su i plakat o knjizi kako bi i druge učenike motivirali da pročitaju ovaj uzbudljivi roman.


[OPŠIRNIJE]NAŠIVENI MAKOVI - POKLON BAKE ANKE
Sonja Vuljak / datum: 2. 3. 2018. 14:47

U dugim, hladnim, zimskim danima vrijedne ruke naših baka ne miruju. Oduvijek se žene naših krajeva bave ručnim radom.  Nažalost, sve je manje onih baka i mama koje uspijevaju u svoje dnevne obveze staviti i bavljenje ručnim radom pa osobito cijenimo trud onih koje ustraju u tome. Baka naših učenica Petre i Kristine Kadija te učenika Josipa Belija, gospođa Anka Kadija, ovih nas je dana razveselila krasnim poklonom - za školu je izradila dva stolnjaka s motivima makova. Unuci su te radove ponosno donijeli u školu i pozirali nam.

                            

Od srca zahvaljujemo baki Anki što je ove divne cvjetove, koji su simbol naše škole, Učeničke zadruge i sela, ovjekovječila na bijelom platnu i tako uljepšala školski prostor.

 


[OPŠIRNIJE]U RUŽIČASTIM MAJICAMA IZREČENA JASNA PORUKA: "STOP NASILJU!"
Sonja Vuljak / datum: 28. 2. 2018. 14:23

"Nasilje je obrana čovjeka nesigurnog u sebe" (nepoznat autor)

"Nenasilje čini plemenitim onoga koji ga upotrebljava." (Martin L. King)

Ove su poruke učenici dobili na letcima koje su jutros u sve razrede raznosili članovi Vijeća učenika, pripremivši ih s pedagoginjom Enom Sulimanec.  Svoju su vjeru u život bez nasilja i učenici i djelatnici Škole potvrdili dolaskom u školu u ružičastim majicama. Tako su "stop nasilju" izrekli i učenici viših i nižih razreda, a odlučili su takve poruke širiti i u budućnosti.

                           


[OPŠIRNIJE]UOČI SUTRAŠNJEG DANA RUŽIČASTIH MAJICA STIŽE PORUKA O NENASILJU IZ 2.I 3.RAZREDA
Sonja Vuljak / datum: 27. 2. 2018. 14:45

Na satu likovne kulture učenici su mogli izraziti svoju poruku u borbi protiv vršnjačkog nasilja i to su učinili bojom i ispisanim rečenicama.

                          

Pojedinačnim su radovima oblikovali veliku ružičastu majicu - simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja!

                                                               Mateja Mihoci, učiteljica 2. i 3. razreda


[OPŠIRNIJE]UČENICI 2. I 3. RAZREDA ISTRAŽIVALI NOŠNJU I PROŠLOST ZAVIČAJA
Sonja Vuljak / datum: 26. 2. 2018. 11:42

U mjesecu veljači učenici 2. i 3. razreda, zajedno s učiteljicama Sanjom Sučić, Marijom Harambašom i Matejom Mihoci nastavili su  svoje putovanje u prošlost u okviru cjelogodišnjeg projekta „Putujemo kroz vrijeme“. Učiteljica likovne kulture Sanja Sučić prikazala je učenicima narodne ukrase vezano uz nošnju te smo upoznali pitomačku i đelekovečku poculicu.

                           

Poculicu i šamiju te narodnu nošnju Đelekovca učenici su promatrali i u muzeju u Đelekovcu pod vodstvom  učiteljice povijesti Marije Harambaše.

                        

Bili su oduševljeni zubom bebe mamuta te oružjem i oruđem naših starih. Ovo putovanje  je upotpunila ravnateljica Sonja Vuljak  pokazavši učenicima kako se na djevojačku glavu veže poculica i šamija.

                             

Učenica –model, Ema Culek, na kraju je sata zablistala s đelekovečkom šamijom na glavi..


[OPŠIRNIJE]Brošura Hrvatskih željeznica - Opasnosti od strujnog udara uz prugu
Miljenko Vuković / datum: 20. 2. 2018. 12:07

Hrvatske željeznice izdale su Brošuru s ciljem promicanja sigurnosti unutar pružne mreže i na željezničkoj infrastrukturi. Želja im je da što više mladih osvijeste i upozore na opasnosti neovlaštenog kretanja unutar željezničke infrastrukture. 

Brošuru možete pogledati i pročitati putem mrežnih stranica na poveznici http://www.hzinfra.hr/wp-content/uploads/2017/01/opasnost-od-strujnog-udara-uz-prugu-brosura.pdf.

Brošuru možete pronaći i na plakatu koji se nalazi u hodniku škole.

 


[OPŠIRNIJE]VESELJE UČENIKA NIŽIH RAZREDA NA SNIJEGU
Sonja Vuljak / datum: 14. 2. 2018. 21:39

Sat tjelesno – zdravstvene kulture na dan Valentinova protekao je za učenike 1. – 3.r. u igri, smijehu i veselju jer su uživali u zimskim radostima na snijegu. Mali su se prvašići sanjkali na obližnjem brežuljku dok su učenici drugog i trećeg razreda gradili snjegovića na velikom nogometnom igralištu.

                                    

Potom su se svi zajedno grudali, natjecali tko će više puta grudom pogoditi zadanu metu ili napraviti najveću grudu. Snijeg je donio učenicima puno radosti pa se nadamo da će ova zimska čarolija potrajati barem još neko vrijeme na sveopće veselje najmlađih.

                                                                             Učiteljica: Tatjana Međimorec


[OPŠIRNIJE]NA ŠKOLSKOM MASKENBALU NAGRAĐENE MNOGE MASKE I OSUĐEN FAŠNIK
Sonja Vuljak / datum: 13. 2. 2018. 20:48

Maškare su završile svoju vladavinu i osudile Fašnika za sve nevolje. I ove su godine učenici pokazali svoju maštovitost u osmišljavanju individualnih i grupnih maski, ali i spretnost u raznim igrama. Zbog toga su dobili i krasne nagrade za koje zahvaljujemo sponzorima Sloga Podravskoj trgovini, Kitru, Frizerskom salonu Silvija i Ljekarni Hmelina-Kovačić. Vještice, vile, kauboji, filmski super-junaci i princeze pokazali su svoja umijeća, a sve posjetitelje najviše su oduševile grupne izvedbe maskiranih baka i djedova iz 6.razreda, Charlija Chaplina iz 7.razreda te šarolikog društva iz 4.razreda. Učenici 8.razreda osmislili su program,  pretvorili su se u konobare te nudili zdrave sokove, grickalice, čaj i kavu. Program su vodile učenice 8.razreda Lara Habrka i Nikolina Fičko.

 

            

                            

Fotografije možete pogledati u fotogaleriji :http://os-mpavlek-miskina-djelekovec.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=176


[OPŠIRNIJE]MALE MAŠKARE IZ VRTIĆA POSJETILE NAS U ŠKOLI
Sonja Vuljak / datum: 13. 2. 2018. 12:26

Vrtićanci iz đelekovečkog dječjeg vrtića oduševili su nas svojim dolaskom i pokazali koliko su oni i njihovi roditelji kreativni u maskiranju. Veselo su nam otpjevali pjesmu o maškarama i zaslužili bombone.

Svoje su kreacije pokazali u svakom razredu na radost učenika i učitelja.


[OPŠIRNIJE]VESELE MAŠKARE U PŠ IMBRIOVEC
Sonja Vuljak / datum: 13. 2. 2018. 12:21

Osim što već nekoliko dana učenici i učiteljice PŠ Imbriovec uređuju svoje učionice i hodnik motivima kojima najavljuju Fašnik i Valentinovo, danas su se maskirali i postali likovi iz bajki, priča i filmova. Veselje na učenička lica izmamile su i krafne kojima su se osladili.


[OPŠIRNIJE]ZIMSKE RADOSTI NA NASTAVI TJELESNE I ZDRAVSTVENE KULTURE
Sonja Vuljak / datum: 12. 2. 2018. 12:21

Satovi TZK-a za učenike su danas bili posebno zanimljivi zbog snijega koji nas je jutros iznenadio i zatrpao. Grudanje je danas bila glavna tema, a učenici 7.razreda u školskom su dvorištu napravili lijepog snjegovića i time razveselili mlađe učenike.


[OPŠIRNIJE]U PŠ IMBRIOVEC SVE JE SPREMNO ZA FAŠNIK!!!
Sonja Vuljak / datum: 12. 2. 2018. 12:11

Učenici PŠ Imbriovec sa svojim su učiteljicama uredili školske panoe i najavili dolazak Fašnika i Valentinova. Sigurni smo da će im biti veselo!

                 


[OPŠIRNIJE]Nisi sam i Zdrav za 5!
Miljenko Vuković / datum: 9. 2. 2018. 12:57

Danas, 9.2.2018. učenici 5. i 8. razreda sudjelovali su na predavanjima policijskih djelatnika. Učenici 5. razreda slušali su predavanje o sigurnosti na internetu u sklopu projekta Nisi sam. Naučili su koje su opasnosti te kako se pravilno zaštititi.

Učenici 8. razreda, u sklopu projekta Zdrav za 5!, poslušali su o Štetnim posljedicama i kaznenopravnim aspektima zlouporabe alkohola.

S policijskim službenicima dogovorena je daljnja suradnja oko novih, zanimljivh i korisnih projekata.


[OPŠIRNIJE]ZANIMLJIVA KREATIVNA QUILLING RADIONICA POVODOM NADOLAZEĆEG VALENTINOVA
Sonja Vuljak / datum: 8. 2. 2018. 08:18

Maštovitu radionicu izrada ukrasa quilling-tehnikom nedavno je za našu učeničku zadrugu vodila gospođa Emina Rac, mama učenice 1.razreda.

Quilling tehnika je posebna tehnika oblikovanja papirnih traka kojima se dobivaju zanimljivi oblici. Gđa Emina nas je upoznala s tom tehnikom kojom se ona vješto služi u izradi raznih motiva, a pokazala nam je i pribor koji je potreban za rad. Zainteresirane učenice i odrasli koji su sudjelovali, mogli su isprobati ovu tehniku i brzo su svi  uvidjeli koliko je zanimljiva.

          

                                         

     

Na kraju radionice sudionici su imali izrađene lijepe motive posvećene nadolazećem Valentinovu.

                          

Mami Emini od srca zahvaljujemo što nas je podučila nečem novom i zadrugarima otvorila put k novim izazovima!


[OPŠIRNIJE]GOSTOVANJE UDRUGE "BOLJE SUTRA" - IGROKAZ "TKO JE NATAŠA?"
Sonja Vuljak / datum: 7. 2. 2018. 14:35

Udruga osoba s invaliditetom "Bolje sutra" Koprivnica gostovala je u našoj školi igrokazom "Tko je Nataša?" u kojoj su prikazali odnos vršnjaka prema djeci s invaliditetom te istaknuli važnost uključivanja takve djece u društvo.

                         

Ovim su igrokazom završene aktivnosti projekta "UPS- učim, pomažem, stvaram" u kojem surađujemo s Udrugom "Bolje sutra" u ovoj školskoj godini.

Igrokaz je za vrijeme izvedbe prevođen na romski jezik pa su ga s lakoćom razumjeli i učenici romske nacionalnosti.

            

Nakon izvedenog igorkaza, naši su učenici mogli isprobati kako je biti u kolicima.

 

 


[OPŠIRNIJE]Brošura „Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati"
Miljenko Vuković / datum: 7. 2. 2018. 11:28

Zbog rastuće  dostupnosti  proizvoda koji sadrže  nove psihoaktivne  tvari te visokih  rizika koji se povezuju s njihovom konzumacijom, svrha brošure „Intervju  s roditeljima - odgovori koje  je dobro znati" Ureda za suzbijanje zlouporabe droga je informirati  roditelje o toj pojavi. U njoj će roditelji  naći osnovne  informacije  o tome što su nove psihoaktivne  tvari  (nove droge), u kakvim  se oblicima  pojavljuju, gdje se iste mogu nabaviti, koji su učinci  i štetne zdravstvene  posljedice  konzumacije novih droga te kako prepoznati  trovanje  novim psihoaktivnim  tvarima. Također, u brošuri su navedeni savjeti  za roditelje  kako na vrijeme uočiti i spriječiti problem vezan uz konzumaciju novih psihoatkivnih  tvari, odnosno kako razgovarati s djetetom  o novim  drogama i štetnim posljedicama  njihove konzumacije.

Spomenutu brošuru možete pronaći u privitku klikom na opširnije.


[OPŠIRNIJE]Lutkarska predstava "Put oko svijeta"
Dijana Pleadin / datum: 5. 2. 2018. 20:32

Danas smo ugostili lutkarsku predstavu  „Put oko svijeta“ kazališta Produkcija Z iz Splita. Učenici su u društvu malog Nikole putovali svijetom te zajedno s njime doživljavali zgode i nezgode na svome putu. Posjetili su Egipat i piramide, vozili se čamcem u društvu Kineza, sreli polarnog medvjeda, dupine, papigu Aru, plesali sambu na karnevalu u Brazilu te se zabavljali i nešto novo naučili.


[OPŠIRNIJE]NASTUPI NAŠIH UČENIKA NA MEĐUOPĆINSKOJ SMOTRI LiDraNo 2018. U LEGRADU
Sonja Vuljak / datum: 3. 2. 2018. 15:10

Na Međuopćinskoj smotri LiDraNo 2018. u Legradu, 2.2.2018. uspješno su našu školu predstavljali učenici od 2. do 7.r. u skupnom i pojedinačnom dramskom izrazu. Kazivanjem pjesme "Cuzeku" Mihovila Pavleka Miškine, zavičajnim se govorom predstavila Dora Vuljak, učenica 7.razreda te je dobila pohvale Povjerenstva za izražajni nastup, dikciju te mimiku lica.

                             

Dorina je mentorica bila učiteljica hrvatskog jezika Vanja Raletić.

Igrokazom "Hrvatska u ruksaku", autorica i mentorica Tatjane Međimorec i Sonje Vuljak, radost putovanja Lijepom našom dočarali  su učenici 2.,3.,4. i 5.razreda.

                

                                         

        

Unatoč tome što se nisu plasirali na Županijsku smotru, ponosni smo na nastup naših učenika te im zahvaljujemo na maštovitoj prezentaciji đelekovečke škole.

             


[OPŠIRNIJE]PRISJEĆANJE NA ŽRTVE HOLOKAUSTA - PREDSTAVA "DJEČAK KOJI JE GOVORIO BOGU"
Sonja Vuljak / datum: 30. 1. 2018. 17:05

Danas, 30. siječnja 2018. godine, učenici naše škole prisustvovali  su kazališnoj predstavi u Domoljubu u Koprivnici.

Monodrama u izvedbi Gorana  Košija, nikoga u dvorani nije ostavila ravnodušnim. Spomen na 2.svjetski rat, stradavanja Židova, logor i smrt, potaknula je učenike da nakon predstave  posjete Spomen područje „Danica“, prvi ustaški koncentracijski logor u blizini Koprivnice.

„Dječak koji je govorio Bogu“ drama je o židovskom dječaku Emanuelu Fucksu  koji je živio s bakom i djedom u malom beznačajnom gradu na periferiji svijeta i završio svoj mladi život kao Židov- logoraš.

Učenici sedmog i osmog razreda  te povijesne grupe na ovaj su način proširili svoje znanje o žrtvama Holokausta te vrijednosti ljudskog života.

Nakon predstave imali su čast fotografirati se s glumcem Goranom Košijem, koji se pokazao izvrsnim u ovoj monodrami i koji je na scenu donio ozračje okrutnog vremena koje je, na sreću, daleko iza nas.

                   


[OPŠIRNIJE]POSJET MUZEJU U "NOĆI MUZEJA"
Sonja Vuljak / datum: 27. 1. 2018. 20:16

26.1.2018. u Hrvatskoj je obilježena "Noć muzeja"  i tim su povodom mnogi muzeji otvorili svoja vrata posjetiteljima. Naša je škola dobila pozivnicu za posjet muzeju "Legradska hiža" i "Školskom muzeju". Učenice Lara Kapusta i Dora Vuljak, s učiteljicama Tatjanom Međimorec i Marijom Harambaša te s ravnateljicom Sonjom Vuljak, posjetile su ove izložbene prostore i uživale u viđenom. Legradsku hižu i mali Školski muzej opremila je legradska učiteljica Tamara Marcinjaš sa svojim učenicima i njihovim roditeljima, a lica zadovoljnih posjetitelja govorila su više od riječi.


[OPŠIRNIJE]2.DAN POSJETA OSMAŠA VUKOVARU
Sonja Vuljak / datum: 18. 1. 2018. 11:11

2. dan posjeta naših osmaša Vukovaru protječe u nizu aktivnosti koje se redaju.

U društvu koprivničkih i križevačkih učenika, đelekovečki učenici posjetili su Vukovarsku bolnicu, groblje, spomen-dom Ovčaru, a zaustavili su se i kod vodotornja, jednog od najvećih simbola stradanja Vukovara.

                          

        

 


[OPŠIRNIJE]UČENICI 8.R.ZAPOČELI DVODNEVNI POSJET VUKOVARU
Sonja Vuljak / datum: 17. 1. 2018. 12:18

Učenici 8.razreda, s razrednicom Sabinom Matiša, jutros su započeli svoj dvodnevni posjet Vukovaru, gdje će boraviti 17.1. i 18.1.2018. Ovaj je izlet sastavni dio projekta "Posjet učenika osmih razreda Vukovaru" u organizaciji Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar. Posjet Vukovaru za učenike je započeo prijepodnevnim upoznavanjem Muzeja vučedolske kulture, a onda i šetnjom do dvorcu Eltz.

                        


[OPŠIRNIJE]Izbor za Nacionalno vijeće učenika
Miljenko Vuković / datum: 16. 1. 2018. 12:53

Naša predsjednica Vijeća učenika Lara Habrka sudjelovala je u pratnji pedagoginje Ene Sulimanec na izboru za Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske. Izbor se održao 16.1.2018. u koprivničkoj gimnaziji. Nekolicina učenika iz ostalih škola kandidirala se te predstavila nakon čega se pristupilo izboru. Učenici iz osnovnih i srednjih škola Koprivničko-križevačke županije tako su odabrali svojeg predstavnika koji će sudjelovati u radu Nacionalnog vijeća koje je najviše tijelo učenika osnovnih i srednjih škola na nacionalnoj razini. Predstavničko je tijelo svih učenika s područja Lijepe Naše i savjetodavno tijelo Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa od 2005. godine. Neke od zadaća Vijeća su predstavljanje učenika u svim pitanjima na nacionalnoj razini koja se odnose na njih, njihov rad i odgojno-obrazovni sustav, briga o obvezama, pravima i interesima učenika i zastupanje istih, pripremanje i davanje prijedloga ministru znanosti, obrazovanja i športa o pitanjima važnim za učenike, njihov rad i rezultate u obrazovanju, predlaganje mjera poboljšanja (uvjeta) rada u školama te traženje rješenja s obzirom na probleme s kojima se svakodnevno susreću itd.


[OPŠIRNIJE]15.SIJEČNJA 2018. - PONOVNO U ŠKOLSKIM KLUPAMA!!!
Sonja Vuljak / datum: 9. 1. 2018. 08:34

Dragi učenici, poštovani roditelji!

15.1.2018. dan je početka  nastave u 2.polugodištu.

Vjerujemo da uživate na zimskim praznicima iako nema snježnih radosti i da ćete "napuniti baterije" za nove izazove koji nas čekaju u 2.obrazovnom razdoblju!

Svima želimo puno  zdravlja i zadovoljstva u novoj kalendarskoj godini te puno uspjeha i odličnih ocjena do kraja školske godine.

Nastava će se od ponedjeljka 15.1.2018. odvijati po važećem rasporedu!

 

                                                             Učiteljsko vijeće


[OPŠIRNIJE]SVIMA ŽELIMO SRETAN, MIRAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ!!!
Sonja Vuljak / datum: 22. 12. 2017. 10:15

[OPŠIRNIJE]Savjeti MUP-a za sigurno rukovanje pirotehničkim sredstvima
Miljenko Vuković / datum: 21. 12. 2017. 08:37

Božićni i novogodišnji blagdani su pred vratima. Osim veselih zvukova božićnih pjesama, čuju se i oni pirotehničkih sredstava. Iako mnogi smatraju da je riječ o bezazlenoj dječjoj zabavi, policija nas upozorava da smo sve češće svjedoci tragičnih posljedica  njihove uporabe. U priručniku Mir i dobro koji se nalazi u privitku, nalaze se savjeti policije za sigurno rukovanje pirotehničkim sredstvima. Iz MUP-a poručuju da vaša sigurnost i sigurnost vaših bližnjih izravno ovisi o vašem ponašanju.  Ako već koristite pirotehnička sredstva, spriječite moguća ozljeđivanja svoje djece i svojih bližnjih te naučite kako sigurno njima rukovati.


[OPŠIRNIJE]UČENICI POSLALI BOŽIĆNU PORUKU NADE I MIRA
Sonja Vuljak / datum: 20. 12. 2017. 21:51

Božićnu poruku nade, mira i ljubavi poslali su učenici naše škole u  priredbi koju su izveli za sve mještane Đelekovca. Pjesmom, plesom, stihovima i zvucima tamburica izrečene su najljepše želje i otvorena srca za malog Božića koji će uskoro biti gost u našim obiteljima.

                     

Osim lijepim programom, prisutni su bili oduševljeni  i kreativnim radovima koje je izložila Učenička zadruga "Mak" na svom prodajno-izložbenom stolu.

        

Oni najmlađi bili su osobito sretni kada je Djed Mraz donio punu vreću darova i zaplesao s djecom božićni ples. 

Fotografije možete pogledati u fotogaleriji :http://os-mpavlek-miskina-djelekovec.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=175


[OPŠIRNIJE]Srna - djevojčica zarobljena stereotipima i predrasudama
Dijana Pleadin / datum: 20. 12. 2017. 09:11

Učenici 7. razreda povezali su temu stereotipa i predrasuda s lektirom te su proveli sat razrednika i hrvatskog jezika analizirajući odnose prema likovima u književnim djelima s naglaskom na lik Srne u Šimunovićevoj Dugi. Učenici su u lektirnom djelu prepoznavali stereotipna ponašanja prema dječacima i djevojčicama, osjećaje i želje likova vezane uz njih te ih potkrijepili citatima. Uočavali su moguće posljedice takvih ponašanja te razvijali kritičko mišljenje. Učenici su iz uloge Srninih prijatelja napisali pismo ohrabrenja Srni kako bi joj dali snage da izdrži svoju situaciju, da se izbori za sebe, reče i pokaže što osjeća, zatraži promjene…. Napisali su i pismo Srninim roditeljima dajući im savjete da razgovaraju s njom, pokušavajući im osvijestiti kako se Srna osjeća zbog njihovih postupaka i moguće posljedice ako se odnos prema njoj ne promijeni.


[OPŠIRNIJE]Ususret Božiću
Dijana Pleadin / datum: 18. 12. 2017. 11:49


[OPŠIRNIJE]DOBRO NAM DOŠAO SVETI NIKOLA!!!
Sonja Vuljak / datum: 6. 12. 2017. 09:05

Kratkom predstavom u crkvi, 5.12.2017., učenici nižih razreda u suradnji s vrtićarcima dočekali su Svetog Nikolu.

                                     

                  

U pjesmi i recitacijama djeca su dragom gostu izrekla svoje želje, a Nikola ih je darivao slatkišima. U zajedničkom druženju preteklo je lijepo predvečerje koje je bilo uvod u noć u kojoj je Sveti Nikola dječje čizmice napunio darovima.

            

Sv. Nikola je sa svojim pomoćnicima učiteljima, razveselio i učenike viših razreda i svakom od njih stavio bombone u cipele.

              


[OPŠIRNIJE]UČENICI SE OKUŠALI U KUHANJU NA NASTAVI NJEMAČKOG JEZIKA
Sonja Vuljak / datum: 4. 12. 2017. 14:49

Učenici 7. razreda umorni od učenja odlučili su na satu njemčkog jezika pripremiti pravu austrijsku težačku užinu “Bauernjause” prema receptu iz udžbenika.

Sudjelovali su svi i slijedili upute iz recepta te se iskazali kao pravi kuhari, ali i kao poznavaoci njemačkog jezika jer recept je bio napisan na njemačkom.

                   

Svoj su uradak na kraju sata pojeli u slast i zaključili da je ovakav njemački baš zabavan!


[OPŠIRNIJE]UZ "MAK" NA MEĐUŽUPANIJSKOM SUSRETU U DONJOJ VOĆI
Sonja Vuljak / datum: 4. 12. 2017. 07:44

U  subotu 2. prosinca 2017. godine u OŠ Andrije Kačića Miošića u Donjoj Voći održan je susret međužupanijske suradnje voditelja, suradnika i učenika učeničkih zadruga Podružnica HUUZ-a Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije.

                             

Susret je započeo kratkim prigodnim umjetničkim programom nakon kojeg su započele najavljene radionice.

Učenice Petra Kadija i Patricija Mađerić zajedno s voditeljicom UZ “Mak”, Sabinom Matiša,  sudjelovale su u vođenju radionice pod nazivom “Salvetna tehnika na staklu” .

                

Osim te radionice učenice su mogle sudjelovati, družiti se i skupljati nova iskustva i kreativne ideje na još sedam radionica koje su se događale u isto vrijeme.

Ostale radionice odnosile su se na izradu sapuna, svijeća, ukrasnih vrećica, svijetlećeg leptira, božićnih ukrasa i dekoracija od staklenih boca. Na jednoj radionici učenici su mogli sudjelovati u starim zaboravljenim igrama.

Svi sudionici bili su zadovoljni viđenim i inspirirani novim kreativnim idejama.

Naša im se radionica posebno svidjela zbog primjenjivosti i jednostavnosti.

                                                                   Voditeljica UZ “Mak”:

                                                                               Sabina Matiša         


[OPŠIRNIJE]ODRŽANA VEČER STIHOVA PAJE KANIŽAJA
Sonja Vuljak / datum: 1. 12. 2017. 20:24

Večer posvećena Paji Kanižaju, u našoj je školi protekla u vedrom ozračju, oplemenjena izgovorenim stihovima i pjevanim melodijama. Za to su zaslužna najviše djeca, od onih najmlađih do najstarijih, a svoj su doprinos dali i učitelji. Bila je izuzetna čast biti domaćinom ove krasne priredbe "2. dana Paje Kanižaja", a zahvaljujemo i glavnom organizatoru, Ogranku Matice hrvatske i gospodinu Draženu Ernečiću. Osim naših učenika i učitelja, Pajinu su poeziju krasnoslovile  i polaznice vrtića "Iskrica" Đelekovec te načelnica Štefica Sirutka, a za glazbenu su se kulisu pobrinuli Ankica i Miroslav Betlehem iz Bemian dueta.

                    

"Skrivečki, skrivečki sem došel nazaj, vu selo mi drago, vu rodni moj kraj", uglazbljeni su Pajini stihovi  kojima je započela ova večer.

                   

         

A da i dalje svi uratci Paje Kanižaja ostanu nezaboravni, želja je svih nas.

Stoga ćemo nastojati da Dani Paje Kanižaja zaista postanu dani sjećanja i vedrih stihova koji će se vinuti iz Đelekovca i oživjeti sjećanje na dragog nam književnika.

Fotografije možete pogledati u fotogaleriji :http://os-mpavlek-miskina-djelekovec.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=173


[OPŠIRNIJE]POZIVAMO VAS NA VEČER POEZIJE PAJE KANIŽAJA - "2. DANI PAJE KANIŽAJA"
Sonja Vuljak / datum: 29. 11. 2017. 09:31

Ogranak Matice hrvatske u Koprivnici

OŠ Mihovil Pavlek Miškina Đelekovec

 

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na manifestaciju

 

„2. DANI PAJE KANIŽAJA“

i program pod nazivom „V Đelekovcu sem se rodil…“

 

 

 

PAJO KANIŽAJ

(Đelekovec, 22.7.1939. – Krapinske Toplice, 4.11.2015.)

član Društva hrvatskih književnika, Matice hrvatske i Društva Podravec

 

Mjesto & vrijeme

u petak, 1. prosinca 2017. u 17,00 sati

OŠ Mihovil Pavlek Miškina, Ulica Mirka Viriusa 28, Đelekovec

 

Sudjeluju

učenici i učitelji OŠ Mihovil Pavlek Miškina,

članovi Ogranka Matice hrvatske u Koprivnici

gosti iznenađenja iz Zagreba

 

Uglazbljene kajkavske pjesme Paje Kanižaja

Bemian duet

 

***

 

Pokroviteljstvo

Načelnica i Općinsko vijeće Đelekovca

 

        

Dobro došli!


[OPŠIRNIJE]U OPĆINI ĐELEKOVEC I U NAŠOJ ŠKOLI ODRŽAN RADNI SASTANAK S MAĐARSKOM DELEGACIJOM ZA SURADNJU U ZAJEDNIČKOM PROJEKTU
Sonja Vuljak / datum: 28. 11. 2017. 15:02
U prostorijama Općine Đelekovec te u našoj školi i vrtiću danas, 28.11.2017., održan je radni sastanak s delegacijom iz Mađarske, iz mjesta Csurgo, a u cilju sadržajne analize zajedničkog projekta u koji bismo ušli u narednoj godini. 
Ovo je drugi u nizu sastanaka na kojima su se dogovarale smjernice za prijavu na projekt  u kojem bi sudjelovala đelekovečka škola i vrtić te vrtić iz Csurga. Prvi je sastanak održan u Mađarskoj i nakon njega smo bili puni dojmova i ideja.

Na današnjem su sastanku sudjelovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te načelnica Štefica Sirutka, a radilo se o susretu delegacije iz Mađarske (Csurgo) s predstavnicima Općine Đelekovec, PORA-e, OŠ M.P.Miškina Đelekovec, DV "Vrapčić", podružnica "Iskrica" Đelekovec i OŠ Ferdinandovac. 

Našu školu su predstavljale ravnateljica Sonja Vuljak, pedagoginja Ena Sulimanec te voditeljica UZ "Mak" Sabina Matiša, učiteljica engleskog jezika.

                          

Delegaciju iz Mađarske predvodio je gradonačelnik Csurga, ravnateljica vrtića i ravnatelj škole uz podršku konzultantske kuće.
Nakon radnog dijela održanog u Općini, prisutni su prošetali centrom mjesta do škole i vrtića gdje su se upoznali s posebnostima ovih dviju ustanova te su sudjelovali u zajedničkom ručku.
I hrvatski i mađarski predstavnici bili su puni dojmova te su svi izrazili vjeru u dobar razvoj daljnjih priprema za projekt.

[OPŠIRNIJE]Učenici sudjelovali u jedinstvenoj radionici Sve(i)mir
Dijana Pleadin / datum: 25. 11. 2017. 13:13

Učenici od 5. do 8. razreda, ravnateljica, knjižničarka i učitelji sudjelovali su u petak, 24.11.2017., u radionici Sve(i)mir koja se odvijala u sklopu projekta Ruksak (pun) kulture, a naša je škola bila jedna od odabranih na natječaju Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Učenici su kroz gotovo četverosatnu radionicu na jedinstven način povezali poeziju, likovnu umjetnost, fiziku, geografiju, povijest umjetnosti i tehničku kulturu s temom svemira. Naši gosti, akademske slikarice Nina Bešlić i Ivana Kutuzović te magistar fizike i kemije Goran Gatalica približili su znanost i umjetnost učenicima te su uz njihovo vođenje učenici izrađivali kaleidoskope koji su formirani u „svjetlosni greben“. Kako je tekla radionica te kako izgleda završni proizvod učenika pogledajte u fotogaleriji.

 


[OPŠIRNIJE]IZRAĐIVALI NARUKVICE PRIJATELJSTVA U PROJEKTU "UPS"
Sonja Vuljak / datum: 23. 11. 2017. 09:09

25 učenika naše škole sudjelovalo je u još jednoj radionici koja je provedena u okviru projekta "UPS - učim, pomažem, sudjelujem", pod vodstvom članova i volontera Udruge osoba s invaliditetom "Bolje sutra" iz Koprivnice.

                        

Druženje je započelo podsjećanjem na pravila bontona u međusobnoj komunikaciji, u druženju s vršnjacima i svakodnevnim situacijama.

Naučili smo da smo svi različiti i imamo drugačije osobine i sposobnosti i zato trebamo poštivati jedni druge.

Završna radionica potaknula je učenike da izraze lijepe misli i želje svojim prijateljima i da jedni drugima izrade "narukvice prijateljstva". Tako je svaki sudionik dobio lijepu poruku koju može nositi na ruci i znati da je nekome važan.

                                                     

U spomen na ovo druženje i na ovaj projekt, predsjednica Udruge, gđa Marija Mraz, učenicima je uručila prekrasan poklon - crvene majice s imenom projekta u kojem se stvarno UČI, POMAŽE I SUDJELUJE - UPS!

                                                          


[OPŠIRNIJE]UČENICI 2.-3.RAZREDA NA PUTOVANJU KROZ VRIJEME
Sonja Vuljak / datum: 22. 11. 2017. 09:53

U mjesecu studenom u okviru projekta Putujemo kroz vrijeme, učenici 2. i 3. razreda proučavali su i prikupljali podatke o igrama i igračkama s kojima su se igrali naši bake i djedovi. Od igara najpopularniji su bili: skrivač, lovač, gumi-gumi, školica. Najčešća igračka za djevojčice je bila krpena lutka ili lutka od kukuruzne komušine, a za dječake lopta od krpa povezana različitim konopcima – „krpena lopta“.

Kako bismo si dočarali igračke naših djedova i baka i sami smo se upustili u izradu krpenih lutaka. Za izradu smo koristili vunu, vatu, krpe, gumbe i drveni štapić. Izrađivali smo lutke dva školska sata i bili presretni što su na kraju ispale jako lijepe. Iste ćemo koristiti za lutkarsku predstavu 24.11. 2017., kada ćemo obilježiti Dan hrvatskog kazališta.

                           

Na satima tjelesne i zdravstvene kulture naučili smo kako se igra gumi-gumi i tko može najviše skočiti u zrak. Školicu smo igrali na školskom igralištu te naučili kako je ponekad teško pogoditi cilj.

Učenici su zaključili kako je djedovima i bakama bilo zabavnije u djetinjstvu nego njima sada te kako su sada bogatiji za neke nove igre koje su se s vremenom zaboravile.


[OPŠIRNIJE]Miškinin stih u fotografiji - nagradni natječaj
Dijana Pleadin / datum: 20. 11. 2017. 11:39

U Mjesecu hrvatske knjige učenici od 5. do 8. razreda OŠ Mihovil Pavlek Miškina Đelekovec sudjelovali su u školskom nagradnom natječaju pod nazivom „Miškinin stih u fotografiji“. Ove godine škola obilježava 130. godišnjicu rođenja i 75. godišnjicu smrti književnika po kojemu naša škola nosi ime te je ovaj natječaj jedna od aktivnosti kojom smo ju obilježili. Na temelju Miškininih pjesama koje su odabrali, učenicima je zadatak bio najdraži stih pretočiti u fotografiju i tako povezati ove dvije umjetnosti. Autori fotografija su i nagrađeni za svoju kreativnost i trud, a njihove fotografije će biti izložene u predvorju škole.


[OPŠIRNIJE]VUČEDOLSKA GOLUBICA ZASJALA U SVJETLOSTI LAMPIONA NA ŠKOLSKOM IGRALIŠTU
Sonja Vuljak / datum: 17. 11. 2017. 20:42

Svečano je bilo tijekom dana u školi na događajima koji su se održavali u čast  gradu-heroju Vukovaru.

                     

Učenici 8.r., s učiteljicom povijesti Marijom Harambaša, održali su vrlo dojmljivu prezentaciju o stradanju Vukovara i Vukovaraca te probudili empatiju i kod učenika i kod učitelja.

                    

Šestaši su kazivali poeziju o tom gradu, a osobito je svečano bilo u  predvečerje ispred škole na programu kojega su, uz vođenje učiteljice Mire Adamović, izveli učenici 4.r.

                       

Bilo je to, uz misli Siniše Glavaševića, prisjećanje na grad kakav je bio nekad, sjećanje na stradanja i žrtve, ali i pogled na Vukovar kakav je danas, grad budućnosti. Uz priču učiteljice Adamović o gradu Vukovaru i njegovim znamenitostima i posebnostima, učenici i roditelji zasigurno su poželjeli posjetiti ovaj herojski grad. U počast svim žrtvama, na završetku obilježavanja sjećanja na stradanja Vukovara, na igralištu ispred škole zasjala je Vučedolska golubica. Ona će iz našeg Đelekovca večeras ponijeti poruku mira i lijepih želja za mirnu i sretniju budućnost bez ratovanja i stradanja. 

                      


[OPŠIRNIJE]POČAST VUKOVARU DALI UČENICI PŠ IMBRIOVEC
Sonja Vuljak / datum: 17. 11. 2017. 20:33

Uz svoje učiteljice i vjeroučitelja, učenici PŠ Imbriovec nakon svoje današnje nastave paljenjem lampaša dali su počast svim žrtvama Vukovara. Tako su  i ovi malobrojni učenici naučili ponešto o Domovinskom ratu, a osobito o teškim danima Vukovaraca.


[OPŠIRNIJE]Učenici 2. i 3. razreda izradili mali zavičajni časopis
Dijana Pleadin / datum: 16. 11. 2017. 16:57

Učenici 2. i 3. razreda proveli su blok sat u korelaciji sata razrednika i hrvatskog jezika s knjižnicom izrađujući zavičajni časopis. Podijeljeni u parove izrađivali su naslovnicu, stripove, križaljke, labirinte, slikopriču i članak kojim su predstavili Đelekovec i Imbriovec te mali kviz o svojem zavičaju. Pokazali su veliku kreativnost u radu, a na kraju su sve stranice povezali u cjelinu te tako dovršili svoj mali zavičajni časopis.

 


[OPŠIRNIJE]ZAVRŠETAK MJESECA KNJIGE U DV "ISKRICA" ĐELEKOVEC
Sonja Vuljak / datum: 16. 11. 2017. 07:31

Učenici 1.-3.razreda sa svojim su učiteljicama za završetak Mjeseca knjige odlučili obradovati mališane iz Dječjeg vrtića "Iskrica" Đelekovec. Stoga su u posljednjim danima tog mjeseca posvećenog knjigama u svojim razredima organizirali prikupljanje slikovnica te ih 15.11.2017. poklonili vrtićancima. Neprocjenjiv je osjećaj bio darivati ove mališane i vidjeti zadovoljne osmjehe na njihovim licima. Svako je dijete dobilo neku slikovnicu na poklon od svojeg starijeg prijatelja i ponijelo tu slikovnicu kući. 

                           

       

Lijepo je kada knjiga bude dar, dar od srca, baš kako su to pokazali naši učenici!


[OPŠIRNIJE]Mjesec borbe protiv ovisnosti
Miljenko Vuković / datum: 14. 11. 2017. 13:34

I ove smo godine Otvorenim kišobranom započeli Mjesec borbe protiv ovisnosti. Učenici 6. razreda tako će naučiti koje su posljedice ovisnosti na zdravlje te na koji se način oduprijeti lošim nagovorima. Ovaj se projekt provodi u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo kroz četiri radionice.

                   


[OPŠIRNIJE]Poljubit ću je uskoro, možda
Dijana Pleadin / datum: 13. 11. 2017. 16:19

Učenici od 5. do 8. razreda prisustvovali su kazališnoj predstavi Poljubit ću je uskoro, možda koja u središte radnje smješta debeljuškastog dječaka Filipa i djevojčicu Liviju u koju se zaljubljuje. Predstava govori o tome kako je to biti drugačiji od drugih te mogu li nas različitosti ipak povezati.


[OPŠIRNIJE]RAZVOJ LIKOVNOSTI UČENIKA 2.-3.R.
Sonja Vuljak / datum: 9. 11. 2017. 09:43

Likovna je kultura u 2. i 3. razredu zabavna i puna novih tehnika rada. Drugašići su naučili kako posvjetliti i potamniti boju te osvjetlili i utoplili učionicu svojim svijećama. Učenici 3.r. su pomoću aluminijske folije i olovke izradili otiske novca i tako naučili što je to reljef. Nakon likovnog boljele su nas ruke i trebalo je podšiljiti olovke ali to nas nije spriječilo da uživamo na satu.

Mateja Mihoci, učiteljica 2.-3.r.

                  

              


[OPŠIRNIJE]Priča o prometnim znacima u knjižnici
Dijana Pleadin / datum: 8. 11. 2017. 17:06

U današnjem druženju s prvašićima iz „Čarobne škrinjice“ izvukli smo Priču o prometnim znacima. Učenici su kroz priču i mali kviz provjerili svoje znanje o sigurnom kretanju u prometu i značenju prometnih znakova, a zatim izradili njihove modele koji će im krasiti učionicu.


[OPŠIRNIJE]UČENICI 2.-4.RAZREDA PŠ IMBRIOVEC IZRADILI KALENDAR ZA 2018.
Sonja Vuljak / datum: 27. 10. 2017. 09:57

Zidni kalendar za 2018.godinu izradili su učenici 2.-4.razreda Područne škole Imbriovec uz pomoć svoje učiteljice Snježane i pripravnice učiteljice Kristine.

Svakom su mjesecu pridružili karakterističan motiv te sve lijepo dizajnirali.

Osim toga, još su uživali u jeseni te su iz  glinamola izradili jesenske voćke koje ih oduševljavaju svojim okusima.

                             


[OPŠIRNIJE]SAT TZK SA ŽENSKIM KOŠARKAŠKIM KLUBOM "KOPRIVNICA"
Sonja Vuljak / datum: 25. 10. 2017. 12:56

Ženski košarkaški klub "Koprivnica" došao nam je u goste. Trenerica Marica Korolija i učenice naše škole koje treniraju košarku (Lara Kapusta, Ines Krumpeštar, Ana Celiščak i Melani Pavlić) prezentirale su košarku kao mogući sport kojim bi se izvan škole učenici mogli baviti. Istaknule su da je kretanje najvažnije i pozvale djevojčice da im se priključe. Zainteresiranih je bilo i među dječacima pa su se tako svi okušali u zabijanju koševa, vođenju lopte i drugim košarkaškim pravilima.

         

                                     


[OPŠIRNIJE]GOST KNJIŽEVNIK - DARKO PERO PERNJAK
Sonja Vuljak / datum: 23. 10. 2017. 16:08

Sat druženja s književnikom Darkom Perom Pernjakom donio je našim učenicima novo iskustvo i otvorio im nove vidike u svijet mašte. Pisac koji živi i stvara u Koprivnici te objavljuje prozu u svim formama (od kratkih priča do romana), svoju je književnu karijeru započeo 1996.godine romanom "Procesija".

                    

Nedavno je objavio i knjigu za djecu "Bilogorske zgode" koja je bila povod  književnom susretu u našoj školi  u  Mjesecu knjige (15.10.-15.11.). 

Književnik je djeci pričao o svojim knjigama, a oni su bili puni pitanja. 

                     


[OPŠIRNIJE]PROVEDENA VATROGASNA VJEŽBA: UČENICI VJEŠTO "SPAŠENI IZ POŽARA"
Sonja Vuljak / datum: 22. 10. 2017. 18:33

Danas, 22.listopada 2017. u Đelekovcu je provedena  zajednička vatrogasna vježba nekoliko dobrovoljnih vatrogasnih društava i Javne vatrogasne postaje Koprivnica. Domaćin i organizator bilo je DVD Đelekovec, a bila je to pokazna vježba gašenja požara  na zgradi đelekovečke škole. Spašavani su učenici škole koji su rado sudjelovali.

                         

DVD Imbriovec, Zablatje, Leskovac, Torčec i Đelekovec te JVP Koprivnica pokazali su mještanima da su spremni brzo i učinkovito djelovati u situacijama za koje želimo da ih bude što manje.

          


[OPŠIRNIJE]"NE DVOJI. ZA DRUGOG IZDVOJI"
Sonja Vuljak / datum: 22. 10. 2017. 07:17

Ovogodišnja akcija Hrvatskog Crvenog križa "Solidarnost na djelu", u cijeloj se Hrvatskoj provodi pod nazivom "Ne dvoji. Za drugog izdvoji." I naš se školski Podmladak Crvenog križa, kao i svake prijašnje godine, i ove uključio u akciju s učenicima od 5.-8.razreda. Učenici su 20.10.2017. uz pratnju učitelja obišli selo i mještane motivirali na pomoć drugima.

                        

Đelekovčani se rado odazivaju ovakvim akcijama pa su i ove godine nesebično pomogli siromašnima i potrebitima. Učenici su s učiteljima svoj posao odradili odlično i profesionalno, a uz to su se i dobro zabavili.

               


[OPŠIRNIJE]"GLEDAJTE KROZ NAŠE NAOČALE"
Sonja Vuljak / datum: 20. 10. 2017. 12:54

Još je 15.10. obilježen Dan bijelog štapa, a za naše je učenike  edukacija o specifičnostima slijepih osoba danas  održana u suradnji s Udrugom slijepih Koprivničko-križevačke županije. Dio je to projekta "Gledajte kroz naše naočale" koji Udruga provodi u suradnji s Općinom Đelekovec.

Edukaciju su vodile članice Udruge Iva i Ana, tajnica Maja i defektolog Alen. Učenici su imali kratko predavanje o specifičnostima i pravilnim tehnikama postupanja prema slijepim osobama. 

                         

Nakon toga  iskusili  su kako je biti i slijepa osoba i njihov vodič. Imali su priliku vidjeti i razna pomagala kao što su prijenosno računalo i kalkulator s govornom jedinicom koji svaki zapis pretvaraju u govor.

                                     

Edukacija je bila korisna i dogovorena je suradnja i za sljedeću  godinu.


[OPŠIRNIJE]PROMICANJE ISTINE O DOMOVINSKOM RATU U 8.R.
Sonja Vuljak / datum: 19. 10. 2017. 12:51

I ove su godine u 8.r. gostovali predstavnici Županijske udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata. Pripremili su predavanje za učenike 8.r., a i učenici su se aktivno uključili u istraživanje problematike Domovinskog rata. Učenice Lara Habrka i Nikolina Fičko prezentirale su svoja saznanja o ovoj tematici, a korisno je bilo svima.

                      


[OPŠIRNIJE]INTEGRIRANI NASTAVNI DAN: DAN KRUHA, DAN JABUKA I DAN KRAVATE
Sonja Vuljak / datum: 18. 10. 2017. 18:39

Opet su slatkim, opojnim mirisom zamirisali školski hodnici i učionice, pozivajući na gozbu koju su pripremile vrijedne ruke naših mama, baka, učenika i učiteljica. Ovaj smo integrirani dan osmislili i uspješno proveli u nastavi posvećenoj temi plodova jeseni, u raznim radionicama i maštovitim natjecanjima. Zanimljivim programom počastili su nas učenici nižih razreda, a nakon toga zajedno smo blagovali u slast.

                     

Najmlađi su potom pripremali kompot od jabuka, oni malo stariji spremali su kolače, a najvještiji su se okušali u slastičarskom natjecanju "Tri, dva, jedan - kruh kravata od žitnoga zlata", gdje su trebali zamijesiti tijesto te izraditi maštovitu kravatu povodom Dana kravate.

                       

Izabrali smo najmaštovitiije uratke među kravatama i kolačima te nagradili najuspješnije učenike, ali najvažnije je da smo se svi odlično zabavili.

            

                      

Fotografije možete pogledati u fotogaleriji : http://os-mpavlek-miskina-djelekovec.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=170


[OPŠIRNIJE]DAN KRUHA U PŠ IMBRIOVEC
Sonja Vuljak / datum: 18. 10. 2017. 13:08

Učenici Pš Imbriovec svoju su jesensku košaru ispunili kreativnim pekarskim uratcima koje su proizvele njihove male ručice uz pomoć učiteljica i tete kuharice. Mijesili su, pekli, degustirali te se izvrsno zabavili u ovoj igri. 

              

    


[OPŠIRNIJE]KRAVATA OKO VRATA NA DAN KRAVATE
Sonja Vuljak / datum: 18. 10. 2017. 09:47

Danas je Dan kravate! Učenici već od prvog sata imaju oko vrata zavezane kravate i ponosni su što im taj odjevni predmet uljepšava današnji "look"!

Osim što danas obilježavamo Dan kravate, nastavu smo organizirali kao integrirani Dan kruha i Dan jabuka s raznim radionicama, natjecanjima i prigodnim programom.

Vijesti o tome donosimo tijekom dana!

 


[OPŠIRNIJE]UČENICI 2. I 3. RAZREDA U AKCIJI DARIVANJA
Sonja Vuljak / datum: 17. 10. 2017. 15:00

Učenici 2.i 3. razreda samoinicijativno su uz svoju učiteljicu Mateju organizirali darivanje za djecu udomljenu kod tete Jadranke u Đelekovcu. Uz pomoć svojih roditelja i učiteljice prikupili su odjeću, igračke, školski pribor i dr. Željeli su razveseliti djecu koja bez roditelja žive u udomiteljskoj obitelji Jadranke Mađerić. Gđa Mađerić već dulji niz godina udomljava djecu koja su naši đaci i polaznici vrtića, a trenutno se brine o 5 braće i sestara. Ona je njima poput prave mame i zajedno sa svojim suprugom voli udomljavati djecu jer ima tako pomaže. Iako im kod tete Jadranke ništa ne nedostaje, udomljeni mališani jako su se obradovali poklonima koji su im predani u prostorima vrtića. I vrtićki su mališani zbog posjeta naših učenika bili jako uzbuđeni te su radosno pljeskali i veselili se sa svojim prijateljima.

                          


[OPŠIRNIJE]GOSTOVANJE KAZALIŠTA "PRIJATELJ"
Sonja Vuljak / datum: 17. 10. 2017. 07:48

Učenici naše škole mogli su uživati u predstavi kazališta "Prijatelj" koje je samo za njih izvelo svoj program u Domu kulture "Pajo Kanižaj" u Đelekovcu, 16.10.2017.

U predstavi "Igra se nastavlja" koju su gledali učenici 1. - 5.r.  ističe se važnost same igre za razvoj i odrastanje djeteta jer ga ona priprema za život. Kazalište "Prijatelj" pokazalo je ovom predstavom da u vrijeme kad se poezija sve manje čita i piše, djelo Grigora Viteza može djeci biti zanimljivo kao i svaka druga dječja igra, a sve to potvrdio je radostan osmijeh na dječjim licima koja su s oduševljenjem pratila predstavu i popratila je toplim pljeskom.

                                                        Tatjana Međimorec, razrednica 1.r.


[OPŠIRNIJE]Započeo je još jedan Mjesec hrvatske knjige
Dijana Pleadin / datum: 16. 10. 2017. 09:19


[OPŠIRNIJE]PRVAŠIĆI NA PRVOM SUSRETU S BIBLIOBUSOM
Sonja Vuljak / datum: 12. 10. 2017. 13:11

Naši su prvašići danas bili osobito uzbuđeni jer za njih je danas organiziran prvi susret s bibliobusom. Željno su s učiteljicom Tatjanom ušli u svijet knjiga, znanja i mašte te postali članovi bibliobusne obitelji. Uživali su u razgledavanju knjiga i slikovnica, a na kraju su mogli i posuditi nešto po želji. Obradovale su ih i nove iskaznice kojima će i dalje moći samostalno posuđivati nove knjige.

                          


[OPŠIRNIJE]PRIZNANJE ZA UČITELJSKI TRUD
Sonja Vuljak / datum: 11. 10. 2017. 14:48

Prošloga je tjedna, vezano uz Dan učitelja, provedeno učeničko glasovanje za naj-učitelja te su kao najbolje izabrane učiteljica matematike Lidija Raičković, učiteljica geografije Jasminka Hrenić, a titulu naj-učiteljice osvojila je učiteljica engleskog jezika Sabina Matiša.

                                 

Diploma i poklon učiteljici Sabini uručeni su danas, nakon njezinog povratka s Državne smotre Učeničkih zadruga. Bila je to i prilika da se čestita učiteljici Sabini i učenici Lari na uspješnoj promociji škole, mjesta i županije na toj državnoj smotri. 

                                     


[OPŠIRNIJE]EDUKACIJA O SIGURNOSTI NA VODI ZA UČENIKE 4.r.
Sonja Vuljak / datum: 11. 10. 2017. 14:42

U 4.r. održana je radionica o opasnostima i kodovima sigurnosti na vodi. Predavanje i radionicu već tradicionalno za učenike 4.r. provode članovi Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, a naša je gošća bila Lidija Molnar.

Radionica je protekla u veselom ozračju, a zasigurno će biti od koristi kod boravka uz vodene površine.

                               


[OPŠIRNIJE]CVJETNJACI UKRAŠENI MAĆUHICAMA DONIRANIM OD AGROKUĆE
Sonja Vuljak / datum: 11. 10. 2017. 07:29

Cvjetnjaci su dobili jesensku dekoraciju i u njih su posađene maćuhice koje nam je donirala Agrokuća Koprivnica. Unazad nekoliko godina Agrokuća je naš sponzor u uređenju okoliša i na tome od srca zahvaljujemo vlasnici Slađani Fegeš.

Vrijedne ruke naših učenika 6. i 7.r. zasadile su četrdesetak sadnica uz pomoć i vodstvo učiteljice prirode i biologije Marine Salajec i pomoćnice u nastavi Draženke Vedriš.

                                   


[OPŠIRNIJE]STRUČNO USAVRŠAVANJE UČITELJA UZ DAN UČITELJA
Sonja Vuljak / datum: 10. 10. 2017. 12:34

Dio učitelja i djelatnika naše škole odlučilo je 9.listopada 2017. provesti u stručnom usavršavanju izvan škole pa su posjetili grad Zagreb gdje su uživali u Muzeju iluzija te začinili dan kazališnom poslasticom u Gradskom kazalištu Komedija.

                            

         U Muzeju iluzija mogli smo čak i visjeti naglavačke   

Ovo poludnevno zajedničko druženje u povodu Dana učitelja (5.10.) bilo je ispunjeno dobrim osjećajima i lijepim doživljajima koji će pridonijeti i jačanju timskog rada u  našoj školi.


[OPŠIRNIJE]SRETAN DAN UČITELJA SVIM NAŠIM UČITELJIMA!!!
Sonja Vuljak / datum: 5. 10. 2017. 09:37

"Sretan Vam Dan učitelja!" čulo se već u jutro na našim hodnicima. Učenici su svojim učiteljicama i učiteljima čestitali njihov dan i kratkim programom prije prvog sata. Ravnateljica je učenike upoznala s povijesti obilježavanja Dana učitelja u Hrvatskoj i  svijetu te istaknula važnost učiteljskog zvanja.

Učenici su čitali svoja razmišljanja o učiteljskom zvanju, recitirali stihove i zahvalili na svemu što učitelji njima pružaju.

Najsvečaniji trenutak bio je kada je predsjednica Vijeća učenika Lara Habrka proglasila učiteljice koje su prema glasovima svim učenika izabrane za najbolje. Prvo mjesto osvojila je učiteljica engleskog jezika Sabina Matiša, drugo mjesto učiteljica geografije Jasminka Hrenić i treće mjesto učiteljica matematike i fizike Lidija Raičković. Nagrade će učiteljicama biti uručene sljedećeg tjedna jer su trenutno odsutne.

              

Svečanost je završena porukom o učiteljima:

       Prosječan učitelj govori.

       Dobar učitelj objašnjava.

       Izvrstan učitelj pokazuje.

       Vrhunski učitelj inspirira.


[OPŠIRNIJE]UČENICI 2.-3.RAZREDA OBILJEŽILI MEĐUNARODNI DAN ZAŠTITE ŽIVOTINJA 4.10.
Sonja Vuljak / datum: 5. 10. 2017. 09:29

Učenici 2. i 3. razreda s učiteljicom Matejom su 4.10. obilježili  Međunarodni dan zaštite životinja. Učenici su ponijeli u školu svoje najdraže plišane životinje te ih ukratko predstavili. Učenici su shvatili kako je važno štiti životinje jer one nemaju glas da kažu kad ih nešto boli ili kada im je loše. Razred poručuje svim ljudima kako treba brinuti o životinjama jer i one imaju osjećaje kao i mi.

                        


[OPŠIRNIJE]UČENIČKA ZADRUGA "MAK" NA DRŽAVNOJ SMOTRI UČENIČKIH ZADRUGA U ZADRU
Sonja Vuljak / datum: 4. 10. 2017. 10:46

Za svaku školu i učeničku zadrugu izuzetna je čast plasman na državnu razinu. Ove godine naša je učenička zadruga, nakon održane Županijske smotre, predložena predstavljati Županiju na Državnoj smotri u Zadru od 3.-6.10.2017. 

                         

Na smotri naša zadruga sudjeluje u kategoriji "uređivanje županijskog stola" i zadatak je urediti stol proizvodima svih učeničkih zadruga s našeg područja na temu "Naše različitosti, naše bogatstvo".

Đelekovečku školu i zadrugu predstavljaju voditeljica Učeničke zadruge Sabina Matiša i učenica Lara Kapusta. One će moći sudjelovati u raznim radionicama i aktivnostima sa zadrugarima iz cijele Hrvatske te će zasigurno steći nova korisna iskustva. Prilika je ovo da  naša učenička zadruga pokaže sve svoje kvalitete, a osobito nam je drago što na županijskom stolu možemo istaknuti svoje proizvode i pokazati svoje poduzetničke vještine.

                           


[OPŠIRNIJE]ZAVRŠEN POSTUPAK ZAMJENE VANJSKE STOLARIJE
Sonja Vuljak / datum: 29. 9. 2017. 14:37

Ovih je dana naša škola konačno dobila novi izgled zahvaljujući kompletnoj izmjeni vanjske stolarije. 1.dio radova izvršen je u proljeće, a županija je tijekom ljeta dodatno uložila financijska sredstva da bi se radovi u potpunosti mogli završiti. To je i učinjeno tijekom 2.faze izvršenja radova i s radošću možemo reći da je i vanjski i unutarnji prostor dobio novi izgled. U zimi koja je pred nama očekujemo i uštede energenata. 

Zahvaljujemo izvođaču, tvrtki Fugaplast d.o.o., koji su radove izveli besprijekorno i vrlo efikasno, na obostrano zadovoljstvo.

                   

            


[OPŠIRNIJE]Čarobna škrinjica priča
Dijana Pleadin / datum: 29. 9. 2017. 14:15

Tijekom svojeg prvog posjeta školskoj knjižnici prvašići su, slušajući priču o soviću Hugo iz Knjigograda, naučili što sve mogu pronaći i raditi u knjižnici, tko je knjižničar, kako posuditi knjige te kako se ponašati prema njima. Učenici su posudili slikovnice koje će prelistavati i, uz pomoć starijih članova obitelji, uživati u njima. Ovime smo započeli školski projekt „Čarobna škrinjica priča“ tijekom kojeg će knjižničarka i razrednica kod učenika 1. razreda poticati čitanje i ljubav prema knjizi te posjećivanje knjižnice.


[OPŠIRNIJE]BAŠ JE ZANIMLJIVO NA NASTAVI PRIRODE I DRUŠTVA U 4.R.
Sonja Vuljak / datum: 28. 9. 2017. 16:36

Učenici 4. razreda u mjesecu rujnu  puno su naučili o životnim uvjetima.

Da ne možemo živjeti bez vode i zraka zaključili su i na pokusima koje su izvodili.

Svojstva vode, sastav zraka, pojmovi su koji njima nisu nepoznati.

Istraživački rad ih je potpuno okupio i u njemu su uživali.

 

                                                                          Mira Adamović, razrednica 4.r.

 

                         

            


[OPŠIRNIJE]MIŠKINI U ČAST 130.ROĐENDANA
Sonja Vuljak / datum: 25. 9. 2017. 12:40

Mihovil Pavlek Miškina, seljak-pisac iz Đelekovca, 24.9.2017. je navršio 130 godina. Rođen je 24.9.1887.

Učenici naše škole svoj su nastavni dan posvetili proslavi njegovog rođendana i pokazali da njegovi stihovi, misli i djela nisu zaboravljeni.

                                  

Okupljeni ispred biste kod škole, učenici su vođeni knjižničarkom Dijanom Pleadin izveli kratak program u kojem su prisutne upoznali  s dijelovima života Mihovila Pavleka Miškine, kao i s njegovim uratcima. Nezaobilazni su u izvedbi bili „Crveni makovi“, najpoznatija Miškina pjesma koja progovara o seljačkom životu s tematikom koja je aktualna i danas. Učenici su ovu pjesmu čitali i na engleskom i njemačkom jeziku, a na kraju programa su je i otpjevali.

             

Satovi hrvatskog jezika  u 2 će dana biti posvećeni Miškini, a panoi u hodnicima škole ukrašeni su likovnim i literarnim radovima učenika na temu Miškine i crvenih makova.

                            

Dio je ovo cjelogodišnjeg školskog projekta  „Rođendanska godina uz Miškinu“ , tijekom kojeg će učenici sudjelovati u tematskim aktivnostima uz knjižničarku,  svoje učitelje i goste.


[OPŠIRNIJE]SRETAN 130.ROĐENDAN MIŠKINI!!!
Sonja Vuljak / datum: 25. 9. 2017. 09:37

24.9.2017. naš je dragi Miškina navršio 130.rođendan, a mi ga ga proslavljamo danas.

Njegovi stihovi, razmišljanja i djelovanje tematikom su aktualni  i u našoj svakodnevici!

 

 

Neka nam vječno živi kroz svoje stihove i poruke!

 

                                


[OPŠIRNIJE]DONACIJA ZDRAVLJA ZA NAŠE UČENIKE
Sonja Vuljak / datum: 25. 9. 2017. 08:39

Gospodinu Zlatku Horvatu iz Đelekovca od srca zahvaljujemo na "zdravoj" donaciji  jabuka za naše učenike. Ovakvi nas pokloni uvijek raduju jer voćni je obrok izuzetno važan za sve nas. Ovo je u skladu s narodnom poslovicom koja kaže "Jedna jabuka na dan, tjera doktora iz kuće van!".

Zahvaljujemo i svim roditeljima koji su nam nesebično donirali voće i povrće uzgojeno u vlastitom vrtu i voćnjaku, a to su: Ivana Janeković, Jelena Sabolić, Goranka Premec, Aleksandra Dombaj, Sanja Krumpeštar i Branka Juras.

Vesele nas ovi jesenski dani bogati voćem i plodovima za koje ćemo zahvaljivati u listopadu uz Dan kruha i Dan jabuka.

Do tada, uživajmo u plodovima prirode!


[OPŠIRNIJE]SADNJOM NOVIH STABALA OBILJEŽILI SVJETSKI DAN SADNJE DRVETA
Sonja Vuljak / datum: 22. 9. 2017. 13:45

Jučerašnji Svjetski dan sadnje drveta, 21.9., u našoj smo školi obilježili danas i posadili čak dva stabla u okolišu škole: ukrasni ruj i hibiskus.

Ovom smo se ekološkom aktivnošću već drugu godinu za redom uključili u obilježavanje Svjetskog dana sadnje drveta.

        

Nažalost, sušno nam je ljeto uzelo neka prije zasađena stabla, ali mi nastavljamo dalje i uporni smo u tome da zelenilom uljepšamo svoju školu.

Nadamo se da će ova nova stabla svojim krošnjama uskoro krasiti zeleno dvorište ispred škole.

                                                                     


[OPŠIRNIJE]S POLICIJOM O PROMETNIM PRAVILIMA
Sonja Vuljak / datum: 22. 9. 2017. 09:20

Učenici 1.-3. razreda su se u druženju s policijskom službenicom podsjetili važnih prometnih pravila i ponašanja na prometnicama. 

Ovo važno predavanje učenicima je bilo zanimljivo i stoga što su dobili poklončiće koji će im pomagati za sigurno kretanje u prometu.

                            


[OPŠIRNIJE]RAZNOBOJNE "KUGLICE" NA SATU KEMIJE U 7.R.
Sonja Vuljak / datum: 21. 9. 2017. 11:29

Na satu kemije može biti izuzetno zanimljivo, osobito kada se izvode pokusi. Učenici 7.razreda na svome su se satu bavili gustoćom tvari pa su u mješavini vode, ulja, tekuće boje i soli izveli pokus koji je pokazao kako uslijed različitih gustoća i pod djelovanjem šumećih tableta nastaju oblici kuglica koji  se kreću u čaši.

                          


[OPŠIRNIJE]GOSTOVANJE U RADIO-EMISIJI "BOLJE SUTRA" RGP-a
Sonja Vuljak / datum: 18. 9. 2017. 18:08

Učenica 5.r. Sara Gašpar gostovala je, s ravnateljicom Sonjom Vuljak, na Radio Glas Podravine, u emisiji "Bolje sutra", urednice i voditeljice gđe Marije Mraz, predsjednide Udruge osoba s invaliditetom "Bolje sutra". Emisija je namijenjena osobama s invaliditetom, njihovim obiteljima i cjelokupnoj zajednici te obrađuje teme značajne za inkluziju osoba s invaliditetom u svakodnevne aktivnosti.

Ravnateljica i učenica odazvale su se pozivu gđe Mraz da budu gosti ovotjedne emisije s temom "Učim, pomažem, sudjelujem". S urednicom su razgovarale o projektima u kojima škola sudjeluje s Udrugom osoba s invaliditetom "Bolje sutra", o učenicima s teškoćama u razvoju koji su polaznici đelekovečke škole te o načinima uključivanja tih učenika u aktivnosti koje se provode.

                            

U ugodnom razgovoru tijekom trajanja radijske emisije, koja se emitirala uživo u ponedjeljak 18.9.2017. od 16.10 do 16.40, slušatelji su mogli čuti zanimljivosti o našoj školi, mjestu i općini Đelekovec. Sugovornice su zaključile da su aktivnosti s Udrugom "Bolje sutra" i dalje u planu i da je potrebno već od ranih godina pripremati djecu za suživot i inkluziju djece i osoba s invaliditetom.

                           

Snimka radio-emisije moći će se poslušati na RGP-u sljedećeg ponedjeljka, 25.9.2017., od 16.10 do 16.40.


[OPŠIRNIJE]UČENICI 4.RAZREDA ZAPOČELI RAZREDNI PROJEKT "UČENJE I IGRA U VRTU"
Sonja Vuljak / datum: 12. 9. 2017. 19:02

Učenici 4. razreda OŠ M.P.Miškina Đelekovec s učiteljicom Mirom Adamović, u sklopu razrednog projekta Učenje i igra u vrtu, posjetili su školski vrt i voćnjak.Ubrali su sezonsko voće, uredili kut učionice, osladili se i poslali svima vama pozdrave iz Đelekovca!

                     

                           


[OPŠIRNIJE]NA SATU TZK OSVAJALI "OLIMPIJSKE" MEDALJE I OBILJEŽILI OLIMPIJSKI DAN
Sonja Vuljak / datum: 12. 9. 2017. 12:09

11.9.2017. učenici 1.-3.razreda sudjelovali su u "olimpijskim" sportovima i osvojili "olimpijske" medalje. Uživali su u raznim igrama i dobro se zabavili u natjecanjima.

                                 


[OPŠIRNIJE]S UDRUGOM "BOLJE SUTRA" U NOVOM PROJEKTU I U OBILJEŽAVANJU OLIMPIJSKOG DANA
Sonja Vuljak / datum: 11. 9. 2017. 13:49

I u ovoj školskoj godini naša škola nastavlja suradnju s Udrugom osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ te smo se uključili u njihov novi projekt „UPS-UČIM-POMAŽEM-SUDJELUJEM“.

Nositelj je projekta Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice s predsjednicom gđom Marijom Mraz, a voditeljica je projekta gđa Renata Glavica.

Partneri u projektu su naša škola i Općina Đelekovec.

U ovom je projektu jedan od ciljeva educirati djecu bez teškoća o osobama s invaliditetom te proširiti znanja o takvim osobama kao i stvarati uvjete za jednake mogućnosti za sve u zajednici, a samim time stvarati uvjete za inkluzivno društvo.

Budući našu školu pohađa učenica s invaliditetom, sretni smo što možemo sudjelovati i biti dio ovog projekta. Upravo danas, 11.9.2017. provedena je u našoj školi prva radionica iz Projekta.

                           

S obzirom da smo obilježavali i Olimpijski dan, radionica pod nazivom „Čovječe ne ljuti se“, koju je vodila prof. tjelesne i zdravstvene kulture Jasmina Markić, imala je sportski karakter. Sudjelovali su učenici 4.i 5.razreda u suradnji s članovima Udruge. Bacali su veliku kocku i kretali se na igralištu po označenim krugovima. U svakoj je ekipi bila osoba s invaliditetom te su učenici naučili pomagati tijekom igre. Igra je bila izuzetno zabavna i korisna svim sudionicima.

   

                                         

U sklopu projekta UPS, naši će učenici tijekom ovog polugodišta sudjelovati u još dvije radionice, a suradnja s Udrugom osoba s invaliditetom nas izuzetno raduje.

                           


[OPŠIRNIJE]S HAK-om SIGURNO U ŠKOLU
Sonja Vuljak / datum: 6. 9. 2017. 08:21

Na samom početku i ove  školske godine prvašići su imali prilike naučiti kako biti sigurni u prometu na putu od kuće do škole. Edukativno predavanje za učenike održao je predstavnik HAK-a, g. Ivica Ressler te ih upozorio na opasnosti u prometu i skrenuo pažnju na prometna pravila kojih bi se trebali pridržavati. Na kraju predavanja učenici su dobili na poklon edukativne bojanke i žute reflektirajuće prsluke koji su ih veoma razveselili.

                                                  Tatjana Međimorec, učiteljica 1.r.


[OPŠIRNIJE]VESELI POČETAK NASTAVE I U PŠ IMBRIOVEC
Sonja Vuljak / datum: 6. 9. 2017. 07:31

6 učenika PŠ Imbriovec radosno je započelo svoju novu nastavnu godinu i vrijedno su s učiteljicama počeli izvršavati svoje školske obveze.

Samo jedan učenica prvi put je ušla u školsku zgradu, a njezini prijatelji su je toplo dočekali.

        


[OPŠIRNIJE]MALI PRVAŠIĆI ZAPOČELI SVOJE ŠKOLOVANJE
Sonja Vuljak / datum: 4. 9. 2017. 14:07

Osmero malih prvašića započelo je danas svoje školovanje u đelekovečkoj školi. Važan je danas dan i za njih i za njihove roditelje, a dječja su lica govorila više od riječi. Pjesmom i stihovima o školi dočekali su ih stariji učenici i otvorili im vrata u školski život.

Malim prvašičima i njihovim roditeljima obratile su se i ravnateljica Sonja Vuljak te učiteljica Tatjana Međimorec poželjevši im puno uspjeha i lijepih doživljaja u školi.

 Učenicima su podijeljeni i mali poklončići - svjetleće krijesnice, rasporedi sati i magnetići.

                      


[OPŠIRNIJE]VESELI POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE
Sonja Vuljak / datum: 4. 9. 2017. 13:17

U veselom ozračju započeo je današnji 1.dan nove školske godine.

Malo smo stariji, mudriji, veći i pametniji.

Čekaju nas  novi izazovi i nova druženja.

Jutro je osobito  bilo radosno za brata i sestru Ivana i Samantu Matotan koji su zaslužili poklončić jer su jutros prvi došli u školu.

Dragi naši đaci, želja nam je da svi i dalje radosno i znatiželjno dolazite u svoju školu gdje provodite svoje najljepše dane.

Jer, zna se: "Od kolijevke pa do groba, najljepše je đačko doba!"

 


[OPŠIRNIJE]ŠKOLA ZOVE ĐAKE SVOJE!
Sonja Vuljak / datum: 25. 8. 2017. 11:07

Dragi naši učenici, roditelji, prijatelji!

Odbrojavamo zadnje dane ljetnih praznika i već polako, svi zajedno, mislimo na školske radosti.

Čekamo i naše male đake-prvake, kojima želimo sretno putovanje kroz školski život!

Za sve vas škola će otvoriti svoja vrata 4.rujna 2017.:

Jutarnja smjena (5.-8.r.) u 8.00 sati (za učenike putnike autobus vozi po uobičajenom rasporedu, a 1.dan ih vraća u Imbriovec nakon 4.sata);

Poslijepodnevna smjena (1.-4.r.) u 13.30 sati (završetak 1.dana je u 16.15);

Područna škola Imbriovec (1.-4.r.) u 8.00 sati (završetak 1.dana je u 10.40)

Želimo vam uspješan početak nove školske godine, puno radosti, zanimljivih sadržaja i petica!

 

                                           Vaši učitelji


[OPŠIRNIJE]DOŽUPAN LJUBIĆ POSJETIO NAŠU ŠKOLU
Sonja Vuljak / datum: 22. 8. 2017. 21:44

Danas, 22.8.2017., posjetio nas je dožupan Ratimir Ljubić, s kojim smo se družili u ugodnom razgovoru i razgledu škole. Pri ovom su se susretu dotaknule mnoge teme koje se tiču škole, a ravnateljica Sonja Vuljak izrazila je zadovoljstvo ovogodišnjim ulaganjem županije u zgradu škole, poglavito u vanjsku stolariju. Naime, ovih će dana biti zamijenjen i preostali dio vanjske stolarije pa se očekuju i uštede energenata u razdoblju koje je pred nama.

Više o posjetu dožupana našoj školi pročitajte i pogledajte na stranicama Koprivničko-križevačke županije: https://kckzz.hr/zamjenik-ljubic-posjetio-os-mihovila-pavleka-miskine-delekovec/

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju