preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mihovil Pavlek Miškina Đelekovec

Login
Kalendar
« Srpanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 1. 2016.

Ukupno: 32511
Danas: 106
 

Arhiva dokumenata
vijesti
PROVEDENA VATROGASNA VJEŽBA: UČENICI VJEŠTO "SPAŠENI IZ POŽARA"
Sonja Vuljak / datum: 22. 10. 2017. 18:33

Danas, 22.listopada 2017. u Đelekovcu je provedena  zajednička vatrogasna vježba nekoliko dobrovoljnih vatrogasnih društava i Javne vatrogasne postaje Koprivnica. Domaćin i organizator bilo je DVD Đelekovec, a bila je to pokazna vježba gašenja požara  na zgradi đelekovečke škole. Spašavani su učenici škole koji su rado sudjelovali.

                         

DVD Imbriovec, Zablatje, Leskovac, Torčec i Đelekovec te JVP Koprivnica pokazali su mještanima da su spremni brzo i učinkovito djelovati u situacijama za koje želimo da ih bude što manje.

          


[OPŠIRNIJE]"NE DVOJI. ZA DRUGOG IZDVOJI"
Sonja Vuljak / datum: 22. 10. 2017. 07:17

Ovogodišnja akcija Hrvatskog Crvenog križa "Solidarnost na djelu", u cijeloj se Hrvatskoj provodi pod nazivom "Ne dvoji. Za drugog izdvoji." I naš se školski Podmladak Crvenog križa, kao i svake prijašnje godine, i ove uključio u akciju s učenicima od 5.-8.razreda. Učenici su 20.10.2017. uz pratnju učitelja obišli selo i mještane motivirali na pomoć drugima.

                        

Đelekovčani se rado odazivaju ovakvim akcijama pa su i ove godine nesebično pomogli siromašnima i potrebitima. Učenici su s učiteljima svoj posao odradili odlično i profesionalno, a uz to su se i dobro zabavili.

               


[OPŠIRNIJE]"GLEDAJTE KROZ NAŠE NAOČALE"
Sonja Vuljak / datum: 20. 10. 2017. 12:54

Još je 15.10. obilježen Dan bijelog štapa, a za naše je učenike  edukacija o specifičnostima slijepih osoba danas  održana u suradnji s Udrugom slijepih Koprivničko-križevačke županije. Dio je to projekta "Gledajte kroz naše naočale" koji Udruga provodi u suradnji s Općinom Đelekovec.

Edukaciju su vodile članice Udruge Iva i Ana, tajnica Maja i defektolog Alen. Učenici su imali kratko predavanje o specifičnostima i pravilnim tehnikama postupanja prema slijepim osobama. 

                         

Nakon toga  iskusili  su kako je biti i slijepa osoba i njihov vodič. Imali su priliku vidjeti i razna pomagala kao što su prijenosno računalo i kalkulator s govornom jedinicom koji svaki zapis pretvaraju u govor.

                                     

Edukacija je bila korisna i dogovorena je suradnja i za sljedeću  godinu.


[OPŠIRNIJE]PROMICANJE ISTINE O DOMOVINSKOM RATU U 8.R.
Sonja Vuljak / datum: 19. 10. 2017. 12:51

I ove su godine u 8.r. gostovali predstavnici Županijske udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata. Pripremili su predavanje za učenike 8.r., a i učenici su se aktivno uključili u istraživanje problematike Domovinskog rata. Učenice Lara Habrka i Nikolina Fičko prezentirale su svoja saznanja o ovoj tematici, a korisno je bilo svima.

                      


[OPŠIRNIJE]INTEGRIRANI NASTAVNI DAN: DAN KRUHA, DAN JABUKA I DAN KRAVATE
Sonja Vuljak / datum: 18. 10. 2017. 18:39

Opet su slatkim, opojnim mirisom zamirisali školski hodnici i učionice, pozivajući na gozbu koju su pripremile vrijedne ruke naših mama, baka, učenika i učiteljica. Ovaj smo integrirani dan osmislili i uspješno proveli u nastavi posvećenoj temi plodova jeseni, u raznim radionicama i maštovitim natjecanjima. Zanimljivim programom počastili su nas učenici nižih razreda, a nakon toga zajedno smo blagovali u slast.

                     

Najmlađi su potom pripremali kompot od jabuka, oni malo stariji spremali su kolače, a najvještiji su se okušali u slastičarskom natjecanju "Tri, dva, jedan - kruh kravata od žitnoga zlata", gdje su trebali zamijesiti tijesto te izraditi maštovitu kravatu povodom Dana kravate.

                       

Izabrali smo najmaštovitiije uratke među kravatama i kolačima te nagradili najuspješnije učenike, ali najvažnije je da smo se svi odlično zabavili.

            

                      

Fotografije možete pogledati u fotogaleriji : http://os-mpavlek-miskina-djelekovec.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=170


[OPŠIRNIJE]DAN KRUHA U PŠ IMBRIOVEC
Sonja Vuljak / datum: 18. 10. 2017. 13:08

Učenici Pš Imbriovec svoju su jesensku košaru ispunili kreativnim pekarskim uratcima koje su proizvele njihove male ručice uz pomoć učiteljica i tete kuharice. Mijesili su, pekli, degustirali te se izvrsno zabavili u ovoj igri. 

              

    


[OPŠIRNIJE]KRAVATA OKO VRATA NA DAN KRAVATE
Sonja Vuljak / datum: 18. 10. 2017. 09:47

Danas je Dan kravate! Učenici već od prvog sata imaju oko vrata zavezane kravate i ponosni su što im taj odjevni predmet uljepšava današnji "look"!

Osim što danas obilježavamo Dan kravate, nastavu smo organizirali kao integrirani Dan kruha i Dan jabuka s raznim radionicama, natjecanjima i prigodnim programom.

Vijesti o tome donosimo tijekom dana!

 


[OPŠIRNIJE]UČENICI 2. I 3. RAZREDA U AKCIJI DARIVANJA
Sonja Vuljak / datum: 17. 10. 2017. 15:00

Učenici 2.i 3. razreda samoinicijativno su uz svoju učiteljicu Mateju organizirali darivanje za djecu udomljenu kod tete Jadranke u Đelekovcu. Uz pomoć svojih roditelja i učiteljice prikupili su odjeću, igračke, školski pribor i dr. Željeli su razveseliti djecu koja bez roditelja žive u udomiteljskoj obitelji Jadranke Mađerić. Gđa Mađerić već dulji niz godina udomljava djecu koja su naši đaci i polaznici vrtića, a trenutno se brine o 5 braće i sestara. Ona je njima poput prave mame i zajedno sa svojim suprugom voli udomljavati djecu jer ima tako pomaže. Iako im kod tete Jadranke ništa ne nedostaje, udomljeni mališani jako su se obradovali poklonima koji su im predani u prostorima vrtića. I vrtićki su mališani zbog posjeta naših učenika bili jako uzbuđeni te su radosno pljeskali i veselili se sa svojim prijateljima.

                          


[OPŠIRNIJE]GOSTOVANJE KAZALIŠTA "PRIJATELJ"
Sonja Vuljak / datum: 17. 10. 2017. 07:48

Učenici naše škole mogli su uživati u predstavi kazališta "Prijatelj" koje je samo za njih izvelo svoj program u Domu kulture "Pajo Kanižaj" u Đelekovcu, 16.10.2017.

U predstavi "Igra se nastavlja" koju su gledali učenici 1. - 5.r.  ističe se važnost same igre za razvoj i odrastanje djeteta jer ga ona priprema za život. Kazalište "Prijatelj" pokazalo je ovom predstavom da u vrijeme kad se poezija sve manje čita i piše, djelo Grigora Viteza može djeci biti zanimljivo kao i svaka druga dječja igra, a sve to potvrdio je radostan osmijeh na dječjim licima koja su s oduševljenjem pratila predstavu i popratila je toplim pljeskom.

                                                        Tatjana Međimorec, razrednica 1.r.


[OPŠIRNIJE]Započeo je još jedan Mjesec hrvatske knjige
Dijana Pleadin / datum: 16. 10. 2017. 09:19


[OPŠIRNIJE]PRVAŠIĆI NA PRVOM SUSRETU S BIBLIOBUSOM
Sonja Vuljak / datum: 12. 10. 2017. 13:11

Naši su prvašići danas bili osobito uzbuđeni jer za njih je danas organiziran prvi susret s bibliobusom. Željno su s učiteljicom Tatjanom ušli u svijet knjiga, znanja i mašte te postali članovi bibliobusne obitelji. Uživali su u razgledavanju knjiga i slikovnica, a na kraju su mogli i posuditi nešto po želji. Obradovale su ih i nove iskaznice kojima će i dalje moći samostalno posuđivati nove knjige.

                          


[OPŠIRNIJE]PRIZNANJE ZA UČITELJSKI TRUD
Sonja Vuljak / datum: 11. 10. 2017. 14:48

Prošloga je tjedna, vezano uz Dan učitelja, provedeno učeničko glasovanje za naj-učitelja te su kao najbolje izabrane učiteljica matematike Lidija Raičković, učiteljica geografije Jasminka Hrenić, a titulu naj-učiteljice osvojila je učiteljica engleskog jezika Sabina Matiša.

                                 

Diploma i poklon učiteljici Sabini uručeni su danas, nakon njezinog povratka s Državne smotre Učeničkih zadruga. Bila je to i prilika da se čestita učiteljici Sabini i učenici Lari na uspješnoj promociji škole, mjesta i županije na toj državnoj smotri. 

                                     


[OPŠIRNIJE]EDUKACIJA O SIGURNOSTI NA VODI ZA UČENIKE 4.r.
Sonja Vuljak / datum: 11. 10. 2017. 14:42

U 4.r. održana je radionica o opasnostima i kodovima sigurnosti na vodi. Predavanje i radionicu već tradicionalno za učenike 4.r. provode članovi Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, a naša je gošća bila Lidija Molnar.

Radionica je protekla u veselom ozračju, a zasigurno će biti od koristi kod boravka uz vodene površine.

                               


[OPŠIRNIJE]CVJETNJACI UKRAŠENI MAĆUHICAMA DONIRANIM OD AGROKUĆE
Sonja Vuljak / datum: 11. 10. 2017. 07:29

Cvjetnjaci su dobili jesensku dekoraciju i u njih su posađene maćuhice koje nam je donirala Agrokuća Koprivnica. Unazad nekoliko godina Agrokuća je naš sponzor u uređenju okoliša i na tome od srca zahvaljujemo vlasnici Slađani Fegeš.

Vrijedne ruke naših učenika 6. i 7.r. zasadile su četrdesetak sadnica uz pomoć i vodstvo učiteljice prirode i biologije Marine Salajec i pomoćnice u nastavi Draženke Vedriš.

                                   


[OPŠIRNIJE]STRUČNO USAVRŠAVANJE UČITELJA UZ DAN UČITELJA
Sonja Vuljak / datum: 10. 10. 2017. 12:34

Dio učitelja i djelatnika naše škole odlučilo je 9.listopada 2017. provesti u stručnom usavršavanju izvan škole pa su posjetili grad Zagreb gdje su uživali u Muzeju iluzija te začinili dan kazališnom poslasticom u Gradskom kazalištu Komedija.

                            

         U Muzeju iluzija mogli smo čak i visjeti naglavačke   

Ovo poludnevno zajedničko druženje u povodu Dana učitelja (5.10.) bilo je ispunjeno dobrim osjećajima i lijepim doživljajima koji će pridonijeti i jačanju timskog rada u  našoj školi.


[OPŠIRNIJE]SRETAN DAN UČITELJA SVIM NAŠIM UČITELJIMA!!!
Sonja Vuljak / datum: 5. 10. 2017. 09:37

"Sretan Vam Dan učitelja!" čulo se već u jutro na našim hodnicima. Učenici su svojim učiteljicama i učiteljima čestitali njihov dan i kratkim programom prije prvog sata. Ravnateljica je učenike upoznala s povijesti obilježavanja Dana učitelja u Hrvatskoj i  svijetu te istaknula važnost učiteljskog zvanja.

Učenici su čitali svoja razmišljanja o učiteljskom zvanju, recitirali stihove i zahvalili na svemu što učitelji njima pružaju.

Najsvečaniji trenutak bio je kada je predsjednica Vijeća učenika Lara Habrka proglasila učiteljice koje su prema glasovima svim učenika izabrane za najbolje. Prvo mjesto osvojila je učiteljica engleskog jezika Sabina Matiša, drugo mjesto učiteljica geografije Jasminka Hrenić i treće mjesto učiteljica matematike i fizike Lidija Raičković. Nagrade će učiteljicama biti uručene sljedećeg tjedna jer su trenutno odsutne.

              

Svečanost je završena porukom o učiteljima:

       Prosječan učitelj govori.

       Dobar učitelj objašnjava.

       Izvrstan učitelj pokazuje.

       Vrhunski učitelj inspirira.


[OPŠIRNIJE]UČENICI 2.-3.RAZREDA OBILJEŽILI MEĐUNARODNI DAN ZAŠTITE ŽIVOTINJA 4.10.
Sonja Vuljak / datum: 5. 10. 2017. 09:29

Učenici 2. i 3. razreda s učiteljicom Matejom su 4.10. obilježili  Međunarodni dan zaštite životinja. Učenici su ponijeli u školu svoje najdraže plišane životinje te ih ukratko predstavili. Učenici su shvatili kako je važno štiti životinje jer one nemaju glas da kažu kad ih nešto boli ili kada im je loše. Razred poručuje svim ljudima kako treba brinuti o životinjama jer i one imaju osjećaje kao i mi.

                        


[OPŠIRNIJE]UČENIČKA ZADRUGA "MAK" NA DRŽAVNOJ SMOTRI UČENIČKIH ZADRUGA U ZADRU
Sonja Vuljak / datum: 4. 10. 2017. 10:46

Za svaku školu i učeničku zadrugu izuzetna je čast plasman na državnu razinu. Ove godine naša je učenička zadruga, nakon održane Županijske smotre, predložena predstavljati Županiju na Državnoj smotri u Zadru od 3.-6.10.2017. 

                         

Na smotri naša zadruga sudjeluje u kategoriji "uređivanje županijskog stola" i zadatak je urediti stol proizvodima svih učeničkih zadruga s našeg područja na temu "Naše različitosti, naše bogatstvo".

Đelekovečku školu i zadrugu predstavljaju voditeljica Učeničke zadruge Sabina Matiša i učenica Lara Kapusta. One će moći sudjelovati u raznim radionicama i aktivnostima sa zadrugarima iz cijele Hrvatske te će zasigurno steći nova korisna iskustva. Prilika je ovo da  naša učenička zadruga pokaže sve svoje kvalitete, a osobito nam je drago što na županijskom stolu možemo istaknuti svoje proizvode i pokazati svoje poduzetničke vještine.

                           


[OPŠIRNIJE]ZAVRŠEN POSTUPAK ZAMJENE VANJSKE STOLARIJE
Sonja Vuljak / datum: 29. 9. 2017. 14:37

Ovih je dana naša škola konačno dobila novi izgled zahvaljujući kompletnoj izmjeni vanjske stolarije. 1.dio radova izvršen je u proljeće, a županija je tijekom ljeta dodatno uložila financijska sredstva da bi se radovi u potpunosti mogli završiti. To je i učinjeno tijekom 2.faze izvršenja radova i s radošću možemo reći da je i vanjski i unutarnji prostor dobio novi izgled. U zimi koja je pred nama očekujemo i uštede energenata. 

Zahvaljujemo izvođaču, tvrtki Fugaplast d.o.o., koji su radove izveli besprijekorno i vrlo efikasno, na obostrano zadovoljstvo.

                   

            


[OPŠIRNIJE]Čarobna škrinjica priča
Dijana Pleadin / datum: 29. 9. 2017. 14:15

Tijekom svojeg prvog posjeta školskoj knjižnici prvašići su, slušajući priču o soviću Hugo iz Knjigograda, naučili što sve mogu pronaći i raditi u knjižnici, tko je knjižničar, kako posuditi knjige te kako se ponašati prema njima. Učenici su posudili slikovnice koje će prelistavati i, uz pomoć starijih članova obitelji, uživati u njima. Ovime smo započeli školski projekt „Čarobna škrinjica priča“ tijekom kojeg će knjižničarka i razrednica kod učenika 1. razreda poticati čitanje i ljubav prema knjizi te posjećivanje knjižnice.


[OPŠIRNIJE]BAŠ JE ZANIMLJIVO NA NASTAVI PRIRODE I DRUŠTVA U 4.R.
Sonja Vuljak / datum: 28. 9. 2017. 16:36

Učenici 4. razreda u mjesecu rujnu  puno su naučili o životnim uvjetima.

Da ne možemo živjeti bez vode i zraka zaključili su i na pokusima koje su izvodili.

Svojstva vode, sastav zraka, pojmovi su koji njima nisu nepoznati.

Istraživački rad ih je potpuno okupio i u njemu su uživali.

 

                                                                          Mira Adamović, razrednica 4.r.

 

                         

            


[OPŠIRNIJE]MIŠKINI U ČAST 130.ROĐENDANA
Sonja Vuljak / datum: 25. 9. 2017. 12:40

Mihovil Pavlek Miškina, seljak-pisac iz Đelekovca, 24.9.2017. je navršio 130 godina. Rođen je 24.9.1887.

Učenici naše škole svoj su nastavni dan posvetili proslavi njegovog rođendana i pokazali da njegovi stihovi, misli i djela nisu zaboravljeni.

                                  

Okupljeni ispred biste kod škole, učenici su vođeni knjižničarkom Dijanom Pleadin izveli kratak program u kojem su prisutne upoznali  s dijelovima života Mihovila Pavleka Miškine, kao i s njegovim uratcima. Nezaobilazni su u izvedbi bili „Crveni makovi“, najpoznatija Miškina pjesma koja progovara o seljačkom životu s tematikom koja je aktualna i danas. Učenici su ovu pjesmu čitali i na engleskom i njemačkom jeziku, a na kraju programa su je i otpjevali.

             

Satovi hrvatskog jezika  u 2 će dana biti posvećeni Miškini, a panoi u hodnicima škole ukrašeni su likovnim i literarnim radovima učenika na temu Miškine i crvenih makova.

                            

Dio je ovo cjelogodišnjeg školskog projekta  „Rođendanska godina uz Miškinu“ , tijekom kojeg će učenici sudjelovati u tematskim aktivnostima uz knjižničarku,  svoje učitelje i goste.


[OPŠIRNIJE]SRETAN 130.ROĐENDAN MIŠKINI!!!
Sonja Vuljak / datum: 25. 9. 2017. 09:37

24.9.2017. naš je dragi Miškina navršio 130.rođendan, a mi ga ga proslavljamo danas.

Njegovi stihovi, razmišljanja i djelovanje tematikom su aktualni  i u našoj svakodnevici!

 

 

Neka nam vječno živi kroz svoje stihove i poruke!

 

                                


[OPŠIRNIJE]DONACIJA ZDRAVLJA ZA NAŠE UČENIKE
Sonja Vuljak / datum: 25. 9. 2017. 08:39

Gospodinu Zlatku Horvatu iz Đelekovca od srca zahvaljujemo na "zdravoj" donaciji  jabuka za naše učenike. Ovakvi nas pokloni uvijek raduju jer voćni je obrok izuzetno važan za sve nas. Ovo je u skladu s narodnom poslovicom koja kaže "Jedna jabuka na dan, tjera doktora iz kuće van!".

Zahvaljujemo i svim roditeljima koji su nam nesebično donirali voće i povrće uzgojeno u vlastitom vrtu i voćnjaku, a to su: Ivana Janeković, Jelena Sabolić, Goranka Premec, Aleksandra Dombaj, Sanja Krumpeštar i Branka Juras.

Vesele nas ovi jesenski dani bogati voćem i plodovima za koje ćemo zahvaljivati u listopadu uz Dan kruha i Dan jabuka.

Do tada, uživajmo u plodovima prirode!


[OPŠIRNIJE]SADNJOM NOVIH STABALA OBILJEŽILI SVJETSKI DAN SADNJE DRVETA
Sonja Vuljak / datum: 22. 9. 2017. 13:45

Jučerašnji Svjetski dan sadnje drveta, 21.9., u našoj smo školi obilježili danas i posadili čak dva stabla u okolišu škole: ukrasni ruj i hibiskus.

Ovom smo se ekološkom aktivnošću već drugu godinu za redom uključili u obilježavanje Svjetskog dana sadnje drveta.

        

Nažalost, sušno nam je ljeto uzelo neka prije zasađena stabla, ali mi nastavljamo dalje i uporni smo u tome da zelenilom uljepšamo svoju školu.

Nadamo se da će ova nova stabla svojim krošnjama uskoro krasiti zeleno dvorište ispred škole.

                                                                     


[OPŠIRNIJE]S POLICIJOM O PROMETNIM PRAVILIMA
Sonja Vuljak / datum: 22. 9. 2017. 09:20

Učenici 1.-3. razreda su se u druženju s policijskom službenicom podsjetili važnih prometnih pravila i ponašanja na prometnicama. 

Ovo važno predavanje učenicima je bilo zanimljivo i stoga što su dobili poklončiće koji će im pomagati za sigurno kretanje u prometu.

                            


[OPŠIRNIJE]RAZNOBOJNE "KUGLICE" NA SATU KEMIJE U 7.R.
Sonja Vuljak / datum: 21. 9. 2017. 11:29

Na satu kemije može biti izuzetno zanimljivo, osobito kada se izvode pokusi. Učenici 7.razreda na svome su se satu bavili gustoćom tvari pa su u mješavini vode, ulja, tekuće boje i soli izveli pokus koji je pokazao kako uslijed različitih gustoća i pod djelovanjem šumećih tableta nastaju oblici kuglica koji  se kreću u čaši.

                          


[OPŠIRNIJE]GOSTOVANJE U RADIO-EMISIJI "BOLJE SUTRA" RGP-a
Sonja Vuljak / datum: 18. 9. 2017. 18:08

Učenica 5.r. Sara Gašpar gostovala je, s ravnateljicom Sonjom Vuljak, na Radio Glas Podravine, u emisiji "Bolje sutra", urednice i voditeljice gđe Marije Mraz, predsjednide Udruge osoba s invaliditetom "Bolje sutra". Emisija je namijenjena osobama s invaliditetom, njihovim obiteljima i cjelokupnoj zajednici te obrađuje teme značajne za inkluziju osoba s invaliditetom u svakodnevne aktivnosti.

Ravnateljica i učenica odazvale su se pozivu gđe Mraz da budu gosti ovotjedne emisije s temom "Učim, pomažem, sudjelujem". S urednicom su razgovarale o projektima u kojima škola sudjeluje s Udrugom osoba s invaliditetom "Bolje sutra", o učenicima s teškoćama u razvoju koji su polaznici đelekovečke škole te o načinima uključivanja tih učenika u aktivnosti koje se provode.

                            

U ugodnom razgovoru tijekom trajanja radijske emisije, koja se emitirala uživo u ponedjeljak 18.9.2017. od 16.10 do 16.40, slušatelji su mogli čuti zanimljivosti o našoj školi, mjestu i općini Đelekovec. Sugovornice su zaključile da su aktivnosti s Udrugom "Bolje sutra" i dalje u planu i da je potrebno već od ranih godina pripremati djecu za suživot i inkluziju djece i osoba s invaliditetom.

                           

Snimka radio-emisije moći će se poslušati na RGP-u sljedećeg ponedjeljka, 25.9.2017., od 16.10 do 16.40.


[OPŠIRNIJE]UČENICI 4.RAZREDA ZAPOČELI RAZREDNI PROJEKT "UČENJE I IGRA U VRTU"
Sonja Vuljak / datum: 12. 9. 2017. 19:02

Učenici 4. razreda OŠ M.P.Miškina Đelekovec s učiteljicom Mirom Adamović, u sklopu razrednog projekta Učenje i igra u vrtu, posjetili su školski vrt i voćnjak.Ubrali su sezonsko voće, uredili kut učionice, osladili se i poslali svima vama pozdrave iz Đelekovca!

                     

                           


[OPŠIRNIJE]NA SATU TZK OSVAJALI "OLIMPIJSKE" MEDALJE I OBILJEŽILI OLIMPIJSKI DAN
Sonja Vuljak / datum: 12. 9. 2017. 12:09

11.9.2017. učenici 1.-3.razreda sudjelovali su u "olimpijskim" sportovima i osvojili "olimpijske" medalje. Uživali su u raznim igrama i dobro se zabavili u natjecanjima.

                                 


[OPŠIRNIJE]S UDRUGOM "BOLJE SUTRA" U NOVOM PROJEKTU I U OBILJEŽAVANJU OLIMPIJSKOG DANA
Sonja Vuljak / datum: 11. 9. 2017. 13:49

I u ovoj školskoj godini naša škola nastavlja suradnju s Udrugom osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ te smo se uključili u njihov novi projekt „UPS-UČIM-POMAŽEM-SUDJELUJEM“.

Nositelj je projekta Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice s predsjednicom gđom Marijom Mraz, a voditeljica je projekta gđa Renata Glavica.

Partneri u projektu su naša škola i Općina Đelekovec.

U ovom je projektu jedan od ciljeva educirati djecu bez teškoća o osobama s invaliditetom te proširiti znanja o takvim osobama kao i stvarati uvjete za jednake mogućnosti za sve u zajednici, a samim time stvarati uvjete za inkluzivno društvo.

Budući našu školu pohađa učenica s invaliditetom, sretni smo što možemo sudjelovati i biti dio ovog projekta. Upravo danas, 11.9.2017. provedena je u našoj školi prva radionica iz Projekta.

                           

S obzirom da smo obilježavali i Olimpijski dan, radionica pod nazivom „Čovječe ne ljuti se“, koju je vodila prof. tjelesne i zdravstvene kulture Jasmina Markić, imala je sportski karakter. Sudjelovali su učenici 4.i 5.razreda u suradnji s članovima Udruge. Bacali su veliku kocku i kretali se na igralištu po označenim krugovima. U svakoj je ekipi bila osoba s invaliditetom te su učenici naučili pomagati tijekom igre. Igra je bila izuzetno zabavna i korisna svim sudionicima.

   

                                         

U sklopu projekta UPS, naši će učenici tijekom ovog polugodišta sudjelovati u još dvije radionice, a suradnja s Udrugom osoba s invaliditetom nas izuzetno raduje.

                           


[OPŠIRNIJE]S HAK-om SIGURNO U ŠKOLU
Sonja Vuljak / datum: 6. 9. 2017. 08:21

Na samom početku i ove  školske godine prvašići su imali prilike naučiti kako biti sigurni u prometu na putu od kuće do škole. Edukativno predavanje za učenike održao je predstavnik HAK-a, g. Ivica Ressler te ih upozorio na opasnosti u prometu i skrenuo pažnju na prometna pravila kojih bi se trebali pridržavati. Na kraju predavanja učenici su dobili na poklon edukativne bojanke i žute reflektirajuće prsluke koji su ih veoma razveselili.

                                                  Tatjana Međimorec, učiteljica 1.r.


[OPŠIRNIJE]VESELI POČETAK NASTAVE I U PŠ IMBRIOVEC
Sonja Vuljak / datum: 6. 9. 2017. 07:31

6 učenika PŠ Imbriovec radosno je započelo svoju novu nastavnu godinu i vrijedno su s učiteljicama počeli izvršavati svoje školske obveze.

Samo jedan učenica prvi put je ušla u školsku zgradu, a njezini prijatelji su je toplo dočekali.

        


[OPŠIRNIJE]MALI PRVAŠIĆI ZAPOČELI SVOJE ŠKOLOVANJE
Sonja Vuljak / datum: 4. 9. 2017. 14:07

Osmero malih prvašića započelo je danas svoje školovanje u đelekovečkoj školi. Važan je danas dan i za njih i za njihove roditelje, a dječja su lica govorila više od riječi. Pjesmom i stihovima o školi dočekali su ih stariji učenici i otvorili im vrata u školski život.

Malim prvašičima i njihovim roditeljima obratile su se i ravnateljica Sonja Vuljak te učiteljica Tatjana Međimorec poželjevši im puno uspjeha i lijepih doživljaja u školi.

 Učenicima su podijeljeni i mali poklončići - svjetleće krijesnice, rasporedi sati i magnetići.

                      


[OPŠIRNIJE]VESELI POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE
Sonja Vuljak / datum: 4. 9. 2017. 13:17

U veselom ozračju započeo je današnji 1.dan nove školske godine.

Malo smo stariji, mudriji, veći i pametniji.

Čekaju nas  novi izazovi i nova druženja.

Jutro je osobito  bilo radosno za brata i sestru Ivana i Samantu Matotan koji su zaslužili poklončić jer su jutros prvi došli u školu.

Dragi naši đaci, želja nam je da svi i dalje radosno i znatiželjno dolazite u svoju školu gdje provodite svoje najljepše dane.

Jer, zna se: "Od kolijevke pa do groba, najljepše je đačko doba!"

 


[OPŠIRNIJE]ŠKOLA ZOVE ĐAKE SVOJE!
Sonja Vuljak / datum: 25. 8. 2017. 11:07

Dragi naši učenici, roditelji, prijatelji!

Odbrojavamo zadnje dane ljetnih praznika i već polako, svi zajedno, mislimo na školske radosti.

Čekamo i naše male đake-prvake, kojima želimo sretno putovanje kroz školski život!

Za sve vas škola će otvoriti svoja vrata 4.rujna 2017.:

Jutarnja smjena (5.-8.r.) u 8.00 sati (za učenike putnike autobus vozi po uobičajenom rasporedu, a 1.dan ih vraća u Imbriovec nakon 4.sata);

Poslijepodnevna smjena (1.-4.r.) u 13.30 sati (završetak 1.dana je u 16.15);

Područna škola Imbriovec (1.-4.r.) u 8.00 sati (završetak 1.dana je u 10.40)

Želimo vam uspješan početak nove školske godine, puno radosti, zanimljivih sadržaja i petica!

 

                                           Vaši učitelji


[OPŠIRNIJE]DOŽUPAN LJUBIĆ POSJETIO NAŠU ŠKOLU
Sonja Vuljak / datum: 22. 8. 2017. 21:44

Danas, 22.8.2017., posjetio nas je dožupan Ratimir Ljubić, s kojim smo se družili u ugodnom razgovoru i razgledu škole. Pri ovom su se susretu dotaknule mnoge teme koje se tiču škole, a ravnateljica Sonja Vuljak izrazila je zadovoljstvo ovogodišnjim ulaganjem županije u zgradu škole, poglavito u vanjsku stolariju. Naime, ovih će dana biti zamijenjen i preostali dio vanjske stolarije pa se očekuju i uštede energenata u razdoblju koje je pred nama.

Više o posjetu dožupana našoj školi pročitajte i pogledajte na stranicama Koprivničko-križevačke županije: https://kckzz.hr/zamjenik-ljubic-posjetio-os-mihovila-pavleka-miskine-delekovec/

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju